vrijdag 30 mei 2014

Tag: Waar word ik nou echt blij van?

Heey! Vandaag ben ik in een redelijk goed humeur. Stefan logeert hier op de logeerkamer en dat is heel erg gezellig. We hebben vanavond gewokt met mijn ouders en nog even rondgekeken in wat winkels. Omdat ik zo'n goed humeur heb wil ik de volgende Tag doen. De 'Waar word ik nou echt blij van?'- Tag. Ik heb hem gevonden op de blog van Tedje . Let's do this!

Van welke mensen om je heen word je blij?
Van mijn vriendje, (meestal) van mijn familie, van mijn vrienden.. En ja, van mijn katten. Maar dat zijn geen mensen.

Van welke make-up producten word je blij?
Geen, wilde ik zeggen. Ik gebruik niet echt make-up. Maar er zijn wel dingen waar ik blij van word. Ik kan blij worden van een mooie lipstick. Of van goedgelukte nail art of een mooie kleur nagellak. Ook ben ik blij als ik in de spiegel kijk en mijn make-up look goed gelukt is. Mijn make-up look houdt in: Een huidskleurige oogschaduw en lipstick. 

Perfect nails!


Van welke kleding word je blij?
Pasteltinten. En felle zomerse kleurtjes. Als mijn outfit er helemaal goed uitziet word ik vrolijk en heb ik meer zin in de dag. Dat geld ook voor mijn haar en make-up. Als alles goed zit, voel ik me automatisch ook beter.

Van welk kapsel word je blij?
'Mijn kapsel.' Aldus Stefan. Even ter informatie; Hij heeft een halve gelpot in zijn haar gekieperd. Maar (!) hij is nu naar de kapper geweest en zijn achterste haar is nu lekker zacht. Dus ja; Daar word ik vrolijk van. Maar goed nu over mijn eigen haar. Ik draag het meestal los. En aan het begin van de dag zit het dan ook wel goed. Maar later op de dag kijk ik dan soms in de spiegel en denk ik; Hoe lang loop ik er al zo bij? Dan zit het gewoon heel raar. Ik zou het vaker op een dag moeten borstelen. Ik heb niet echt een kapsel waar ik blij van word. Ik voelde me wel redelijk blij toen ik het half lang had. Dat voelde bevrijdend. Geen gedoe met douchen gewoon lekker kort. Minder klitten. Misschien ga ik dat wel weer doen. Ik word soms gek van mijn lange haar.

Van welke film(s) word je blij?
Films met een mooie boodschap. Van die 'feel good'- films. Het woord zegt het al. Hartenstraat is een voorbeeld van een film die mij echt een geluksgevoel gaf. Of boerenliefde. Of ja, en Disney. Disney en sprookjes. Die maken me gelukkig.



Van welke muziek word je blij?
Disney- en musicalmuziek. Sommige kindermuziek ook. 

Van welk eten word je blij?
Van alles wel eigenlijk. Dit is niet een antwoord waar ik zelf tevreden mee ben dus ik zal het even iets verder uitleggen. Ik hou van afwisseling. Ik kan iets nog zo lekker vinden, maar er is niks dat ik elke dag zou kunnen eten. Enchillada's vind ik erg lekker. Dat zijn een soort wraps. Als ik iets elke dag moest eten, zou dat het zijn. Alleen dat zou zo erg zonde zijn, van al dat andere lekkere eten, als ik elke dag enchillada's moest eten.

Van welke momenten word je blij?
Ik heb bij deze vraag per ongeluk het antwoord van Tedje al een beetje doorgelezen en ik ben het eigenlijk wel een beetje met haar eens. Het moment waarop je eindelijk zonder jas de deur uit kan vind ik ook fijn en word ik helemaal vrolijk van. Het moment dat ik mijn zomerkleding weer tevoorschijn kan halen eigenlijk al. Ik hou niet van heel warm en ook niet van heel koud weer. Dus voor mijn ultieme tophumeur moet het eigenlijk lente zijn. Alhoewel ik meer van warm dan van koud weer hou. Ik haat de winter. En de herfst ook, los van dat mijn verjaardag in de herfst is. Dat is wel cool. En verder word ik vrolijk van mijn favoriete eten, tijd doorbrengen met mijn vriendje of andere mensen waar ik om geef en momenten waarop je om de domste dingen lacht met je vrienden. Dat zijn slechts een paar dingen waar ik blij van word. Ik kan ook helemaal op gaan in een geweldig boek. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar dan ben ik morgen nog bezig, dus ja..



Van welke hobby word je blij?
BLOGGEN!

Well, dit waren alle vragen! Ik hoop dat jullie het een leuke Tag vonden. Ik vond het wel erg leuk om te doen en ben nu in een nog beter humeur. Ik voel gewoon een soort licht geluksgevoel door me heen gaan. 

Liefs,
Mar 





donderdag 29 mei 2014

Personal: Welke celebs ik bewonder.

Heey allemaal! Vandaag heb ik lekker een dagje lui gedaan en met mijn moeder een 'Harry Potter' - marathon gehouden. Lekker bank hangen en films kijken kan heerlijk zijn. Ik was er aan toe in ieder geval. Vandaag wilde ik graag met jullie bespreken welke celebs ik bewonder en waarom. Ik bedoel dat ik sommige beroemde vrouwen bewonder en ook wel wat meer zou willen zijn zoals zij. Oké, here we go!


1. Kelly Clarkson
Als ik haar zie of hoor zingen denk ik gewoon: Powervrouw. Haar liedje 'because of you' raakt me en haar liedje 'stronger' geeft mij en onwijs veel andere meiden kracht. Kelly Clarkson is mijn eerste Celeb voorbeeld. 



2. Katy Perry
Ik vind Katy Perry gewoon de koningin van de originele videoclips. In haar clips zit echt een verhaal en bij haar is het niet: Hoe minder kleding hoe beter. Ja, Katy Perry heeft ook een slagroomspuiters- bh gehad. Maar op de één of andere manier komt het bij haar niet goedkoop over. Ik vind Katy Perry een vrouw met goede liedjes en klasse. Haar clips en looks zijn meisjesachtig en magisch. Haar liedjes geven me vaak inspiratie om te schrijven.


3. Little Mix
Ik ben een tijdje heel erg fan van Little Mix geweest. Nu is dat een beetje gezakt maar ik vind ze nog steeds erg gaaf. Perrie ( de blondine op de foto) heeft een stem als een dijk. Het motto van Little Mix is rolmodel zijn voor meisjes. Ze willen zoals elke vrouw er wel sexy uitzien maar niet te bloot. Ook vertellen ze in hun liefdes over de liefde, onzekerheden die ze vroeger hadden en zulk soort onderwerpen. Ik heb echt respect voor hun. 

'We are roll models for being ourselfs.' Aldus  Little Mix zelf.


4. Demi Lovato
Ik weet niet erg veel over Demi Lovato maar ze heeft zelf een moeilijke periode gehad en nu probeert ze er met haar muziek te zijn voor anderen die het moeilijk hebben. Ze heeft erg mooie 'lifequotes' zoals: 'He isn't your prince charming when he doesn't make sure that you're his princess.'  Ik denk dat Demi Lovato ook voor veel mensen iets betekent. De quote op haar handen op de afbeelding hierboven vind ik ook erg mooi. Ik ervaar ook vaak de druk dat ik perfect moet zijn. Dingen zijn niet goed genoeg, het kan altijd beter. Zeker in de wereld waarin we leven. Waarin mensen alleen de leuke gebeurtenissen op Facebook zetten en de profielfoto's steeds perfecter moeten worden. Als je profielfoto's van jaren geleden op Hyves vergelijkt met de selfies die we nu plaatsen.. Dan snap je wat ik bedoel. Maar we moeten proberen te onthouden dat we mensen zijn. Geen poppen. We hoeven niet perfect te zijn. Iedereen is anders en juist dát maakt ons mooi. 


5. Ariana Grande
Ik vind Ariana Grande zo mooi. Haar schattigheid als ze Cat speelt vind ik inspirerend. Zij is een beetje mijn voorbeeld. Girly gekleed. :). Ariana is één van mijn fashion- voorbeelden en Cat inspireert me.

Dit waren 5 celebs die ik bewonder om verschillende redenen. Ik vond het erg leuk om zo'n artikel te doen en het is ook zeker voor herhaling vatbaar! Welke celeb inspireert jou? 

Liefs,
Mar 

woensdag 28 mei 2014

Aanraders: Tv & Film. #1

Heey allemaal! Ik ben zelf dol op Tv- series en films. Vandaag raad ik jullie een aantal Tv- series en films aan. Dit is een nieuwe serie. Anders dan andere series volgen de delen elkaar niet snel op. Ik maak gewoon zo nu en dan een 'Aanraders: Tv & Film' - artikel. Het is denk ik juist leuk als er wat tijd tussen zit. Dan zijn er weer nieuwe dingen op Tv of heb ik nieuwe dingen ontdekt. =) Maar vandaag dus mijn eerste 'Aanraders: Tv & Film'.  Veel leesplezier!


1. Celblok H
 Celblok H is een serie over een vrouwengevangenis. Suus woont samen met haar man en dochter Noortje. Haar man behandelt haar slecht en verkracht haar. Ze wordt continue door hem getreiterd en dat drijft haar tot waanzin. Ze doet een poging om hem te vermoorden. Dat mislukt en ondanks haar man tegen de politie beweerd dat hij zichzelf van het leven wilde beroven, wordt Suus in een vrouwengevangenis geplaatst. Daar moet ze zien te overleven tussen de andere vrouwen. Hoe red ze zich in zo'n harde wereld? Zal ze zichzelf blijven of haar grenzen verstellen?

Bekende acteurs / actrices: 
- Isa Hoes ( O.a. bekend van Lieve Liza en GTST)
- Inge Ipenburg ( O.a. bekend als Martine Hafkamp in GTST)
- Eva van de Wijdeven ( O.a. bekend als Desie uit Dunya en Desie)

Genre: Drama / crime.
Spanningsgraad 0 tot 10: 9. Er gebeuren heftige dingen in de serie. Echt hele heftige dingen waar je als kijker versteld van staat. Maar wel een hele mooie serie.
Te zien op: Momenteel is seizoen 1 net afgelopen. Het was te zien op SBS 6. Ik denk dat er nog wel een seizoen 2 van komt en van seizoen 1 is inmiddels een DVD- box.


2. Sam and Cat
Sam and Cat is een grappige serie waarin Sam (Jeanette Mc Curdy) uit ICarly en Cat (Ariana Grande) uit Victorious samen hun eigen show hebben. Ze hebben hun eigen babysitters- service en wonen samen in hetzelfde huis. Het is een grappige serie, vooral omdat Sam en Cat echt uitersten zijn. Cat is lieflijk, roze en soms een beetje dom. Sam is juist stoer, een rebel en nergens bang voor. Dag en nacht verschil. Heel leuk om te zien. 

Bekende acteurs / actrices: Ja.. Jeanette Mc Curdy en Ariana Grande duss.. :3
Genre: Komedie.
Spanningsgraad 0 tot 10: Totaal niet spannend. Gewoon leuk en grappig. Een heel relaxed programma.
Te zien op: Nickelodeon.


3. Pretty Woman
De rijke zakenman Edward neemt de prostituee Vivian mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar. Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen lijkt onmogelijk.

Bekende acteurs / actrices: 
- Julia Roberts.
- Richard Gere.
Genre: Romantische komedie.
Spanningsgraad 0 tot 10: 6. 

Dit waren mijn drie aanraders van vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, ik vond het erg leuk om te maken.

Liefs, 
Mar

dinsdag 27 mei 2014

7 Fears I'll Never Get Over.

Heey allemaal! Vandaag wil ik met jullie mijn angsten bespreken. Niet allemaal natuurlijk maar een aantal angsten die ik al heel lang heb en waar ik nooit overheen kom. Ik was op YouTube wat filmpjes van films van vroeger aan het kijken en opeens besefte ik dat er een aantal dingen zijn, waar ik vroeger bang voor was die ik nog steeds eng vind. Oké, here we go.

1. De heks van Sneeuwwitje.
De heks van Sneeuwwitje in de Disney- film is echt zo eng.. Toen ik zonet dat filmpje keek ging ik weer gillen toen die kop in beeld kwam. Ik denk niet dat ik hier ooit anders over ga denken. Vroeger scheurde mijn moeder de tekeningen waar de heks op stond voor me uit mijn kleurboek en nu ben ik er nog steeds bang voor.

2. Maleficent. 
De slechte fee uit Doornroosje vind ik geloof ik na de heks van Sneeuwwitje het engste Disney figuur. Haar bijna oplichtende de ogen, haar rustige stem en haar enge lach. 

3. De plaaggeest uit Bassie en Adriaan.
Oh god, wat ben ik daar bang voor. Ik vind hem nog steeds eng.

4. Lijken in films.
Ik kan niet tegen dode mensen. Ook niet in films. Ook al is de film nog zo zoetsappig. Er hoeft maar één dood persoon in voor te komen en ik zie hem of haar nog nachten onder mijn bed liggen. 

5. Doodgaan.
Wat gebeurd er als je doodgaat? Waar zijn dierbaren gebleven die dood zijn gegaan? Ze zijn zo onbereikbaar. Het idee van niet weten of je dan nog ergens bent.. En het idee om helemaal in de duisternis alleen te zijn.. Dat maakt me bang. 

6. Ziektes.
We zien het om ons heen gebeuren. Mensen worden ziek en takelen langzaam af. Ik vind het vreselijk om te zien en ben dankbaar dat ik op dit moment de dingen kan doen die ik leuk vind en kan lopen bijvoorbeeld. Maar toch ben ik bang voor ziektes.. Het kan iedereen overkomen. Vreselijk.

7. Mensen verliezen waar ik om geef.
Niet per se op de manier van doodgaan, maar gewoon. Mensen die je laten zitten. Dat is iedereen wel eens gebeurd. Mij ook. En daardoor ben ik soms bang dat het opnieuw gebeurd.

Ik wilde eerst 10 angsten doen. Het was de bedoeling dat dit een redelijk onserieus artikel zou worden met angsten uit TV- programma's. Maar het is dus uitgedraaid op iets redelijk persoonlijks. Daarom houd ik het op 7. Omdat ik het best moeilijk vind om hierover te schrijven. Herken jij je in één van deze angsten? Of ben je ergens anders bang voor? Je kunt het me laten weten in reacties. 

Ik vond het wel moeilijk om dit artikel te schrijven, maar ik denk wel dat ik er goed aan doe. Voor mezelf, maar ook voor andere mensen. Mensen die zich zelf in één van deze 7 dingen herkennen. Je bent niet de enige.

Liefs,
Mar


maandag 26 mei 2014

Tag: You're My Fairytale.

Heey! Mijn excuses dat ik gister niks heb gepost. Gister ben ik de hele dag met Stefan geweest. 's Ochtends voelde ik me nog een beetje ziek. ( Ik heb zaterdagochtend overgegeven.) En aan het einde van de ochtend kwam Stefan. Die ging 's avonds pas weer naar huis. Ik merk dat het me vaak niet lukt om de dagen met Stefan te combineren met een artikel posten. Daar moet ik nog even iets op vinden. Want een relatie is natuurlijk geen excuus om geen artikel te posten. Dat word een kwestie van goed plannen.

Vandaag wil ik graag samen met Stefan een zelfbedachte Tag doen. Hij staat in het teken van Walt Disney. We gaan verschillende Disney- films bij langs en kiezen uit de film een karakter die we graag zouden willen zijn of waar we op lijken. Dat kan dus iemand zijn waar we onszelf in herkennen maar ook iemand waar we van kunnen leren. Ook kun je zo nu en dan een normale vraag tegenkomen. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.



1. Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Stefan: De prins of course!
Marianne: En dan hoop je dat ik Sneeuwwitje ben of zo?
Stefan: Ja.
Marianne: Ik zou Sneeuwwitje kiezen inderdaad. Maar dan niet de Sneeuwwitje uit de Disney versie. Ik vind het nogal dom dat ze steeds opendoet terwijl ze weet dat de koningin haar wil vermoorden. Dan neem je toch geen appel van een vreemde aan? Correctie; Dan neem je toch sowieso niet iets eetbaars aan? Tenminste dat denk ik. Ik zou de Sneeuwwitje uit Once Upon A Time willen zijn. Die is dapper en eerlijk. Qua uiterlijk lijk ik wel een beetje op Sneeuwwitje. Bleke huid. Donker haar. Gek op rode lippenstift. 

2. Pinokkio: Heb je het door als je de ander liegt?
Marianne: Heb jij het door als ik lieg?
Stefan: Nee.
Marianne: Volgens mij heb ik ook nog nooit tegen je gelogen. Tenminste ik kan niks bedenken. En bij jou.. Ehm.. Nou, ik vermoedt het wel als je niet eerlijk tegen me bent. Maar zeker weten doe ik het niet. Meer een gevoel.

3. Bambi: Bambi is een erg zielige film. Bij welke films hebben jullie gehuild?
Marianne: Bij achtste groepers huilen niet en Spijt. Bij achtste groepers huilen niet omdat zoiets ook met een klasgenootje van mij is gebeurd op de basisschool. En Spijt was gewoon een heel erg zielig verhaal. Met de afscheidscene van Spijt worden er witte ballonnen losgelaten. Dat gebeurde ook op de begrafenis van dat klasgenootje.
Stefan: Volgens mij bij geen enkele film.

4. Assepoester: Ben jij ooit met een date naar een feest geweest?
Stefan: Nee.
Marianne: Jawel. Slechts één keer naar een gala. Ik ga meestal met vriendinnen.

5. Peter Pan
Stefan: Peter Pan.
Marianne: Hm, dat zou best kunnen kloppen. Een beetje kinderlijk. Maar ik denk ook wel wat aan die jongens van Peter Pan. Die eerst stoer doen en dan nadenken, haha.
Stefan: En jij?
Marianne: Ehm.. Ik denk Wendy. Dol op sprookjesverhalen, grote fantasie, dromer.. Ik twijfelde eerst tussen Tijgerlelie en Wendy maar ik ga toch voor Wendy. In de film word niet zoveel gezegd over Tijgerlelie. Dat is wel jammer.

6. Doornroosje
Marianne: Ik wil één van de goede feeën zijn, maar dan wel de musicalvariant. Swingende feeën! =D Fee zijn is veel leuker dan Doornroosje. Ik bedoel: Je prikken met een naald en daarna honderd jaar slapen.. Ik kan niet tegen naalden en bloed en honderd jaar slapen klinkt heel erg saai. Toveren daarin tegen...
Stefan: Prins dan maar.

Dit was even een hele korte Tag. Ik ben erg moe en heb een drukke dag gehad. Ook heb ik op dit moment best wel hoofdpijn. Morgen weer een nieuw artikel. =)

Liefs,
Mar 

zaterdag 24 mei 2014

Big Oncers Tag.





Heey allemaal. Vandaag ga ik een kleine ode aan mijn favoriete TV-serie doen. Once Upon A Time. Natuurlijk doe ik het ook deze keer weer in 'Tag'- vorm. Ik zal proberen dit artikel leuk te maken voor zowel kijkers als mensen die nog nooit van de serie gehoord hebben. =) Vandaag doe ik een artikel in samenwerking met mijn achternichtje. We bedenken samen de vragen en ik beantwoord ze. Veel leesplezier!

Ben jij bang om angsten te overwinnen? - Ruby Lucas / Roodkapje.
Ja, ik vind het wel eng om dingen waarvoor ik bang ben aan te gaan. Maar als je eenmaal een angst hebt overwonnen voel je je er wel beter door.

Geloof jij dat ware liefde het beste in je naar boven kan halen? - Mr. Gold / Repelsteeltje.
Ik geloof dat twee personen mooi en sterk zonder elkaar zijn. Maar dat als je de ware liefde hebt gevonden, je samen sterker bent dan wat dan ook. Dus ja, ik geloof erin dat de ware liefde het goede in iemand naar boven kan halen. En dat je in het algemeen dingen van elkaar kunt leren. 



Hoever ga jij om je doel te bereiken? - Regina Mills / Evil queen.
Als ik iets echt graag wil kan ik daar best wel over doorzeuren. Maar ik zou nooit gaan stoken tussen mensen om mijn doel te bereiken of erge dingen ervoor doen. 

Wat betekent familie voor jou en hoe ver zou je gaan om hen te beschermen? - Mary Margaret Blanchard / Snow White.
Familie betekent heel veel voor me. Ik weet dat hoeveel mensen er ook komen en gaan in je leven, familie er altijd zal blijven om je te steunen. Hoeveel fouten je ook maakt of wat de afstand ook is. Er zal altijd een band blijven. Natuurlijk wil ik mijn familie beschermen. En als iemand aan mijn familie komt dan kan ik ook echt kwaad worden. Maar ik denk niet dat ik echt weet hoe ver ik daarin zou gaan. 



Geloof jij in sprookjes? - Henry Mills.
Ehm.. Ik geloof dat er een kern van waarheid in sprookjesverhalen zit. Een boodschap. Als je een verhaal goed leest dan kom je er wel achter.

Heb jij het door als iemand tegen je liegt? - Emma Swan / Saviour.
Meestal wel. Omdat er wel meerdere keren mensen tegen me gelogen hebben ben ik soms een beetje wantrouwend. Ook heb ik een redelijk goed instinct. Maar ik ben niet iemand die elke leugen ziet aankomen, helaas. 



Zie jij altijd het goede in mensen? - Belle French.
Soms. Ik probeer het wel. En op het eerste gezicht zie ik ook het goede in mensen. Want slechte kanten ontdek je pas als je mensen beter leert kennen. Maar ik kan niet ondanks alles altijd het goede in iemand blijven zien. Ik ben ook maar een mens.

Hoe snel heb jij last van je geweten? - Archie Hopper / Japie Krekel.
Snel! Ik kan wel liegen maar meestal loop ik zo met mijn geweten in de weg dat ik binnen een dag diegene als nog de waarheid vertel.

Kies jij altijd de juiste kant of kies je wat jou het beste uitkomt? - Killian Jones / Kapitein Haak.
De juiste kant. Ik ben geen meeloper of iemand die uit elke situatie haar voordeel probeert te halen.

Ben jij dapper? - David Nolan / Prince David Charming.
Veel mensen zeggen van wel. Maar dat moet je niet zo zien als iemand die in een torenhoog ding klimt of zulke dingen. Meer iemand die doorzet en voor dingen vecht in plaats van opgeeft. Dus ja, als ik van anderen uit moet gaan denk ik van wel. En daar ben ik het wel mee eens.

Dit waren de vragen! We vonden het erg leuk om een Tag te maken over deze briljante serie. Ik kan hem jullie aanraden om te gaan kijken. MAAR: Begin dan wel bij seizoen 1. Het is een geniale serie, maar juist omdat hij zo geniaal is, snap je er niks van als je halverwege begint te kijken. Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden. Houd mijn blog goed in de gaten; Binnenkort komt de 'Weird Food Challenge' online.

Liefs,
Mar


donderdag 22 mei 2014

Throwback Thursday: Little me.

Heey! Vandaag ga ik iets met jullie delen wat ik nog nooit heb gedaan. Een throwback van toen ik klein was. Dit idee had ik al een langere tijd maar het kwam er nooit echt van. Ook wilde ik niet teveel foto's van mezelf op mijn blog posten. Zeker geen foto's van toen ik klein was, want dat is een beetje privé. Maar het lijkt me wel heel leuk om zo'n artikel te doen! =) 

De foto hierboven is gemaakt met een schoolreisje in groep 4. Ik weet zo snel niet meer waar we precies naartoe zijn geweest. Zulke foto's vind ik leuk. Het zijn mooie, spontane foto's. Niet zo gemaakt van: Ik moet nu op de foto. Nee, ik liep daar gewoon en er werd een foto gemaakt. 

Hoe was je als kind? 
Ik was als kind wel een vrolijke prater maar als ik nieuwe mensen ontmoette kon ik heel erg verlegen zijn. Daar ben ik nu gelukkig een beetje over heen gegroeid. Ook had ik een enorme fantasie en kon ik mezelf de hele dag vermaken met zelfgeknipte poppetjes. Ook dacht ik best wel erg om andere mensen. Waardoor ik mezelf soms weg cijferde.

Hoe droeg je je haar toen je klein was?
Dat verschilde denk ik per dag maar ook per leeftijd. Ik had altijd best wel lang haar dus ik droeg de vrolijkste dingen in mijn haar. Wat varieerde van knot, tot twee knotjes, tot vlechtjes.

Waar was jij gek op toen je klein was?
Logeren vond ik geweldig. Afspreken met een vriendinnetje maar dan bleef ze twee keer zo lang spelen. 's Avonds later op bed en de hele nacht keten.. Ik vond het geweldig en ik vind het nog steeds leuk. Logeren.




Wie zijn die katten op de bovenstaande foto?
Kitties! <3 Die rood met witte kitten is onze kat Bengel. Nu is het inmiddels een grote kater maar daar was hij nog zo klein. Die andere kat is zijn zusje, haha. Ik vind het leuk om zulke foto's te bewaren. Ik heb er ook nog ergens eentje dat hij zo klein was dat hij in mijn hand kon liggen. Net een muisje. 

Wat voor huisdieren hadden jullie toen je klein was?
Mijn moeder had vroeger heel veel katten. Die waren allemaal oud toen ik geboren werd. We hebben een konijn gehad genaamd: Knuffie. Dat was een konijn dat ging grommen als je langs haar hok liep. Niet erg kindvriendelijk dus. Ook hebben we twee cavia's gehad: Snoesje en Zwartje. En een hamster: Tommie de Vleugel.



Wat voor muziekinstrumenten heb je gespeeld?
Twee jaar AMV- les keyboard en vijf jaar dwarsfluit. Ik weet het, het is niet logisch dat ik met AMV keyboard koos in plaats van blokfluit. Maar ik heb gewoon niks met blokfluiten en wist toen ook nog niet dat ik door wilde met dwarsfluit. 

Wat was kenmerkend voor jou als kind?
Ik droeg altijd een horloge terwijl ik dat nu eigenlijk nooit meer doe. Mensen vroegen mij altijd hoe laat het was. Als ik dan een keertje geen horloge droeg, baalde iedereen. Ook had ik altijd een eigen mening. Ik was geen meeloper en deed waar ik zelf zin in had. Daarom heb ik ook wel eens alleen gestaan. Niet letterlijk maar figuurlijk. Doordat anderen allemaal met één iemand meegingen.

Wat was je favoriete spel als kind?
Ik was best wel dol op verstoppertje en tikspellen. Ik ben redelijk goed in ontwijken. Ook vond ik balspellen wel leuk. Dingen zoals het lijnspel waren mijn favoriet. Maar het allerleukst op de basisschool vond ik als we levend stratego gingen doen in het bos.

Was je een meisje meisje of een jongensachtig meisje?
Meisje meisje. Ik speelde met poppen, deed knuffelverstoppertje en was dol op roze. Dat laatste nog steeds trouwens.

Wat voor TV-programma's zijn jou bijgebleven?
Winx club, Totally Spies, dierendokter Tom, Fairy Odd Parents, het huis anubis, de wereld van K3. En ga zo nog maar even door.

Oké. Dit was even een klein kijkje in mijn kinderjaren. Officieel ben ik nog een kind maar you know what I mean. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik vond het wel erg leuk om een keertje te doen. Hoe was jij als kind? Verlegen of juist de clown van de klas?

Liefs,
Mar 






woensdag 21 mei 2014

Tag: 25 Likes and Dislikes.

Heey allemaal! Vandaag ga ik de '25 Likes and Dislikes'- Tag doen. Ik vond hem op Teddlicious een tijdje geleden. Vandaag had ik zin om te klagen, maar ook de mooie dingen in het leven te benoemen. Toen dacht ik aan deze Tag. =) De bedoeling is dat je 25 dingen die je leuk vind en 25 dingen waar je de pest aan hebt opnoemt. In totaal 50 dingen. Dat is een hele uitdaging en ik zal zien hoever ik kom. Net als Tedje begin ik met de Dislikes zodat ik met het leuke kan eindigen. 

Dislikes

1. Vlekken op je witte T- shirt. 
Dit gebeurde me gister. Dan heb je net zorgvuldig een outfit uitgekozen voor die dag.. Wat gebeurd er? Je kiepert een bekertje chocolademelk over je witte shirt. BALEN.

2. Vet haar.
De dag dat je haar wat vettig begint te worden maar eigenlijk nog niet zo vet dat je het echt moet wassen. Je kunt er dan nog wel leuke dingen mee doen zoals opsteken. Maar alsnog. Ik voel me niet fijn bij vettig haar. Daar kan ik me heel erg aan irriteren.

3. Ruzie tussen twee mensen waarmee je goed kunt opschieten.
Ik vind het heel vervelend als mensen ruzie maken. Zeker als je het met beide goed kunt vinden en ze willen dat je een kant kiest.

4. Eten dat ik niet lust na een lange dag.
Dan kom je thuis na een lange dag en voel je je maag knorren. Je hebt wel zin in een lekkere maaltijd. Maar wat gebeurd er? Jullie eten iets wat je absoluut niet lust. Daar zit je dan met je knorrende maag en een bord vol met iets wat je amper door je keel krijgt.

5. Een taart of cake die inzakt.
Do I need to say more? Dan had je de perfecte cake in gedachten. Dan zakt dat ding in.. Niet dat hij dan minder lekker is. Nee, gelukkig is hij nog steeds heerlijk. Maar het is gewoon vervelend. Vooral mijn brownies zakken altijd in.

6. Een nagel die breekt.
Oké, zoals het er nu staat klinkt het behoorlijk tuttig. Maar ik zal het uitleggen: Het is niet dat ik denk van 'Oh my god, mijn nagel breekt. RAMPZALIG.' Nee. Maar ik hou van nagels lakken en nail art. Dus ik ben lange nagels aan het sparen. En dan zijn ze eindelijk een beetje lang. Begint er eentje af te brokkelen of komt er een scheurtje in. Dat is gewoon niet leuk, na weken sparen! Net als een kind dat speelt met van die dominosteentjes. Dan bouw je een heel parcours. En dan één verkeerde beweging. Weg alle moeite. Overnieuw.

7. Dingen die mislukken en overnieuw moeten.
Dat brengt me meteen op het volgende punt. Ik kan het niet uitstaan dat als ik veel moeite voor iets heb gedaan dat het dan mislukt en overnieuw moet. 

8. Iemand tegenkomen die exact hetzelfde kledingstuk draagt als jij.
Ik wil origineel en uniek zijn dus hier kan ik niet goed tegen. Zeker niet als desbetreffende persoon veel jonger dan mij is. Dan vraag ik me af of ik niet te kinderachtige kleding draag enz. Terwijl het natuurlijk ook kan dat zij kleding draagt voor oudere leeftijden. En ik zou me ook vereerd kunnen voelen dat ik in zulke kledingmaten pas. Maar nee. Ik baal.



9. Iets belangrijks kwijt zijn.
Ik ben zo vaak iets kwijt. Mijn pen terwijl ik hem gewoon in mijn hand heb. Mijn dop terwijl hij achter op de pen zit. Zulke dingen. Daar kan ik wel om lachen en dat vind ik ook niet erg. Maar belangrijke dingen. Dan kan ik echt gek worden. 'Marianne, waar heb je het gelaten? Remember!' Zoals laatst, toen was ik mijn ID- kaart kwijt. Heel handig.

10. Insecten.
Ik heb een hekel aan insecten. Het is prima dat ze er zijn. Echt hoor. Maar als ze gaan zoemen, of prikken, op mijn lichaam zitten of op mijn eten of drinken, dan vind ik het vreselijk. 

11. Roddelen.
Roddelen heb ik heel lang echt een enorm groot probleem gevonden. Hoe mensen dat kunnen doen. Waarom mensen dat doen. Blablabla. Maar de waarheid is: Iedereen praat wel eens over iemand anders. Het stomme is alleen dat mensen geen idee hebben waar ze het over hebben. Ze weten niet waarom jij doet zoals je doet of wat er aan de hand is. En toch praten ze. Mijn advies? Lekker laten praten. Zolang jijzelf en de mensen van wie je houd de waarheid maar geloven.

12. Producten die doorbranden bij het eerste gebruik.
Ik moest weer eventjes aan mijn blender denken. :3

13. Moeite vanaf één kant.
Vriendschappen en relaties.. Alles moet van twee kanten komen. Jij moet niet alleen gesprekken beginnen. Diegene ook. Jij moet er niet alleen voor diegene zijn. Diegene ook voor jou. Maar ook andersom. Belt een vriendin jou altijd? Bel haar eens. Ik vind het vreselijk als van een afstand te zien is dat mensen iemand aan het lijntje houden. Dat is sneu.

14. Bijwerkingen van medicijnen.
Dat is op dit moment misschien wel de allergrootste dislike. Ik heb in mijn leven verschillende medicijnen gebruikt. Tegen verstopping of een blaasontsteking. Noem maar op. En dan staat er op zo'n bijsluiter: 10% van de gebruikers heeft last van bijwerkingen. En dan hoor je altijd net bij die 10%. JAKKES.

15. Kiespijn.
Echt kiespijn is hels!!!

16. Hyperactieve mensen als je hoofdpijn hebt.
Ik vind het vervelend als mensen hyperactief zijn als ik me zelf heel slecht voel en hoofdpijn heb. Dat gaan schreeuwen, extreem druk zijn en hele drukke muziek opzetten. Hardstyle bijvoorbeeld.

17. Hardstyle muziek.
Dan komen we meteen bij het volgende onderwerp. Ik heb een hekel aan hardstyle muziek. Ook aan electro en hardcore. Sorry Stefan. <3 (Het is zijn lievelingsmuziek.)

18. Het 'krijtje op het schoolbord- effect.'
Geluiden die ervoor zorgen dat ik de rillingen krijg, net zoals een krijtje op het schoolbord, vind ik vreselijk. Brr. Ik krijg al bijna de rillingen als ik er alleen aan denk.

19. Mensen die niet reageren als ik iets vertel.
Soms ben ik heel enthousiast aan het praten. En dat krijg je: Oké. Of helemaal geen reactie. En dat vind ik vreselijk. Ik hou erg van praten en als mensen dan niet reageren. Daar kan ik slecht tegen.

20. Pesten.
Ik ben tegen pesten. Ik vind dat je mensen in hun waarde moet laten. Je hoeft niet iedereen aardig te vinden maar je kunt mensen wel accepteren zoals ze zijn. Geeft het jou een goed gevoel om een ander aan te praten dat hij of zij een nul is? Is een ander kapsel of karakter een reden om iemand slecht te behandelen? I don't think it is.



21. Mensen die alles afkraken wat jij leuk vind.
Dat is ook heel vervelend. Natuurlijk, je hoeft niet alles het zelfde leuk te vinden. Maar er zijn mensen die altijd meteen je vrolijke bui om weten te gooien naar een rothumeur.

22. Kwallen.
Geen idee hoe ik er opeens op kom, maar ik heb een hekel aan kwallen. Ook aan krabben trouwens. Op het strand loop ik altijd naar de grond starend met ninjasprongen om elke kwal en krab te ontwijken. Ik ben ooit in een dode kwal gaan staan en dat voelde zo vies. Blugh. Ik wil er nog steeds niet aan denken.

23. Vervelende reacties op Social Media.
Sommige negatieve reacties op YouTube of blogs zijn goed onderbouwd. Daar zit echt iets in. En degene waar je op reageert heeft er dan ook echt iets aan. Maar er zijn ook mensen die gewoon random gaan schelden of andere mensen beledigen. Je kunt die mensen kwetsen! Ook anoniem via internet. Dus denk na voor je een reactie plaatst.

24. Nagellak in combinatie met een bezoekje aan 'la toilet'. 
Soms heb ik mijn nagels perfect gelakt. En dan moet ik opeens naar de wc. Dan kom je terug en is je halve nagellak geruïneerd. En kun je overnieuw. 

25. Mensen waar je totaal geen link mee hebt die je telefoonnummer hebben.
Dit is mijn laatste 'dislike' die ik ga benoemen. Soms geven andere mensen zonder na te denken jouw telefoonnummer aan iemand waar je hem misschien zelf niet aan had gegeven. Mensen kunnen je dan gaan lastig vallen in je vrije tijd of in allemaal groepen gooien. Dat is gewoon niet oké vind ik. Er bestaat zoiets als privacy.

Oké. Yes, I did it! Het is me gelukt om 25 dingen bij elkaar te zwetsen.  En dan nu de 25 likes. =) Vaak is het lastiger om leuke dingen te bedenken omdat klagen veel makkelijker is. Dus ik ben benieuwd. 

Likes

1. Kauwgom als je het net in je mond hebt.
Oké. Wauw. Hahaha. Nee, maar dat is gewoon..  Dan zit de smaak er nog lekker aan. En ja, ik heb nu kauwgom in mijn mond. Vandaar de inspiratie. :3



2. Fotogenieke buien.
Soms zijn foto's gewoon prut. Soms heb ik zo'n bui: Dan kan ik superveel selfies maken maar dan zit er gewoon geen goede tussen. En soms maak ik de ene leuke foto naar de andere. Dus; Fotogenieke buien. I love you. <3

3. Bloggen.
Iets wat ik elke dag met heel veel liefde doe. Het is routine geworden. Ik zie het als een soort ontlading van elke dag. Even lekker schrijven. Mijn eigen plekje. Gewoon ja.. Meestal schrijf ik niet eens over dingen waar ik mee zit. Maar gewoon als nog. Ik vind het zo leuk!

4. Nagellak.
Degene die nagellak uit heeft gevonden. THANK YOU THANK YOU THANK YOU. You made this girl very happy. Ik kan gewoon helemaal vrolijk worden van een zomers kleurtje op mijn nagels of een pastelkleur.

5. Divergent.
Still in love with the movie.. 

6. Het moordspel.
Ik vind het moordspel een leuk spel. Dat is met uitbeelden zeg maar. En raden. Daarom vind ik het zo leuk. Omdat er gedurende het spel vaak hele andere dingen uit komen dan de bedenker heeft bedacht. En ik hou van uitbeelden. Vandaag gingen we dat spel ook doen en ik sprong echt gewoon letterlijk een gat in de lucht omdat ik het zo leuk vind, haha.

7. Zingen in de auto.
I like! Dat doe ik altijd. Dan hoeven mijn ouders geen radio aan te doen. Ik zing allemaal liedjes door elkaar. Meestal begin ik dan met eentje en dan ga ik zomaar over in een andere. Ik ben een vrolijke radio. ^^

8. Katten.
Ik vind katten geweldige dieren. Ik kan ook niet uitleggen waarom. Maar ik heb gewoon iets met katten. Dat heb ik van mijn moeder en zij weer van haar moeder.

9. Stefan.
Ma boyfriend krijgt natuurlijk een dikke like. ^^

10. Wit brood.
Ik ben gek op wit brood en kan er niet genoeg van eten. :3.

11. oranje sisi.
Ik ben de laatste tijd verslaafd aan dit drinken. :$ ( Zie foto hieronder.) 




En ja, die flessen zijn allemaal van ons.

12. Disney.
Disney blijft leuk voor jong en oud. En van disney karakters kun je ook dingen leren. Ook al lijken het maar kinderverhaaltjes. Disney is zoveel meer dan dat.

13. Musicals.
De combinatie van zang, dans en acteren vind ik geweldig. Ik word vrolijk van musicals en musicalmuziek.


14. Appelmoes.
Appelmoes vind ik zo iets geweldigs! Niet appelmoes met stukjes appel erdoor maar gewoon echt moes. Daar kan ik zo van genieten. Als ik bijna vol zit is het heerlijk om nog te eten. Want als ik door al het andere eten misselijk word voelt mijn maag zich door appelmoes juist beter. Ja, dat is heel raar. Ik weet het. En het is lekker fris.

15. Mijn bed.
Ik hou van mijn bed. Als ik er na een lange dag eindelijk in kan liggen en dan lekker weg dommelen.

16. Zomerkleding.
Lekker luchtige kleding. Het voelt zo bevrijdend. Ik merk dat ik me veel beter voel in zomerkleding nu het de afgelopen dagen daar steeds weer voor is. Ik ben dol op warm weer en vooral op zomerkleding.

17. Muziek.
Muziek is er voor je in wat voor stemming je ook bent.

18. Hondjes.
Ik ben geen honden mens. Maar ik kan me wel hechten aan een hond of een goede band er mee hebben. Ik ga even wat namen noemen van honden die ik lief vind. 
- Dobby
- Lola
- Daisy
- Cora ♥
- Bijke ♥
( ♥ = overleden. )
Bijke was de hond van mijn opa en oma. Die hond is er 16 jaar gewoon geweest en nu net overleden.

19. Spike.
Stay special.. <3



20. Sandwiches.
Met kipblokjes, augurk en mayo. =)

21. De Jongens Tegen De Meisjes.
Ik kijk elke aflevering. Ik ben zo verliefd op dat programma. Die eeuwige strijd tussen mannen en vrouwen. Ik vind het leuke spellen, leuke vragen.. Ik doe de vragen ook vaak samen met Stefan in onze eigen battle. 


Dit waren mijn likes en dislikes. Bij de likes heb ik 21 in plaats van 25. Niet omdat ik geen 25 kon bedenken maar omdat het nu redelijk laat is en ik best wel moe ben. Ik hoop dat jullie dit ook eens leuk vonden, ik vond het erg leuk om te doen.

Liefs,
Mar