zaterdag 22 november 2014

There's a princess inside of every girl

Heey allemaal! Ik voel me op dit moment heel apart. Ik weet niet goed in welk vakje ik deze emotie moet plaatsen. Ik voel me emotioneel omdat ik mooie muziek luister. Als ik nu een zielige film zou kijken zouden het dikke tranen met tuiten worden. Ik heb heel erg de feeling om een heel mooi artikel te schrijven, maar ik weet niet waarover ik dat wil gaan doen. 

Momenteel zit ik een heel mooie Disney medley te luisteren. Nou ja, niet de allermooiste die ik ooit geluisterd heb maar het wordt gezongen door een ja, best goed uitziende jongen. Dus ik zit een beetje aan het beeld vastgeplakt. Zoiets heb ik totaal niet snel. Ik vind niet snel een jongen knap. Maar wow, haha.

Ik ben er inmiddels uit: Ik ga vandaag een zelfbedachte Disney tag doen. Volgens mij heb ik de bekendste Disney tags allemaal al gedaan. Momenteel kan ik er geen nieuwe vinden. Dan bedenken we er zelf maar eentje! :) Als je ook een blog hebt, neem hem gerust over. Here we go! Ik noem het 'There's a princess inside of every girl'. 

Zou je een prinses willen zijn?
Een Disney prinses? Ja! Een echte prinses? Geen idee. Het leven van een echte prinses bestaat niet uit rozengeur en maneschijn. Ik denk dat ik het wel fijn vind dat ik gewoon in een joggingbroek over straat kan lopen, haha. 

Welke Disney prinses jurk vind jij het mooist?
Ehm.. Deze vraag is heel lastig. Ik denk dat ik iets heb met die pofmouwen. Want ik vind de jurken Rapunzel, Sneeuwwitje en Ariel het mooist. En die hebben allemaal pofmouwen. 


Ik bedoel die andere roze jurk van Ariël, maar ik vind dit jurkje van Sneeuwwitje zo mooi. Wou dat ik zoiets had voor een verkleedfeestje. 


Zou jij Rapunzels lange haren willen hebben?
Nou, ik irriteer me regelmatig aan mijn haar. En ik moet er werkelijk niet aan denken om haar door de hele kamer te hebben. Ik zou struikelen, elke ochtend tegen het borstelen opzien.. Maar als ik een Disney prinses was denk ik dat het nog wel gaaf zou zijn. Als je magische krachten in je haar had en het gewoon niet in de weg zat. Ik bedoel: Zeg nou zelf, hoe Rapunzel gewoon van alles kan doen ondanks dat lange haar. Het is onrealistisch. Maar wel ontzettend gaaf.

Zou je liever opgesloten zitten in Rapunzels toren of de heks van Sneeuwwitje op bezoek krijgen, vergiftigd worden met een appel máár wakker gekust worden door de ware?
Hmm. Moeilijk. Alhoewel de ware vinden wel een erg aanlokkelijke optie is, ga ik toch voor de toren. Ik bedoel: Rapunzels toren. Dan kan ik de hele dag verven, koken, knutselen.. Dat doe ik veel liever dan oog in oog staan met die heks.. Brr.

Vind jij dat je een prins nodig hebt?
Nee, dat vind ik niet. Ik kan prima voor mezelf zorgen. Maar goed, ik blijf natuurlijk wel een mens. En ieder mens heeft behoefte aan een sidekick. Iemand die naast je staat, trots op je is als het goed gaat en je opvangt als je een keertje valt. Dus ja, niet nodig. Maar het is wel fijn om iemand te hebben waar je een beetje op kunt steunen.

Zou je liever een prinses zijn of een koningin met ijskrachten zoals Elsa?
Prinses. Ik vind haar krachten heel gaaf en zo. Maar ja, ik haat de winter best wel. En vroeger speelde ik ook altijd prinsesje. Dat is gewoon meer iets voor mij. 

Welke Disneyfilm had jij wel in de bios willen zien?
Ehm, ik had best Tangled in de bioscoop willen zien. Het stomme is dat ik Frozen in de bioscoop had kunnen zien, maar dat niet heb gedaan. Het was in het jaar voor ik Disney fan werd. Mijn vriendinnen wilden dolgraag naar Frozen. In mijn ogen was dat een kinderfilm over een sneeuwpop, dus ik snapte het niet. Ik besefte me ook amper dat het van Disney was. Dus ik ging niet mee. Maar nu snap ik maar al te goed wat mensen zo leuk vinden aan Frozen!

Goed dit was een korte tag met een gênante bekentenis over Frozen, haha. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. 

xxMar 


dinsdag 18 november 2014

Internet ABC

Heey allemaal! Vandaag heb ik iets nieuws ontdekt dankzij Tedje. Een internet abc. Dit houdt in dat je gewoon de eerste letter in je zoekbalk intikt en dan komt er een website die je het vaakst bezoekt. Ik ben wel benieuwd welke dat voor mij zijn. :)

A
Ik bezoek eigenlijk geen websites die beginnen met een A. Wel dingen waar ergens middenin een A zit, maar goed. Dat telt niet.

B
Dit is een website die we gebruiken voor school. Blijkbaar staat dat nog op nummer één, haha.

C
Ook deze website heb ik gebruikt voor school. We hebben momenteel steeds opdrachten omtrent het thema politiek.

D
Same reason. Are you kidding me? Straks staan alle politieke partijen en schoolwebsites als eerste. Lekker is dat, hahaha.

E
Geen websites. Zelfde probleem als met de A.

F
Ondanks dat ik (tijdelijk) gestopt ben met Facebook, staat hij nog steeds op nummero één. Momenteel zit ik niet zoveel op de laptop. Ik ben bezig met minderen van alle digitale dingen om te kijken hoe dat gaat. Tot nu toe gaat het redelijk. Maar ik mis Facebook wel. Je hebt nog steeds die drang wanneer je iets leuks meemaakt om te denken: Oh, dit is leuk voor Facebook. Maar dat is het dan ook wel. Verder mis ik het niet echt.

Tumblr
Ik zelf heb geen tumblr. Maar meestal klopt dit wel. 

G
Google!! Tja, waar gebruik je het tegenwoordig niet voor?

H
Noppes.

I
Met stip op één. Haha, hoe kan het ook anders? Mijn eigen, fijne blogje. 


J
Ook niks.

K
Ja serieus, haha. Ik keek laatst op kinderen voor kinderen om te kijken of er ook nog iets leuks bij zat voor stage. Om de kinderen een dansje op te leren of zo. Alleen ik denk dat het beter is voor iets oudere kinderen. 

L
Door deze blog is het allemaal begonnen. De blog van Jiami heeft mij geïnspireerd om ook te beginnen. En echt, daar ben ik zo dankbaar om. Jiami, you're a hero.

M
Always searching for Disney stuff..

N
Noppes.

O
Oh wauw, mail. Wat ben ik toch ook weer heerlijk zakelijk. 

P
Beste website ooit uitgevonden. Nou ja, één van de besten dan. Ik haal er zoveel inspiratie van af. 

Q
Ik had dit totaal niet verwacht en zo, maar ehm, ja er is geen website met een q die ik bezoek. :p

R
Voor o.a. GTST. ^^


S
Niks.

T
Yes, you're my favourite blogger. Ik vind het zo leuk dat ze over van alles blogt. Niet alleen over fashion en beauty. Ze laat ook heel duidelijk zijn dat ze niet perfect is. Haar blog is eigenlijk een soort boek over haar leven. Heel leuk.

U
-

V

W
Deze website heeft zulke mooie afbeeldingen. :)

X
-

Y
Do I need to say more?

Z
Nothing with a zzzzzzzzzzzz. 

Oké, mijn conclusie is dat ik niet veel interessante sites bezoek. Een beetje algemeen bekende dingen. Maar goed, zoals ik al zei: Ik zit de laatste tijd ook niet zo vaak op de computer. 

Ik zou zeggen: Neem dit idee gerust over, je zult versteld staan van de resultaten. Je hoeft er ook niet per se een artikel over te schrijven, maar dit voor jezelf eens uitzoeken kan hele grappige resultaten opleveren.

xxMar 



maandag 17 november 2014

Teaching is a work of heart

Heey allemaal! Vandaag was ik weer op stage. En daar midden op de dag besefte ik me opeens hoe geweldig het is om juf te zijn. Wil je weten waarom? Daar ga ik het vandaag over hebben. Vandaag ga een lijstje plaatsen waarom ik dit werkvlak geweldig vind.


❤ Je helpt kinderen met wat ze nog niet kunnen en laat ze vrij in wat ze wel al zelfstandig kunnen. Het is dankbaar werk. Ik vind het fijn om andere mensen te helpen.

❤ Je maakt mensen mee in het begin van hun leven, waarin ze nog veel dingen aan word geleerd. Ze hebben nog een hele onschuldige en andere kijk op de wereld. Dat is heel bijzonder. Ze zijn ook nog heel enthousiast over alles en willen graag leren. Later sta je misschien nog vaag in hun geheugen geschrift als die lieve of leuke kleuterjuf. En dat is heel erg speciaal.

❤ Het belangrijkste op het werk is het welzijn van de kinderen. Jezelf zet je eventjes op een lager pitje. Dat gaat automatisch. Je wilt het beste voor die kindjes. Ze zijn voor een bepaald aantal uren per dag jouw verantwoordelijkheid. Soms is het wel even fijn om jezelf eventjes te vergeten. Zit je een dag niet zo lekker in je vel en pieker je ergens over? In de klas vergeet je het even en ben je gewoon de vrolijke juf zoals altijd. Want voor kinderen ben je tenslotte een voorbeeld. In hun ogen ben ik al een volwassene. :)

❤ Je kunt je creativiteit er volledig in kwijt. Als een kind verdrietig is kun je het kind afleiden. Je kunt verhalen vertellen, samen tekeningen maken maar ook een werkje een beetje aanpassen. Als een kind zelf vind dat het mislukt is, zijn er soms een paar knipjes nodig om het alsnog weer goed te maken. Resultaat: Een blij kind.

❤ Je kunt een veilige en liefdevolle omgeving creëren waarvan het kind de rest van zijn leven profijt kan hebben. Als het kind in zijn of haar jonge jaren veel complimenten en aandacht heeft gekregen is dat goed voor het zelfvertrouwen. Als juf werk je daar naast de ouders, familie en vriendjes van het kind aan mee. 

❤ Het geeft ook heel veel mooie dingen terug. Vandaag kreeg ik een blaadje van een meisje uit mijn stageklas. Gewoon een herfstblaadje. Een blaadje waarvan honderden op het schoolplein liggen. Toch heb ik dat ene blaadje in mijn tas gestopt en mee naar huis genomen. Het was een cadeautje aan mij en dat wijs ik niet af. Thuis heb ik met een techniek die ik op school heb geleerd er iets moois van gemaakt. Heel veel vreugde van twee kanten vanwege één klein blaadje.

❤ Het geeft zoveel warmte. Een spontane knuffel van een kind, een lach van een kind, het vertrouwen van een kind wanneer het jouw uitgestoken hand aanpakt. Niet te beschrijven hoe bijzonder dat is.

Goed, dit is waarom ik voor deze weg heb gekozen. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond en onthoud: Teaching is a work of heart. 

xxMar 


zondag 16 november 2014

10 dingen waar ik absoluut niet tegen kan als het gaat om horror

Heey allemaal! Vandaag ga ik schrijven over iets waarvan ik nooit verwacht had dat ik erover zou schrijven. Namelijk: Horror. Afgelopen vrijdag heb ik met Eline horrorfilmpjes gekeken op YouTube. Iedereen heeft wel dingen op horrorgebied waar hij of zij niet tegen kan. Eline houdt zich bijvoorbeeld bezig met special effect make-up (wat ze echt heel goed kan) en op horrorgebied lacht ze meer dan ze bang is. Maar als er ogen worden uitgestoken of nagels kapot zijn, daar kan zij echt niet tegen. Nu is de grote vraag: Waar kan ik niet tegen? En waar wel? Het is grappig om te zien dat iedereen daar zo verschillend in is. Vroeger dacht ik dat ik overal bang voor was wat betreft horror. Maar dat is niet waar. Oké, laten we eens eventjes naar mijn 'horror frights' kijken.

FRIGHTS: 

Mensen die bloed spugen
En dan bedoel ik niet een klein beetje, maar echt hele fonteinen. Daar kan ik zo misselijk van worden. Ik bedoel kotsen kan misselijkmakend eruit zien, maar als de kots dan ook nog eens rood is. Echt, gatver. 

Oude poppen
Als we in een kringloopwinkel zijn, heb ik hier al last van. Oude poppen vind ik doodeng. Ze hebben gewoon iets spooky's. Ze worden dan ook niet voor niks gebruikt in horror films. Sinds ik afgelopen vrijdag de trailer van Annabella heb gezien is deze angst alleen groter geworden.

Zwarte ogen 
Ik heb één keer op Facebook een meisje gezien met zwarte ogen en bah, wat vind ik dat spooky. Ik bedoel ogen zijn de spiegels van de ziel. Uit ogen kun je zoveel opmaken. Of iemand van je houdt, of iemand verdrietig is etc. En als je dat allemaal niet kunt zien.. Ja, dat is eng.

Kerkhoven 
Als een scene in een film zich afspeelt op een kerkhof wil ik eigenlijk meteen achterstevoren gaan zitten. Daarbij komt meteen de volgende angst:

Levende doden
Het heeft gewoon iets spooky's. Mensen die half verrot zijn en ja, oké ik stop al. Wie weet lezen ook jongere kinderen dit.

Het moment dat je weet dat er iemand achter de persoon staat
Dat moment is gewoon wugh.. Vooral als je niet weet wie. En dan komt ineens die kop in beeld. En bah, rillingen. 

Enge wezens die ergens uit kruipen
In Evil dead kruipt iemand uit een speelgoedkist. Ieee. :s Met van die bloeddoorlopende ogen en oh god.. Dat zag ik dus ook afgelopen vrijdag. Still not over it..

En dan nu... 

IK BEN NIET BANG VOOR:

Never ending nightmares
Ik weet het niet zeker, want ik heb nog niet alles gezien. Alleen ik weet niet, die game is helemaal getekend. En zodra iets getekend is, vind ik het minder eng. Het doet me heel erg denken aan een spel dat ik vroeger heb gespeeld. Haunted house of zoiets. En ja, daarom vind ik het niet echt eng. Ik geef toe, als de dingen die in die game gebeuren niet in een tekenwereld waren maar in een echtere, dan was ik wel heel bang en misselijk geweest.

Clowns
Oké, de clown van Stephen Kings 'It' bezorgt me wel de rillingen. Alleen ik ken wel mensen die echt een clown angst hebben. En ja, dat heb ik niet heel erg.

Eigenlijk ben ik dus voor veel meer dingen bang dan niet bang. Maar de dingen waar ik niet bang voor ben zijn wel dingen die veel mensen eng vinden. Hey! Ik ben trots. Waar ben jij bang voor?

xxMar

Ps: Ik dacht over mijn angst voor de heks van Sneeuwwitje heen te zijn. Ik wilde het Eline bewijzen dus gingen de appel scene op YouTube kijken. Tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat ik dat mens nog steeds afzichtelijk eng vind. 


donderdag 13 november 2014

Drukte en een buik vol december kriebels

Heey allemaal! Zoals jullie zien heb ik ItsAllAboutMarly haar oude lay-out terug gegeven. Dat voelt net ietsje vertrouwder. Ik vind vind die andere lay-out ook mooi maar hij is toch een beetje zakelijk. Aan de oude lay- out heb ik zoveel leuke herinneringen. Dus voorlopig is deze terug. c:

Op het moment ben ik ziek. Dit vind ik vreselijk. Ik ben iemand die altijd wel iets aan het doen is en als je ziek bent dan heb je minder energie en kan dat gewoon niet allemaal. Overdag verveel ik me te pletter. Ik ben van plan om morgen weer naar school te gaan. Dat vind ik beter dan de hele dag wat thuis te zitten. Daar voel ik me echt heel rot bij.

Stefan is vanmiddag eventjes op ziekenbezoek geweest. Dat was wel leuk. Dan heb je even afleiding en kun je even met iemand praten van school. Je vriendje op bezoek is altijd fijn. Tegen hem aanhangen als je je beroerd voelt.. Nu is Stefan weer onderweg naar huis. 

Vandaag schrijf ik een beetje een personal update. Deze week was mijn tweede stageweek. Ik ben maandag en dinsdag wel gewoon naar stage geweest en dat was leuk. Alleen dinsdagavond begon ik me niet lekker te voelen. Woensdag heb ik wel gewoon school geprobeerd, maar tussen de middag heb ik me afgemeld. Vandaag ben ik ook maar thuisgebleven om mezelf de rust om uit te zieken ook te gunnen. Ik wil meestal te veel, te snel en dat werkt niet.

Op school werken we met thema's. We zijn nu met thema 2 bezig. De laatste week van het eerste thema was erg druk. De laatste dingen inleveren, een toets van pedagogiek en mijn eerst portfoliogesprek. Ik had gehoopt in de eerste week van thema 2 een beetje rust te hebben. Dat alles weer langzaam werd opgebouwd, maar dat is niet het geval. We knallen meteen door met allemaal nieuwe opdrachten en daarbij dit thema ook nog twee dagen stage per week geteld. Het is erg afmattend. Stage vind ik erg leuk, maar de dag na stage tot half 5 naar school.. Daar moet ik nog sterk aan wennen. Op mijn vorige school was het max 10 over 4 en ja, dan is dit toch eventjes iets anders. Zucht. Maar goed, op naar de kerstvakantie. Twee weken lang in mijn bed blijven liggen en chocolaatjes eten.

Ik heb best wel zin in de maand december. Sinterklaas, kerst, vakantie, oud & nieuw.. Hoe en waar ik dit allemaal ga vieren weet ik nog niet precies maar het brengt toch een bepaalde gezelligheid met zich mee. Waar verheug jij het meest op in de maand december? Of begin jij liever aan een winterslaap?

xxMar. 

dinsdag 4 november 2014

Ik had een half jaar geleden nooit gedacht dat..

Heey allemaal! Ik ben zoals jullie weten dol op het maken van lijstjes. Lijstjes helpen je om dingen te onthouden, jezelf beter te leren kennen en ze zijn gewoon hartstikke leuk! Het leven zit vol onverwachtse dingen en vandaag zet ik een lijstje online met dingen die ik een half jaar geleden nooit had gedacht.

Ik had een half jaar geleden nooit verwacht dat ik..

❤ Nu zou weinig zou bloggen. Oké, ik wist wel dat ik het drukker zou krijgen maar op de één of andere manier wilde ik niet minder gaan bloggen. Tenminste ik wilde nog niet toegeven dat ik waarschijnlijk zou moeten minderen. Nu kijk ik naar de afgelopen twee maanden en dan schrik ik best wel. De afgelopen twee maanden heb ik maar 13x geblogd. Dat is best weinig. Ik snap ook echt niet waarom ik zo weinig blog. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Ik denk alleen dat het van een passie een beetje naar een hobby op de achtergrond is gegleden. Ik weet het niet echt. I hope I'll find out. 

❤ Nu een schooljaar lang stage zou lopen bij kleutertjes. Ik loop nu stage in groep 1 en het is echt heel erg leuk werk om te doen. Je bent continue bezig met het helpen van kinderen. Helpen met de dingen die ze nog niet kunnen, ondersteunen bij de dingen die ze nog lastig vinden en loslaten bij de dingen die ze zelf kunnen. Bij dat laatste houd ik natuurlijk wel een oogje in het zeil. c; Ik strik veters, maak pakjes open, was af, til kinderen van een hoog klimrek.. Ik had het een half jaar geleden nooit gedacht dat ik zo snel een opleiding zou vinden waarin ik me intens gelukkig zou voelen. Ik ga stralen als ik over mijn stage praat. Een half jaar geleden dacht ik nog dat ik geen idee had wat ik later wilde. Terwijl ik stiekem diep in mijn hart altijd al een jufje ben geweest.


❤ Nu eerlijk zeg wat ik denk. Ik hield me vroeger vaak stil, bang om buiten de boot te vallen als ik eerlijk was. Maar nu ben ik gewoon eerlijk als ik het ergens niet mee eens ben. Mensen weten hierdoor ook wat ze aan me hebben en dat ik niet zomaar tegen ze zou liegen. Ik vind het fijn om open te zijn. Niet te open en niet te gesloten. Gewoon mezelf. Wow, dat klinkt goed. c:

❤ Nu zes blaadjes toets vol kon schrijven. Vier was mijn record. Maar laatst heb ik serieus zes kantjes volgeschreven.. :$ Het resultaat van die toets moeten we nog krijgen. Ik ben heel erg benieuwd en een beetje nerveus. TOP: Ik had waarschijnlijk goed geleerd en snapte de lesstof. TIP: Ik moet echt minder uitgebreid schrijven. Een toetsblaadje is geen weblog. 

❤ Dat ik bang was voor spinnen. In groep 3 pakte ik er gewoon eentje met blote handen uit het poppenhuis. Ik dacht dat ik één van de weinige vrouwen was die niet de kriebels kreeg van die beestjes. Maar ik heb me vergist, ik ben wel degelijk bang voor spinnen. Jakkes. Als ik een spin zie, ga ik gillen. Same thing met wormen. Niet best.. Ik bedoel, ergens zou het logischer zijn om bang te zijn voor een giftige slang of een enorme leeuw. Waarom zijn vrouwen eigenlijk zo bang voor spinnen (en andere insecten)? Ze doen (meestal) niks en zijn hartstikke klein. Hmm, dat is misschien leuk om een keertje uit te zoeken.

Dit waren 5 dingen die ik een half jaar geleden nooit had gedacht. Wat had jij een half jaar geleden nooit gedacht? Dit artikel is iets wat ik zelf heb bedacht, maar als je wilt mag je het idee wel overnemen op jouw blog. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik heb er in ieder geval van genoten om weer eens een artikel te schrijven.

xxMar