vrijdag 24 oktober 2014

Personal update: Laptop back!

Hey allemaal! Ik schrijf vandaag geen uitgebreid artikel maar ik heb een leuke mededeling voor jullie en voor mezelf. Mijn laptop is eindelijk weer terug! c: Dus nu ik niet meer een computer hoef te delen, zal er waarschijnlijk vaker een artikel online komen. Is dat geen goed nieuws? Wel ga ik binnenkort op stage waardoor ik het een stuk drukker zal krijgen. Ook krijg ik in het volgende rooster waarschijnlijk veel langere schooldagen. Maar goed, dat zien we dan wel weer. 

Nu is het weer lekker weekend. Vanmiddag was Stefan hier. We hebben Ben&Jerry's gegeten. Cookie, chocola en brownie door elkaar. Echt goddelijk. Ik probeer bijna nooit een andere smaak uit, omdat ik meteen aan de eerste die ik probeerde verslaafd was. Ben&Jerry's is wel duur. Daarom koop ik het niet zo vaak. Maar vandaag maakte ik een uitzondering. En it was worth it! <3

Ook heb ik vandaag inspiratie opgedaan voor het maken van een jaar kalender. Ik wil zelf graag een kalender ontwerpen voor 2015. Dit wil ik binnenkort gaan doen. Ik kan er dan wel een DIY van online zetten. Zoiets doe ik niet vaak, maar ik kan het proberen haha. 

Maar goed, nu ga ik goede tijden, slechte tijden kijken. Het begint weer een beetje spannend te worden. Ik vind ook dat dit de cliffhanger had moeten zijn in plaats van die softe cliff van afgelopen zomer. Kijk jij ook GTST of wat is jouw favoriete programma?

xLiefs,
Mar 

zondag 19 oktober 2014

Dagje Franeker & Harlingen

Heey allemaal! Afgelopen vrijdag ben ik met mijn ouders een dagje weg geweest. Het oorspronkelijke plan was om een dagje naar Franeker te gaan, maar halverwege de dag zijn we ook nog eventjes naar Harlingen geweest. Ik heb deze dag een aantal inspirerende en leuke dingen gezien waarvan ik ze heel graag eventjes wil promoten op ItsAllAboutMarly. Here we go!

Van tevoren..
Ik was nog nooit eerder in Franeker geweest, dus ik wist niet echt wat ik me bij deze stad moest voorstellen. Ik hoopte op leuke winkels. Ook hadden we gelezen dat er toevallig die middag een markt was. Een markt is natuurlijk altijd leuk. Daar moesten mijn moeder en ik even een kijkje nemen.

De stadsherberg
Tussen de middag hebben we gegeten in de Stadsherberg in Franeker. Hiervoor kende ik dit restaurant nog niet. Ik vind zelf dat het er van buiten heel erg leuk uit ziet. Ik weet niet, het heeft iets eiland- achtigs. Iets origineels. Ook van binnen is het een erg mooi restaurant. Er hingen leuke herfstdecoraties en ik vond het gewoon een prettige plek. Toen ik de kaart zag vond ik wel eventjes wat moeilijk om een keuze te maken, maar dat ligt aan mij. Ik lust gewoon vrij weinig van 'de volwassenen kaart' en bijna overal zit wel iets in wat ik niet lust. Uiteindelijk heb ik wit zelfgebakken brood met een omelet gehad. En dat was hartstikke lekker. Ze bakken dat brood dus zelf en echt jum! <3 Zeker een aanrader.





Markt
De markt vond ik erg leuk. Er was een creatieve vrouw die allemaal zelfgemaakte sieraden verkocht. Ook verkocht ze deze schattige Hello Kitty etuitjes. Ik heb normaal niet veel met Hello kitty maar ik vond het te schattig voor woorden en kon het niet laten om er eentje te kopen. Het is een etui, maar ik denk dat ik het eerder ga gebruiken als portemonnee. Want er past naar mijn mening niet veel in, als ik het als etui zou gebruiken. Maar goed, ik kocht een Hello kitty etuitje en we gingen verder. Later kwamen we bij een kraampje waar allemaal taarten en cupcakes stonden. Ik had nog nooit eerder zulke taarten en cupcakes gezien. Het leek op eten voor mensen en toch niet helemaal. Onze nieuwsgierigheid werd gewekt en toen we dichterbij kwamen zagen we dat het vogeltaarten en cupcakes waren. Het zag er heel gaaf uit. Ik had er nog nooit eerder van gehoord en ik vind dat het er wel meer mensen van zouden mogen horen. Daarom wil ik even een plekje op mijn blog vrijmaken voor deze bijzondere creaties. Je kunt deze mevrouw volgen op Facebook. Hierop meldt ze op welke markten ze zal staan. Ook geeft ze workshops. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op haar Facebook! 

Harlingen
Na Franeker zijn we ook nog eventjes naar Harlingen geweest. Het was zwaar frustrerend om daar bij rederij Doeksen te staan en niet naar Terschelling te gaan. Terschelling is zo'n beetje mijn tweede thuis en ik wilde er zó graag naartoe. Maar ja, jammer maar helaas haha. Ook hebben we nog eventjes gewinkeld in Harlingen. Ik heb nu een lichtroze nachtlampje dat perfect bij mijn kamer past. Ik ben er heel blij mee.

Als afsluiter hebben we nog in een pizzeria gegeten. Ik kan wel zeggen dat het een topdag was. c: Ik heb nog niet heel vaak zulk soort, ik noem het maar even reisverslagen, geschreven. Ik hoop dat het een beetje leuk was om te lezen. 

Hoe vaak ik nu ga bloggen weet ik niet echt. Ik heb wel een aantal leuke ideeën en ik vind het ook nog steeds heel leuk om te bloggen. Dus mijn tip is: Houd ItsAllAboutMarly in de gaten en er komt vanzelf iets nieuws online! Ik ben mijn blog en jullie niet vergeten. c:

Liefs,
Marianne 

zondag 12 oktober 2014

Tag: My birthday!

Heey! Vandaag heb ik pas een momentje kunnen vinden om te bloggen. Ik heb een druk weekend gehad maar wel een heel leuk weekend. c: Zoals beloofd ga ik nu de birthday tag doen. Ik heb hem hier en daar een beetje aangepast aangezien ik jarig ben geweest en het niet de dag zelf is.

Wat was de datum dat je jarig was?
10 oktober, afgelopen vrijdag dus. 

Welke dag ben je geboren?
Toevallig ook op een vrijdag. Best bijzonder dus. Vooral voor mijn ouders, haha. Zelf weet ik er niet meer zoveel van.

Wat stond er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?
The Lion King. Iedereen zei dat ik die film moest zien en ik luister de muziek van The Lion King iedere dag. Ik heb deze film ook gekregen. Van mijn ouders. Happy! Ik slaakte een gil van blijdschap toen ik zag dat The Lion King uit het pakje kwam.

Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?
Nee, bijna nooit. Het was een wonder dat het dit jaar wel zo was. Nou ja, ik was vroeg uit en het was vrijdag dus dat kon mooi. Maar meestal voelde ik me op mijn verjaardag niet eens heel erg jarig. Dan heb je gewoon een lange schooldag en vaak ook nog rotweer in de herfst. Dit jaar niet, deze keer was het lekker weer. 

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit voor je verjaardag hebt gehad?
Nou, ik heb niet echt een super speciaal cadeau gekregen. Nou ja, wel speciale cadeau's maar niet één iets waarvan ik denk: Ja, dat steekt er bovenuit. Wel heb ik een bijzonder cadeau gekregen op mijn vaders verjaardag. Het klinkt nogal raar en het is ook niet een letterlijk cadeau. Ik kan het niet vastpakken, maar het heeft wel een plekje in mijn hart. Ik had toen net een nieuwe slaapkamer. Nieuw behang, nieuw kleurtje, nieuw bed.. De gebruikelijke transformatie van kinderkamer naar tienerkamer. Ik was super trots op mijn kamer en vertelde aan de visite. Toen is zowel mijn ene opa als mijn oma de trap opgeklommen om mijn kamer te zien. Terwijl ze beide nog al slecht ter been waren / zijn. Die opa is namelijk overleden. Ik vind het heel bijzonder dat hij mijn kamer nog heeft gezien hoe hij nu is. En dat hij die moeite voor me nam. Zo trots was hij op zijn kleindochter. Dat hij ondanks dat hij slecht ter been was en achteruit ging toch die trap opging. Beste cadeau ever.

Hoe vier jij jouw verjaardag en heb je ook tradities?
Ik krijg 's ochtends voor school cadeautjes van mijn ouders. Ik trek kleren aan waarin ik me bijzonder voel en ga naar school. Daar trakteer ik mijn klas en eventueel anderen wanneer er traktatie over is op een kleinigheidje. Na school ben ik hyper omdat ik benieuwd ben naar alle anderen cadeaus. Die middag en/of in het weekend komt visite. We eten lekkere dingen en ik krijg cadeautjes en kaarten. Sommige visite blijft patat eten. Sinds dit jaar heb ik een kleine traditie. Ik steek even een kaarsje aan voor mijn opa tussen alle feestelijkheden door. Om er even bij stil te staan. Mijn opa was als een soort van beste maat van mij. Ik mis hem soms heel erg en vooral op mijn verjaardag. Dan voelt het gewoon niet compleet en een deel van me denkt nog steeds dat hij komt. Tot je je beseft.. Tja, ik denk dat veel mensen dit wel herkennen. Dat wanneer je een dierbaar persoon verliest je blijft hopen.. En soms per ongeluk denkt: Zal ik bij diegene langsgaan? Oh nee, dat kan niet meer. Voor mijn gevoel heb ik zo'n moment van stilte en naar een kaarsje staren gewoon even nodig. Daarna zet ik me over mijn gemis heen en meng ik me weer in het feestvieren.

Heb je wel eens iets gevraagd maar nooit gekregen?
Niet dat ik weet. Ik heb wel heel veel dingen gekregen door de jaren heen die ik nooit heb gevraagd, haha. Maar dat zijn over het algemeen altijd wel leuke cadeau's geweest. Ik heb nooit een cadeau gekregen waarbij ik dacht: Wat moet ik hier nu mee?

Wat is je lievelings- taart?
Mijn lievelingstaart om te eten is chocoladetaart. Het hangt er wel vanaf welke chocoladetaart het is. En mijn lievelingstaart om te pakken is een biscuittaart met fondant erom heen. 

Welke hapjes vind jij echt bij een verjaardag horen?
Blokjes kaas, stukjes worst, borrelnootjes, augurken met boterhamworst erom heen.. En natuurlijk taart!

Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn?
"Marianne, we gaan naar Disneyland."

Krijg je veel kaartjes/berichtjes op je verjaardag?
Jawel. Dit jaar heb ik sowieso veel felicitaties gehad en dat was wel heel erg leuk. Dan weet je dat mensen er eventjes aan denken en dat is fijn. Ik heb me in tijden niet zo jarig gevoeld als afgelopen vrijdag. Ik vind het leuk om daar nu nog even bij stil te staan.

Maar goed, dit waren alle vragen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik vond dit zelf wel een erg leuke tag. Langer dan ik had verwacht. Maar dat vind ik juist prettig. c:

Wat staat er op jouw verlanglijstje? En wanneer ben jij jarig? 

Liefs,
Mar 

donderdag 9 oktober 2014

The best Disney tag!

Heey allemaal! Laatst heb ik weer een nieuwe Disney tag ontdekt. En natuurlijk vind ik dat ik die moet doen. Het zijn 26 vragen. Op YouTube is het de bedoeling dat je deze vragen beantwoord binnen 5 minuten. Dit ga ik niet doen, ik ga er gewoon een uitgebreid artikel van maken. Ik hou er niet zo van om gewoon vraag, antwoord te doen. Ik leg er liever bij uit waarom ik dat zou vind. Want dat vind ik persoonlijk ook een stuk leuker om te lezen. Maar voor ik ga beginnen heb ik eerst nog even een mededeling. Ik ben morgen jarig!! Het lijkt me superleuk om morgen een speciaal verjaardagsartikel te doen. Maar ik weet niet of ik hier morgen een moment voor heb, aangezien de meeste visite morgen komt. Maar goed, ik heb echt mega veel zin in mijn verjaardag en kan er wel een heel artikel over schrijven, maar laten we maar beginnen met de tag. c:

1. Favoriet karakter
Er zijn meerdere karakters die ik leuk vind, maar ik denk dat Sneeuwwitje toch wel een streepje voor heeft. Ik weet niet waarom precies.

2. Favoriete prinses
Sneeuwwitje en Rapunzel zijn mijn favoriete Disney prinsessen. Sneeuwwitje is altijd aardig en positief, soms een tikkeltje naïef ( wie laat er nou zo'n doodenge heks binnen?) en ik herken me wel in Sneeuwwitje. Ik denk eigenlijk dat dat de reden is dat ik haar zo leuk vind. Rapunzels haar vind ik gewoon amazing. En ze is zo enthousiast en grappig. Tangled is echt de grappigste Disneyfilm als je het mij vraagt.


3. Favoriete heldin
Mulan. Ik vind haar echt ongelofelijk slim en stoer. Ze gaat in haar vaders plaats in het leger omdat hij er te oud en zwak voor is. Ze weet zich als meisje helemaal op te klimmen en is heel erg intelligent.

4. Favoriete prins
Een officiële prins? De officiële prinsen in Disney films vind ik niet zo geweldig. Ik bedoel: Prins Hans? Blugh. De prins in Sneeuwwitje en Sleeping beauty zingen en jubelen alleen maar. De prins in Sneeuwwitje heeft trouwens niet eens een naam! Het is de enige prins zonder naam. Ik vind het vreselijk. Aladdin en Jasmine. Phillipe en Aurora. Flynn en Rapunzel. Kristoff en Anna. Sneeuwwitje en de prins. Ik bedoel: Ik snap dat het de eerste Disney film is en dat dingen onderhand wel gemoderniseerd zijn maar kom op, ze hadden die prins wel een naam kunnen geven. Toch? One of my life struggles. Nee grapje. Maar ik irriteer me er wel aan. Ik laat de onofficiële 'prinsen' gewoon ook meetellen. Dan is mijn favoriet Aladdin. Hij is knap en vriendelijk en avontuurlijk en... Oké Marianne, stop it. Je hebt een vriendje. c; Maar ik geef toe dat ik vroeger wel eens gefantaseerd heb hoe het zou zijn om in Jasmines plaats met Aladdin op dat tapijt te vliegen..


5. Favoriete held
Koning Triton, de vader van Ariel. Ariel gaat tegen zijn raad in toch de val in bij Ursula. Toch offert hij zichzelf op voor haar, ondanks haar fouten. Als dat geen liefde voor je kind is. 

6. Favoriete dier
Radja. De tijger van Jasmine. Ik heb gewoon iets met dat beest. Ze is zo knuffelbaar en warm en tegelijk beschermt ze Jasmine tegen andere mensen. Als ik ooit weer een kitten krijg en het is een vrouwtje noem ik haar sowieso Radja. 



7. Favoriete sidekick
Nou, ik heb meer met sidekicks dan met dieren uit Disneyfilms, eerlijk gezegd. Ik vind het lastig kiezen. Want ik ben helemaal verliefd op Olaf.. Maar ook op kleedje uit Aladdin. Het bescheiden, lieve, vliegende tapijt. Ik kan geen keuze maken.

8. Favoriete slechterik
Maleficent. Omdat er over haar ook een film is gemaakt waarin haar verhaal word verteld. En haar goede kant wordt getoond. Bij de evil queen en de stiefmoeder uit Assepoester zie ik gewoon geen goede kant. En voor heksvorm van de evil queen en voor Jafar uit Aladdin ben ik gewoon bang. Bovendien vind ik het accent van Maleficent heel leuk. Maar dat vind ik bij mother gothel uit Rapunzel ook wel. Het enige probleem wat ik met haar heb is dat het gewoon gemeen is om een meisje bij haar ouders weg te halen en op te sluiten omdat je zelf jong wilt blijven? Dus ik ga voor Maleficent.


9. Favoriete originele karakter ( Mickey, Minnie, Donald, Katrien etc.)
Mickey. Een vriendin van mij is echt helemaal fan van Minnie, maar ik vind Mickey net ietsje leuker. Waarom? Omdat Mickey het originele symbool voor Disney is. It's all started with that mouse. Daarom vind ik Mickey leuk. En omdat hij gewoon super positief en vrolijk is.

10. Favoriete liedje
Het spijt me, maar deze vraag kan ik gewoon niet beantwoorden. Dat kun je ook niet van mij vragen. Want man, wat heeft Disney veel mooie muziek. Ik kan echt niet kiezen.


11. Favoriete liefdesliedje
Dit zou het makkelijker moeten maken. In elke Disneyfilm zit één ultiem liefdesliedje. 'I see the light' uit Rapunzel and 'tale as old as time' uit Beauty and the beast. Laten we eerst even alle liefdesliedjes die ik luister op een rij zetten. En daarna kijken of ik een keuze kan maken. Of op zijn minst een paar keuzes.

Sleeping beauty - Once upon a dream
Cinderella - So this is love
Beauty and the beast - Tale as old as time
The lion king - Can you feel the love tonight
Aladdin - A whole new world
Tangled - I see the light
Frozen - Love is an open door

Hiervan valt Frozen sowieso af. Ik bedoel het is een liefdesliedje. Maar kom op, ze zingt het met prins Hans. En het is een heel leuk en vrolijk liedje maar het mist het ultieme warme zwijmelgevoel. De mooiste liedjes die mij echt het warme liefdesgevoel geven zijn 'Once upon a dream' van Sleeping beauty, 'Can you feel the love tonight' van the Lion king, 'A whole new world' van Aladdin en 'I see the light' uit Tangled.

12. Favoriete liedje gezongen door een slechterik
Toen ik deze vraag zag, dacht ik eerst: Serieus? Ik kan geen liedje van een slechterik bedenken wat ik leuk vind. Maar die heb ik wel. 'Mother knows best' van Rapunzel. En dan de tweede versie. Waarin ze zingt 'Rapunzel knows best'. Dat stuk is zo leuk om te imiteren.




13. Minst favoriete liedje
Het beginlied in Aladdin en de meeste muziek uit de klokkenluider van de Notre Dam. Hele luide en hele mysterieuze muziek vind ik soms al snel eng omdat er dan nogal veel op me af komt. 

14. Favoriete kus
Eerlijk gezegd let ik hier nooit zo erg op in Disney films. Maar ik denk dat mijn favoriete kus is en blijft: Het moment waarop de prins zonder naam Sneeuwwitje wakker kust. 


15. Eerste film die je gezien hebt
Winnie de pooh! c: Eerst leenden we hem van de videotheek, heel erg vaak. Alleen toen besloten mijn ouders hem zelf maar te kopen.

16. Favoriete klassieker
Onmogelijk om te kiezen. Tarzan vind ik heel mooi, maar Lilo en Stitch ook..

17. Favoriete pixar film
Ik ben niet zo van de pixar films. Maar als ik moet kiezen denk ik dat ik voor Brave ga. Ik vind het verhaal mooi en het nummer 'Touch the sky' uit de film. En Merida's accent is zo grappig en schattig om te horen. "I am Merida. And I will shoot for my own hand." 


18. Minst favoriete pixar film
Ehh.. Dat weet ik niet. Ik heb nog niet zoveel pixar films gezien en degenen die ik heb gezien vond ik niet slecht of zo, maar ik vind klassiekers gewoon mooier.

19. Favoriet vervolg
De kleine zeemeermin deel 2. c: Waarin Ariel een dochter Melody heeft die juist zeemeermin wil zijn. Of Lilo and Stitch deel 2. Ik ga denk ik toch voor Lilo and Stitch.

20. Een film die je aan het lachen maakte
Rapunzel. Zoals ik al zei vind ik dit gewoon de grappigste Disneyfilm. Waarom? Can't explain. Kijken dus. c:

21. Een film die je aan het huilen maakte
De echte zielige Disneyfilms heb ik nog niet gezien of niet bewust gezien. De Lion king heb ik voor mijn verjaardag gevraagd dus dat is afwachten en Bambi toen was ik nog heel klein. Volgens mij heb ik gehuild bij Lilo and Stitch. Bij deel 2 gaat Stitch een soort van bijna dood en het is gewoon heel zielig. You must see it.

22. Favoriete scene van favoriete film
Mijn favoriete scene uit Sneeuwwitje is de scene waarin de dwergen 'Heigh ho' zingen in de mijn. En mijn favoriete scene uit Rapunzel is wanneer ze samen met Flynn over het water vaart met al die duizenden lampionnen en dat ze 'I see the light' gaan zingen. <3


23. Saddest death
Algemeen worst fictional death vind ik Tris van Divergent. Maar dat is geen Disney natuurlijk. Ehm, ik weet het eigenlijk niet zo goed. Zoals ik al zei, ik moet de zieligste films nog (bewust) kijken. Vroeger vond ik het altijd vreselijk hartverscheurend dat de vader van Assepoester doodging. Ook al wordt dat gewoon in het begin verteld. Ik vond het zo vreselijk erg voor dat kleine meisje en verplaatste me helemaal in haar situatie. Je familie verliezen en een soort slaaf worden in je eigen huis. 

24. Favoriete quote
'Remember you're the one who can fill the world with sunshine.' - Snow white.

25. Favoriete themapark
Ik heb geen idee. Ik ben nog niet in een Disneypark geweest en dat vind ik echt vreselijk. Vaak wanneer mensen horen dat ik Disney fan ben vragen ze of ik al eens in Disneyland / world ben geweest. En dan moet ik altijd tot mijn spijt zeggen dat ik er nog niet in eentje ben geweest. En dat is frustrerend. Dus ik hoop heel erg dat ik er binnenkort een keertje naartoe ga. c: Dat zou echt zo geweldig zijn!

26. Favoriete attractie 
Ik heb op YouTube filmpjes gekeken van attracties en ik vind de 'The little Mermaid' en de '7 dwarfs mine train' heel erg leuk. Het is alsof je door de films rijd. Wauw. c:

Dit waren alle vragen. Ik vond deze tag echt helemaal geweldig en ben nu ook best wel heel erg vrolijk. Als je deze tag wilt overnemen, het mag gerust.

Liefs,
Almost 17 years old,
Mar 





zondag 5 oktober 2014

How to: Een presentatie houden

Heey allemaal! Morgen moet ik op school een presentatie houden. Presentaties.. Je zou ze liever gewoon ontlopen. Iedereen heeft wel een beetje een hekel aan presenteren. De afgelopen weken hebben een beetje in het teken gestaan van presenteren. Ik moest presenteren, Stefan moest presenteren en vrienden moesten presenteren. Maar hoe houd je eigenlijk een goede presentatie? Ik ben zelf geen perfecte presentator, maar er zijn wel een aantal dingetjes die kunnen helpen.



1. Kies als het kan een onderwerp dat je interesseert
Als je praat over een onderwerp wat je leuk vind, dan kom je enthousiaster over. En naar een enthousiast persoon luisteren is meestal leuker dan naar iemand luisteren die het zelf duidelijk doodsaai vind. Want als je dat uitstraalt, ja logisch dat anderen het dan ook saai gaan vinden. Straal enthousiasme uit of in ieder geval interesse, je kunt niet over elk onderwerp enthousiast zijn. 

2. Gebruik een Powerpoint als ondersteuning, niet als briefje
Een powerpoint is een hulpmiddel. Iets wat je een beetje het gevoel geeft dat je er niet helemaal alleen voor staat. Het is niet de bedoeling dat je meer naar de Powerpoint kijkt dan naar je klas. Dan komen we tegelijk bij tip 3.

3. Zet zo weinig mogelijk tekst op je Powerpoint
Dit is een fout die veel mensen maken. Ik heb dit zelf ook wel eens gedaan. Maar als je hele verhalen op je Powerpoint zet, kan de klas letterlijk lezen wat jij te vertellen hebt. En dan sta je daar voor je gevoel ook een beetje voor niks. Dus..

4. Zet alleen belangrijke dingen op je Powerpoint
Aansluitend op tip 3, zet alleen een aantal punten op je Powerpoint. De belangrijkste dingen. Wat ik zelf het leukste vind is om punten te gebruiken die heel algemeen zijn. Dan weet de klas nog niet wat je gaat vertellen. Dan bereik je het tegenovergestelde van te veel tekst. In plaats van dat de klas alles al leest, word de aandacht juist gewekt. Wat zou ze met dat punt bedoelen? Nieuwsgierigheid is een menselijke eigenschap en daar kun je mooi op inspelen. 

5. Versier je Powerpoint maar niet te veel
Het is natuurlijk leuk om een originele Powerpoint te maken, in jouw smaak. Maar je moet er wel op letten dat je niet zo'n drukke achtergrond hebt dat je de letters niet kunt lezen of dat je zoveel bewegende animaties hebt dat de klas er helemaal kriegel van word. Probeer zelf in te schatten wanneer iets too much word en vraag anders iemand die je vertrouwd wat hij of zij er van vind.

6. Doe comfy kleding aan
Doe kleding aan waarin jij je prettig voelt. Aan een jeukende trui of een afzakkende broek heb je niks. Dan sta je je daar kapot te irriteren en is je concentratie een stuk minder. 

7. Steek je haar op
Ik heb zelf meestal nogal de neiging om aan mijn haar te gaan prutsen. Als ik zenuwachtig ben, maar ook als ik enthousiast ben. Dat is gewoon één of andere rare tik van me. Maar goed, als je je haar opsteekt of gewoon in een staart doet dan kun je er minder makkelijk / niet aan prutsen. Handig!

8. Neem een pen mee
Deze tip heb ik zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar deze tip heb ik in mijn klas gehoord. Veel mensen weten tijdens een presentatie niet waar ze met hun handen naartoe moeten. Dus ga je friemelen en wiebelen. Daarom kun je beter een pen in je handen hebben. Dat voorkomt prutsen.

9. Probeer zelfverzekerd over te komen
Er zit een groot verschil tussen zelfverzekerd zijn en het lijken. Eigenlijk zijn bijna alle mensen best wel onzeker. Zeker als ze voor een hele groep staan. Maar als je aan je houding werkt en een beetje toneel speelt denkt iedereen dat je supersterk in je schoenen staat. Dat doen ook veel mensen. Rechtop staat. Armen gewoon langs je lichaam. Mensen aankijken in plaats van weg kijken en niet over je heen laten lopen. Mensen zullen hierdoor denken dat je heel erg veel zelfvertrouwen hebt. Try it out. 

10. Probeer rustig te praten
Een van mijn valkuilen tijdens presenteren is dat ik meestal heel snel ga praten. Ik let er niet eens op. Beter kun je dat wel doen, en jezelf zo nu en dan even afremmen.


Dit waren mijn beste tips voor een presentatie. Of nee, de beste moet nog komen. Wees jezelf.  Spreek in je eigen woorden en geef je eigen draai aan de dingen die je doet. Wel binnen de opdracht natuurlijk.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Liefs,
Mar 






zaterdag 4 oktober 2014

6 dingen die je nooit moet doen.

Heey allemaal! Vandaag was het oorspronkelijke plan om met een aantal vriendinnen naar de kinderboerderij te gaan vanwege dierendag. Je raadt het al. We zijn niet naar de kinderboerderij geweest. Eén vriendin heeft een enkelblessure, eentje had een verjaardag, eentje is ziek en ja, ik ben zelf ook lang niet fit. Heel erg sneu voor die ene die wel kon dat iedereen af heeft gezegd. Maar goed, zulke dingen kunnen gebeuren. Het nadeel met mij als ik ziek ben, is dat ik niet goed weet waar mijn grens ligt. Ik ben een bezige bij dus het liefst ga ik overdag megaveel dingen doen. Terwijl dat als je je niet lekker voelt gewoon niet gaat. Vandaag heb ik hoofdzakelijk rondgehangen in huis en een paar haarbanden geloomd. Ik ben er wel achter gekomen dat ik sommige dingen gewoon beter niet kan doen als ik ziek ben. Vandaag deel ik met jullie een lijstje met dingen die ik niet zou moeten doen maar wel doe. Voor alle mensen die nu grieperig of niet fit zijn, is dit misschien herkenbaar. Beterschap voor alle ziek, zwak en misselijke mensen. Here we go!

❤ Blijven eten terwijl ik me een beetje misselijk voel. Als ik hartstikke misselijk ben, eet ik natuurlijk amper tot niet. Maar soms dan voel ik misselijkheid opkomen. Het is dan nog niet zo erg en dan ga ik toch nog een snoepje eten. Gewoon niet slim. En dan valt dat ene snoepje niet lekker waardoor ik nog misselijker word.. Etc.

❤ 30 km fietsen. Dit heb ik samen met Stefan gisteren gedaan. Terwijl ik me al niet helemaal fit voelde. En het was niet eens naar een belangrijke afspraak of zo. Dat was gewoon een domme actie. 

❤ Pizza eten als ik kotsmisselijk ben. Dit heb ik een keer gedaan. Toen was pizza mijn lievelingseten. En we eten het niet super vaak, of zo. Dus toen heb ik met buikgriep een pizza naar binnen gewerkt. Gewoon niet slim. Dat eten kwam er natuurlijk weer uit.

❤ Nagels lakken als je niet fit bent. Ik ging vandaag mijn nagels lakken terwijl ik hartstikke moe was en er met mijn hoofd totaal niet bij was. Het werd één grote bende en ik kon er wel om janken. Kort samengevat: Ga geen super nauwkeurige werkjes doen als je je niet lekker voelt.

❤ In de split achterop zitten bij iemand. Dit heb ik ook gister gedaan. Dit valt niet aan te raden. Het doet nogal pijn, vooral omdat ik normaal niet echt lenig ben. En ik heb nu blauwe plekken op mijn bovenbenen er door. Autsj. 

❤ Mijn vriendje achterop mijn fiets nemen. Na een tijdje fietsen, was  Stefan moe van het fietsen en ik helemaal stijf van het achterop zitten. Dus we gingen ruilen. Hij wilde dit eigenlijk niet maar mijn been deed pijn van het verkrampt stilzitten. Dus ik wilde de pijn eruit fietsen, wat is gelukt. Alleen ik slingerde continue met Stefan achterop. En Stefan klaagde continue over pijn, terwijl ik dat niet deed toen ik achterop zat. Toen fietste er een man voorbij die zei dat ik beter mijn vriendje kon laten fietsen. Grr!

Dit was even een kort artikel voor vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Adios!

xox Marianne

donderdag 2 oktober 2014

My October goals

Heey allemaal! Vandaag is het de tweede dag van oktober, wat betekent dat ik voor de komende maand doelen op ga stellen. Maar voor ik dat ga doen ga ik eerst mijn doelen van september met jullie bespreken. c:




Dit waren mijn doelen voor september. Ik ga ze nu één voor een eventjes bij langs om te kijken hoe ik aan mijn doelen heb gewerkt.

Verlanglijstje maken voor mijn verjaardag.
Ik heb aan mijn verlanglijstje gewerkt en die is nu af. Voor de familie en visite die op mijn verjaardag zelf komen heb ik dingen bedacht. Voor mijn vriendinnen op het feestje dat ik later houd nog niet, ik wil eerst graag afwachten wat ik op mijn verjaardag zelf krijg en daarop aansluitend een lijstje maken voor het feestje. Maar goed, dit doel is dus helemaal geslaagd. 

Cadeautje kopen voor Stefans verjaardag.
Stefan was 19 september jarig en ik stond niet met lege handen. Aangezien hij zijn cadeautje heeft gehad mag ik nu vertellen wat het is. Eindelijk! Ik heb hem een teddybeer gegeven met een shirtje van zijn favoriete voetbalploeg. Isn't that romantic? Haha.

Feestje voorbereiden.
Ook hier heb ik me mee bezig gehouden. Ik weet inmiddels wat ik precies wil gaan doen op mijn feestje. Wat we gaan eten op mijn feestje weet ik nog niet helemaal precies en welke snackjes er zullen zijn. Maar dat komt nog zeker. Ik ben blij dat mijn feestje steeds meer vorm begint te krijgen.

Ik doe mijn best voor school + goede presentaties leveren.
 School gaat ook vaak voor mijn blog. Altijd eigenlijk. Ik ben als ik klaar ben met school dingen, ben ik meestal best wel moe. Maar goed, mijn resultaten op school zijn wel goed. Meestal lever ik dingen ook op tijd in, zo nu en dan vergeet ik eens iets. Daar baal ik dan best wel van, maar volgens mij is dat normaal. Iedereen vergeet wel eens iets. Dan zeg ik dat eerlijk tegen de leraar en kom ik met een alternatief. Met presentaties gaat het redelijk. Over het algemeen ben ik heel erg zenuwachtig voor presentaties en lukt het niet altijd even goed. Maar ik geef niet op. 

Oké, dit waren mijn september goals. Wat ik door dit soort artikelen geleerd heb, is dat ik mijn doelen niet te hoog moet stellen. Die van augustus heb ik minder goed behaald dan die van september. Een tip met doelen stellen is dus: Stel niet te hoge eisen voor jezelf. En áls je hoge eisen stelt, stel dan niet vier hoge eisen. Wat dat is wel een beetje wat ik deed. Ik wilde een eigen domein voor mijn blog. Terwijl ik niet eens weet hoe zoiets werkt. Ik wilde goed met make-up worden terwijl ik daar niet echt de feeling voor heb. Etc. Maar goed, laten we verder gaan met de doelen voor deze maand. 


Een topdag van mijn verjaardag maken.
Ik wil graag een leuke dag van mijn verjaardag maken. Een soort resultaat van waar ik al tijden naartoe leef.

Leuke activiteiten plannen in de herfstvakantie maar ook bijtanken.
Ik merk dat ik aan vakantie toe ben. Maar ik wil in de vakantie ook leuk dingen doen. Ik zal dus een balans moeten vinden tussen druk druk leuke dingen doen en rust pakken. 

Een band opbouwen met mijn nieuwe klas.
Dit is iets wat ik echt heel graag wil. Maar zoiets heeft tijd nodig.

Mijn kat opvoeden.
Met mijn kat bedoel ik in dit geval Kiko. Kiko is megadruk en sloopt de hele kamer. Daarom wil ik hem opvoeden. Ik weet niet of dit gaat lukken en hoe dit moet doen. Dus eigenlijk is dit helemaal geen handig doel. Maar toch wil ik hieraan werken. Het hoeft ook niet meteen te lukken. Maar dan houd ik me er in ieder geval mee bezig.

Dit zijn mijn vier doelen voor oktober. Wat zijn jouw doelen voor de komende maand? Ik hoor het graag!

-xo- Marianne