dinsdag 30 december 2014

Tag: Project Positief

Heey allemaal! Vandaag doe ik een tag zoals er normaal op dinsdag staat. Maar zoals beloofd ga ik vandaag een artikel samen met iemand maken. Vandaag gaan Daisy en ik het 'Project Positief' doen. Dit is een tag met leuke, vrolijke vragen over het leven. Aangezien ik zelf best veel met zulke dingen heb en ook Daisy een master in het plaatsen van mooie quotes is.. Perfect to write this artikel together, I think. c:

Wat is je favoriete quote en waarom?
Marianne: Ik heb geen favoriet. Er zijn te veel mooie quotes. Zoals: When the world says 'give up', hope whispers 'try one more time' of 'Remember you're the one who can fill the world with sunshine'. Dit zijn overigens beide Disney quotes. De laatste komt uit Snow White. Ik denk dat dat wel één van mijn favorieten is.
Daisy: Every day is a new beginning, take a deep breath and start again. Ik vind dit een mooie quote omdat het gewoon zo waar is. Je kunt elke dag opnieuw beginnen en je weer beter voelen. Echt een favoriete quote heb ik niet echt. 


Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
Daisy: Ik wil graag naar een land in Afrika gaan en daar kinderen helpen.
Marianne: Ik wil naar Disneyland Parijs. <3 Als ik dat zou kunnen realiseren.. 
Daisy: Ik ben er geweest!! Ik ben er geweest!!
Marianne: Ja, dat zit ze nu de hele tijd te zingen op Skype.

Wat betekent geluk voor jou?
Marianne: Me gelukkig voelen met hoe mijn leven is. Met de mensen in mijn leven, de dingen die ik doe in een week etc. Geen perfect leven, maar gewoon een goed leven. Dat ik me goed voel door al die dingen, dat is voor mij geluk.
Daisy: Dat je kunt zijn wie je bent en daar blij mee bent. Dat je je goed en gezond voelt, met familie en vrienden om je heen. En oh ja, ik wil een puppie. 

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Daisy: Mijn vrienden, vooral jongens-vrienden. Omdat jongens veel meer zeggen zonder erbij na te denken. Dus die kunnen je makkelijker vrolijk maken om de gekste dingen. Meiden letten meer op hun woorden en denken meer na. Jongens gooien alles er meer uit, waardoor ze je sneller blij kunnen maken.
Marianne: De kinderen op stage. Die kunnen me enorm opvrolijken met hun gekke, leuke en spontane dingen. Ook kunnen mijn vriendinnen me opvrolijken en enorm laten lachen. Vooral mijn beste vriendin.


Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Marianne: Een knuffel van mijn katten. En pizzasterren. Die had een moeder met het kerstdiner op stage gemaakt en oh mijn god, die dingen zijn zo lekker. Ik wil het recept.
Daisy: Een puppie. Die wil ik zo graag. 

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Daisy: Toen ik liedjes aan het playbacken was en Marianne screenshots maakte, aldus we skypen nu.
Marianne: Ook tijdens het skypen met Daisy. Waarom weet ik niet meer precies, haha.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Marianne: Dat ik de laatste tijd veel mooie tekeningen en knutseldingen maak. En dat ik het goed doe op mijn opleiding.
Daisy: Weet ik niet. Misschien dat ik atheneum 3 zit. Maar daar ben ik niet extreem op.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Daisy: Wees gelukkig met de mensen en dingen die je hebt. Want ze kunnen zo weg zijn. En wees voor gelukkig en maak veel lol. Haal uit het leven wat er uit het leven valt te halen en luister veel muziek.
Marianne: Zoals Daisy's quote bij de allereerste vraag van vanavond al zei. Iedere dag is een nieuwe kans. Een leeg vel papier uit je levensverhaal. It's up to you to make it the best pages ever. Oh wauw, ik heb zojuist een hele mooie quote ontdekt. Kortom, morgen is de laatste dag van dit jaar. Daarna gaan we met zijn allen 2015 in. Mijn tip is: Volg je hart, blijf dicht bij jezelf maar sta open voor anderen. Then it will be alright.

Goed, dit waren alle vragen. Daisy en ik hebben heel wat gelachen tijdens het maken van dit artikel. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden.

-xx- Mar 


zondag 28 december 2014

Filmrecensie: Oz the great and powerful

Heey allemaal! Zoals beloofd komt er vandaag een filmrecensie online van 'Oz the great and powerful'. Deze film heb ik voor Sinterklaas gekregen en een paar dagen geleden zijn er aan toe gekomen om hem te kijken. Het is een film van Walt Disney, dus dat zit sowieso wel goed. Maar goed, ik zal er in dit artikel verder over vertellen. Let wel goed op. Film- en boekenrecensies zijn gebaseerd op mijn mening. Je kunt dat zelf ook anders vinden. c:


Waarom wilde je deze film graag zien?
Ik zag de trailer op YouTube en toen was ik verkocht! Wat een mooie beelden. Een hele fantasy wereld.. Toen het verhaal me ook wel aansprak wist ik het zeker. Ik wilde deze film voor Sinterklaas en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Waar gaat de film in het kort over?
Oscar is een niet al te bekende goochelaar uit Kansas. Hij steekt tegen iedere vrouw hetzelfde verhaaltje af en hij bedriegt zijn publiek. Hij noemt zichzelf Oz, the great and powerful. Wanneer uitkomt dat hij een bedrieger is, slaat hij op de vlucht. Alleen komt hij tijdens het vluchten in een vervelende situatie terecht. Hierdoor is niks meer hetzelfde. Hij komt terecht in een wondermooie wereld, die toevallig ook Oz heet. In Oz is een strijd tussen goed en kwaad aan de gang. Oscar (Oz) wordt aangezien voor de langverwachte tovenaar die de vrede en rust zal herstellen. Wanneer dit Oscar lukt zal hij koning worden. Zo is de voorspelling. De gierige Oscar ziet dit wel zitten. Hij gaat akkoord. Hij zal de slechte heks vermoorden. Maar wat nou als degene waarvan je dacht dat ze slecht was goede bedoelingen heeft? Niks is wat het lijkt in Oz. Het is een hele verrassende film vol wonderlijke wezens.



Wat is het genre van de film?
Fantasy / avontuur. So much fantasy... I love it!!

Aan wie zou je de film aanraden en waarom?
Aan mensen die houden van fantasieverhalen en verrassende verhalen. En je moet tegen een evil heksenlach kunnen. Brr, haha.

Minpunten aan deze film?
Er zit op het eind een heel onverwachts schrikmoment waarvan ik denk dat het zo niet had gehoeven. De heks is de hele film gewoon een jonge vrouw en zonder dat er iets over verteld is verandert ze aan het eind in een enge vrouw.. Ik schrok me kapot. Maar goed, om dit echt te begrijpen moet je de film maar zien, haha. Verder vind ik het einde niet zo mooi. Naar mijn idee is het een beetje een open einde. Oeh, ik lees nu dat er misschien een vervolg komt. I hope so!

Wat is je lievelingspersonage uit de film?
Dat is china girl. Dat is een porseleinen popje en ze is just so.. amazing and just adorable! Ik zie nu net dat Disney er ook poppen van verkoopt. Die er net zo uitzien als zij in de film. Wauw. 


Wat voor cijfer zou je de film geven?
Een 8. Het is een film die me van begin tot einde had. Een film waarvan je het jammer vind dat hij afgelopen is. Een film die je eigenlijk de volgende dag al weer wilt gaan kijken.

Wil je verder nog iets vertellen over de film?
Als je van Stardust en Narnia houd vind je deze film denk ik ook mooi. Het is minder vechten dan de meeste fantasy films.

Goed, dit was het voor vandaag. Volgende week zondag komt er een recensie van een andere film online. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. 

Liefs,
Mar 


zaterdag 27 december 2014

Mannen of vrouwen




Heey allemaal! Vandaag ben ik niet alleen maar maak ik een artikel samen met twee geweldige mensen. Ongeveer een week geleden heb ik het bordspel van de bekende tv show 'de jongens tegen de meisjes' gekocht. Hierin zitten verschillende leuke onderdelen zoals 'op het matje' of 'uitbeelden'. Die onderdelen kan ik natuurlijk moeilijk omzetten in een blog. Gelukkig zat er ook een onderdeel bij genaamd: Mannen of vrouwen. Hierin worden vragen gesteld waarop het antwoord uiteraard mannen of vrouwen is. Dat is het spelletje dat we vandaag gaan spelen. Op de kaartjes staat steeds een roze en steeds een blauwe vraag. Vandaag speel ik zelf niet mee. Ik ben de quiz master. c: De roze vragen stel ik aan Hilda en de blauwe vragen aan Fedde. Oké, ik ben benieuwd. Let's do this! We beginnen met de dames. Want dames gaan voor. Zo staat ook in de uitleg van het spel.

Wie kunnen beter tegen pijn?
Hilda: Vrouwen!!! Omdat mannen overal bij gaan zeuren. Bij de lichtste verkoudheid al. 
Marianne: Ik vind je argument erg goed, maar het antwoord is tot mijn spijt mannen. Mannen hebben minder zenuwuiteinden, waardoor ze pijn beter verdragen. Raar, maar waar.

0 points

Wie wassen vaker zelf de auto?
Fedde: Mannen. Omdat sommige mannen echt heel erg van hun auto houden. Daarom wassen ze hun auto graag zelf en laten ze dit niet zo snel door iemand anders doen.
Marianne: Correct. Ongeveer de helft van de vrouwen neemt zelf een emmer en spons ter hand, tegenover 60% van de mannen.

1 point

Wie hebben een betere fijne motoriek?
Hilda: Vrouwen want die hebben vaak meer geduld voor klein priegelwerk. Vrouwen zijn preciezer.
Marianne: Dat is juist geantwoord. Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw doorgaans beter is op het gebied van taal en fijne motoriek.

1 point


Wie doen er langer over om te kiezen wat ze aantrekken?
Fedde: Vrouwen. Vrouwen willen er vaak goed en mooi uitzien dus zoeken ze iets wat geschikt is. Omdat dit soms niet lukt duurt het heel lang voor ze iets vinden.
Marianne: Het antwoord is mannen. Twee derde van de mannen laat zelfs regelmatig hun partner bepalen wat ze aandoen. Eerlijk gezegd vind ik dit ook verrassend maar het staat er echt.

0 points 

Wie hebben meer slaap nodig?
Hilda: Vrouwen, haha. Omdat wij het simpelweg altijd druk hebben. Zowel mentaal als fysiek. Ook hebben wij sneller stress dan mannen en daar worden we moe van en daarom hebben we meer slaap nodig. 
Marianne: Correct. Vrouwen hebben zo'n 20 minuten langer slaap nodig dan mannen doordat ze zo vaak multitasken.

1 point

Wie geven vaker geld uit aan een goed doel?
Fedde: Ik denk vrouwen. Vrouwen zijn meestal gevoeliger dan mannen. 
Marianne: Correct. Mannen geven per donatie meer geld, maar vrouwen doen vaak meerdere donaties. Hierdoor geven zij in totaal meer geld.

1 point

Wie hebben vaker overgewicht?
Hilda: Die is moeilijk.. Ik denk mannen. Vrouwen praten meer wanneer hun iets dwarszit. Mannen doen dit niet zoveel dus misschien eten zij hun emoties weg?
Marianne: Het antwoord is inderdaad mannen. Mannen hebben vaker overgewicht dan vrouwen maar ernstig overgewicht (obesitas) komt vaker bij vrouwen voor.

1 point


Wie zijn vaker spullen kwijt?
Fedde: Vrouwen.
Marianne: Dit zeg je omdat ik altijd alles kwijt ben, I guess.
Fedde: Nee joh. Niet vanwege jou.  In het algemeen bedoel ik. Kijk, vrouwen nemen vaak heel veel spullen mee. En dan word het een rommel. Ze bewaren ook veel. 
Marianne: Het antwoord is mannen.. Per dag is een man tussen de vijf en tien minuten kwijt met het zoeken naar zoekgeraakte spullen. Wanneer een vrouw iets kwijt is, krijgt manlief vaak de schuld. Want vrouwen weten tenslotte altijd waar ze iets neerleggen.. Nou ja, meestal wel. Mijn vader is ook vaker iets kwijt dan mijn moeder. Autsj. Hoe ga je dit ooit goedmaken? 

0 points Fedde, jammer.

Wie zoeken meer uitdaging op de werkvloer?
Hilda: Ik denk mannen. Omdat die vaak iets nieuws willen.
Marianne: Jep. Mannen nemen vaker risico en vrouwen gaan vaker voor zekerheid.

1 point

Wie zijn banger voor de tandarts?
Fedde: Mannen letten niet altijd heel erg goed op hun gebit en als ze dan als kleine jongen naar de tandarts moeten kan dat een nare ervaring opleveren waardoor ze bang voor tandartsen blijven.
Marianne: Ik vind het een hele mooie uitleg, maar.. Het antwoord is vrouwen. Van de mannen is 48% bang voor de tandendokter, bij de vrouwen is dit wel 63%.

0 points

Wie kunnen beter ruiken?
Hilda: Ik denk vrouwen. Vrouwen ruiken volgens mij scherper. Ze pikken ook vaker vervelende luchtjes op.
Marianne: Het antwoord is inderdaad vrouwen. Vrouwen ruiken beter dan mannen, omdat de hersenhelft waar reuk word verwerkt groter is bij vrouwen.

1 point

Wie verspillen vaker voedsel?
Fedde: Mannen. Want die eten veel meer. Vrouwen letten meer op wat ze eten.
Marianne: Het antwoord is vrouwen. Als vrouwen boodschappen doen, nemen ze minder vaak een boodschappenlijstje mee. Mannen gaan doelgericht te winkelen. Vrouwen in de praktijk meestal met veel meer thuis dan in de praktijk opgegeten word.

0 points

Wie zijn vaker jaloers?
Hilda: Gokje, mannen.. Ik weet niet precies waarom. Het hangt van de persoon af. 
Marianne: Het was inderdaad een lastige, het hangt heel erg van een persoon af, zoals je al zei. Het antwoord is vrouwen. 91% van de vrouwen is wel eens jaloers tegenover 14% van de mannen. Dat is wat er op dit kaartje staat. 


0 points

Wie vragen minder snel hulp?
Fedde: Vrouwen, die willen het meestal zelf proberen op te lossen. 
Marianne: Het antwoord is mannen. Vrouwen zien hulp vragen als iets sociaals. Mannen beschouwen om hulp vragen als een teken van zwakte.

0 points

Dit waren alle vragen die ik vandaag wilde doen. Denk je nu: Hé wat een leuk spel en ben je ook benieuwd naar de andere vragen en rondes? Het jongens tegen de meisjes- bordspel is te koop in de meeste speelgoedwinkels. Ik heb het bij de Intertoys gekocht. 

Goed, laten we de punten gaan tellen. 

De uitslag is 5 - 2 voor Hilda! Ik heb deze vragen los van elkaar gesteld, dus Hilda leest hier ook pas dat ze gewonnen heeft. Gefeliciteerd! Ik vind dat jullie het beide goed gedaan hebben en ik vond het erg leuk om te doen. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier hebben van het lezen als ik van het schrijven van dit 'artikel in samenwerking met'. Ik vind zulke artikelen altijd leuk. Het is leuk om iets samen met vrienden te maken. c: Volgende week komt mijn nichtje bij me logeren. Misschien komt er ook dan een artikel in samenwerking met online. Ik zou zeggen: Houd ItsAllAboutMarly in de gaten!

Liefs,
Mar













vrijdag 26 december 2014

Personal update: Kerst 2014

Heey allemaal! Momenteel kijk met mijn moeder GTST. De familie is net weer naar huis toe en ik zit met mijn laptop op schoot nog steeds in mijn feestelijke kerstkleding op de bank. Vandaag vertel ik jullie in het kort hoe mijn kerst is geweest. Omdat het al best laat is, zal dit waarschijnlijk niet een erg uitgebreid artikel worden. Laten we beginnen bij gisteren.


Gisterochtend hebben we met het gezin lekker ontbeten met warme broodjes en fruit. Het was geen enorm kerstontbijt maar het was speciaal. Gewoon een klein beetje anders dan anders. Perfect. 's Ochtends zijn we gewoon een beetje lui geweest en 's middags gingen we naar mijn opa en oma. Daar hebben we een kopje thee gedronken met een stukje oranjekoek. Mijn opa en oma hebben een hele leuke kat. Ze heet Pluk en is ongeveer even oud als Kiko. Het is een lapjespoes en ze is best aanhalig. Ook is ze nog heel speels. Ik heb haar een tijdje in mijn armen gehad en ze bleef rustig liggen. Dat vond ik heel bijzonder. Toen ze nog veel kleiner was, kwam ze heel bang op me over. En nu leek ze zich wel veilig bij me te voelen.

Aan het einde van de middag gingen we weer naar huis toe. Hier hebben we lekker met eigen gezin gegeten. Dit was op zich ook wel eens fijn. Als voorgerecht hadden we mini- pasteitjes met champignon ragout. Dit had mijn moeder met opzet gedaan omdat je van die grote pasteitjes meteen zo vol word. Als hoofdgerecht hadden we gemarineerde kip met aardappelpartjes en stofpeertjes. Die stoofpeertjes zijn heerlijk verfrissend in de keel. Jum! Na het hoofdgerecht hebben we een hele poos gewacht en eerst gtst gekeken. Daarna hebben we als toetje een ijstaart gehad. In de taart zaten drie smaken. Vanille, chocolade en aardbei. Je hebt twee soorten nagerechten in mijn ogen: Nagerechte die wel lekker zijn maar die je hap voor hap met moeite nog in je volle maag propt en verrukkelijke nagerechten waarbij elke hap een totaal nieuwe beleving is. En dit toetje was zonder twijfel het laatste. Wauw!


Na het eten hebben we 'Oz the great and powerful' gezien. Hiervan zal zondag een filmrecensie online komen. Daarom vertel ik er nu nog niet al te veel over. Alleen dat het een prachtige film was.

Tweede kerstdag, vandaag, zijn we 's ochtends te wandelen geweest met het gezin. We wandelden even langs mijn oude basisschool en ik haalde een aantal herinneringen op. Dat was wel fijn. Jeugdsentiment zeg maar. Ik voel me zo oud wanneer ik iets jeugdsentiment noem, haha. 's Middags rond 16.00 kwam de familie bij ons. We hebben gepraat, gelachen, spelletjes gedaan en samen gegeten. Ik vond het een erg fijne middag en avond. We hebben een broodmaaltijd gegeten en na het eten hebben we nog een stukje van Frozen gekeken. Ik heb ook een kaarsje aangedaan voor mijn opa. Als teken dat hij er ook altijd bij was en dat nu niet meer kan zijn. Maar vreemd genoeg voelde ik zijn aanwezigheid wel een beetje. Ook al is het door een klein lichtje. Zo was hij toch nog een beetje bij ons. 

Kerst 2014 was niet superdruk en volgepland. We hebben niet enorme maaltijden gehad en we hebben niet elk familielid gezien, maar het was bijzonder. Just the way it was. Ik vond het een mooie kerst.

Liefs,
Mar 

woensdag 24 december 2014

Planning kerstvakantie

Heey allemaal! Ik wil in de kerstvakantie de planning een klein beetje omgooien. Deze nieuwe planning bevalt me heel goed maar ik merk dat ik rond deze tijd van het jaar toch een beetje er van af wil wijken. Daarom zal de planning voor de komende twee weken als volgt zijn:

✩ Eén van de kerstdagen komt er een personal update online.
✩ Zaterdag zal er een artikel in samenwerking met iemand anders komen.
✩ Zondag komt er een filmrecensie online.
✩ Maandag of dinsdag komt er een artikel in samenwerking met iemand anders.
✩ Woensdag komt er een kort jaaroverzicht online.
✩ Donderdag wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuw jaar.

Dit is wat er sowieso vast staat. Voor de rest kan er zo nu en dan een artikel die bij die dag hoort online komen. Maar omdat ik vind dat rond deze tijd van het jaar sowieso deze artikelen online moeten komen, geef ik deze eventjes voorrang. Vanaf maandag 5 januari is het schema weer normaal.

Dit wilde ik eventjes met jullie delen. Ik wens jullie allemaal een hele prettige kerst! Geniet ervan. 

Liefs,
Mar 


dinsdag 23 december 2014

Tag: It's Christmas time

Heey allemaal! Na een aantal dagen niks gepost te hebben ben ik er weer. Zaterdag en zondag ben ik straal vergeten om te bloggen en gisteren had ik een feestje. Ik heb na zitten denken hoe ik het dan met mijn schema doe. Maar ik heb besloten gewoon te bloggen wat er op dinsdag staat en geen andere dagen "in te halen". Volgende keer beter. Ik ben er al trots op wat ik nu doe. Ik blog best vaak. En elke dag is gewoon best wel veel. Vandaag doe ik een tag over kerstmis. Hoe toepasselijk, aangezien het eind deze week kerst is. Ik hou van kerstmis! De sfeer en alles. Op stage had ik vorige week een kerstdiner met mijn kleuters. Dat was wel heel erg leuk. Ik ben helemaal in de stemming. So, let's do this!

✩ Wat is je favoriete kerstfilm?
Dat is er niet eentje. Mijn favoriete kerstfilms zijn: The holiday, A christmas kiss, A princess for christmas en Instant Message. Het zijn alle vier liefdesverhalen, haha. Ergens is kerst wel de tijd van de romantiek. Al die lichtjes, lekker eten, goede sfeer.. 


✩ Heb je ooit een witte kerst gehad?
Ja, volgens mij wel. Volgens mij hebben we wel eens een kerstwandeling in de sneeuw gelopen. Not sure.

✩ Waar breng jij meestal kerst door?
Eerste kerstdag meestal thuis. Soms komt er een familielid te eten, soms vieren we eerste kerstdag met ons eigen gezin. Tweede kerstdag gaan we naar familie of komt er familie bij ons. Dit verschilt per jaar. Dit jaar komen ze bij ons.

✩ Wat is je favoriete kerstliedje?
Ik vind "Do they know it's christmas" van band aid heel erg mooi. Kerst is een hele fijne en gezellige tijd van het jaar. Maar kerst is ook wel een beetje de tijd van het jaar dat je gaat nadenken over de mensen die het minder hebben dan jij. Ik wil dit jaar in de kerstvakantie ook graag iets voor een goed doel doen. Ik moet alleen nog eventjes een keuze maken wat. Iets goeds doen is zo breed. Boodschappen doen voor iemand die dat zelf niet meer kan of helpen in een dierenasiel.. Dat zijn al twee hele verschillende dingen. Maar goed, we hadden het over kerstliedjes haha. Ik vind dit nummer om die reden gewoon heel erg mooi.

✩ Open je cadeautjes op kerstavond?
We doen niet aan cadeautjes met kerst maar met sinterklaas, haha. Dat is ook hoe we het op stage uitleggen aan de kindjes. "De kerstman brengt cadeautjes. Maar alleen in Amerika, hoor. Wij hebben sinterklaas. Bij sommige kindjes komt de kerstman wel." Zoiets. 

✩ Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Het gezellig samen eten met familie. 

✩ Is je kerstboom nep of echt?
Nep. Na een aantal jaren een echte waren mijn ouders wel een beetje klaar met het vegen van dennennaalden. Ook vooral omdat de katten er regelmatig met hun staart door heen zwiepten, waardoor er nog meer naalden vielen. Maar goed, ik vind een neppe ook prima. Ik vind het nog steeds mooi en sfeervol. Het ruikt alleen niet naar kerstboom in ons huis.

✩ Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Van die chocoladekerstkransjes met vulling erin en spikkels erop. Jum!! ( Musketkransjes, ben ik net achtergekomen.)


✩ Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Beide, denk ik. Geven is leuk. Ik vind het leuk om er iets moois van te maken en iemand op die manier blij te maken.  Maar iets krijgen wat je heel graag wilde hebben natuurlijk ook.

✩ Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Zoals ik al zei, we doen geen cadeautjes met kerst.. Ik denk dat het mooiste van kerst de herinneringen zijn aan kerst vieren met de familie toen mijn opa nog leefde. Het is een cadeau om die herinneringen elk jaar met kerst weer van zo dichtbij te voelen.

✩ Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Disneyland Parijs! Geen twijfel mogelijk. Daisy is afgelopen weekend naar Disneyland geweest en oh mijn god wat was ik jaloers! Blij voor haar, maar stinkend jaloers. Kerst en Disney. De twee meest magische dingen bij elkaar!


✩ Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik faal. Heel hard. Ik kan niet inpakken. Dvd's en boeken gaan nog wel maar zodra een pakje een anders soort vorm heeft.. Hopeless.

✩ Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Dat deed ik altijd wel. Maar ik vind in principe dat je daar altijd mee kunt beginnen. Het hoeft niet per se 1 januari. Want dan is het zo ja.. Geforceerd. En de meeste mensen houden zich volgens mij toch niet aan hun voornemens. Ik heb elke maand 4 goede voornemens oftewel mijn maand doelen. c: En dat vind ik wel prima zo.

✩ Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
Familie, sfeer. Het voelt als een jaar afsluiten. En dat doe je gezellig met de mensen waarvan je veel houd. Ik weet het, je sluit een jaar echt af op oudjaarsavond. Maar toch voelt het met kerst ook al een beetje zo.

Goed, dit waren alle vragen. Ik vond dit erg leuke tag zo vlak voor kerstmis. Omdat kerst wel iets waar ik op dit moment ook in mijn hoofd veel mee bezig ben. Kerstknutsels maken, mijn kamer versieren.. Etc. Als jullie het leuk vinden mogen jullie deze tag wel overnemen. Ik heb hem van Tedje.

Liefs,
Mar 







vrijdag 19 december 2014

Hoe weet je wanneer iemand je beste vriendin is

Heey allemaal! Normaal komt er op vrijdag een artikel samen met iemand anders online. Vandaag heb ik ervoor gekozen om de vrijdag en de zaterdag om te ruilen. Daarom ga ik vandaag een serieus advies- artikel schrijven en schuift de vrijdag naar de zaterdag. Morgen dus. Dit is eenmalig. Ik heb deze dagen omgeruild omdat vandaag eigenlijk niemand tijd had voor een gezamenlijk artikel. Eerst gaf dat me best wel stress. Ik dacht: Oh jee, wat nu? Alleen toen zei ik tegen mezelf: "Marianne, het is jouw blog. Dan draai die dagen toch gewoon om?"

Vandaag ga ik het hebben over wanneer iemand nou je beste vriendin is. Waaraan merk je dat? Je kunt natuurlijk iedereen gewoon je beste vriend of vriendin noemen, maar een echte beste vriendin.. Dat is toch wel speciaal. Ik heb een aantal keren een beste vriendin gehad. Met een kettinkje en zo, heel schattig allemaal. Toen was ik ook nog wat jonger. Nu is Eline mijn beste vriendin. Ik ben nu zeventien en het komt niet eens meer in me op om zo'n half hartje kettinkje aan te schaffen met mijn beste vriendin. Die tijd heb ik gehad. Toch weet ik zeker dat zij mijn beste vriendin is en ik die van haar. Maar hoe weet ik dat? Vroeger las ik zo vaak stukken over een beste vriendin in tijdschriften, maar ik herkende dat nooit helemaal. Ik schrijf dit artikel voor mensen die niet zeker weten of iemand hun best friend is.  En anders is het natuurlijk ook gewoon leuk om te lezen.

Ik weet dat mijn beste vriendin mijn beste vriendin is omdat..



1. Ik bel haar als ik met iemand wil praten
Als ik in een dilemma zit en niet weet hoe ik een situatie aan moet pakken, is zij meestal de eerste die het hoort.

2. Als iemand haar beledigd, dan kom ik altijd voor haar op
Ik kijk wel eerlijk naar situaties, maar wanneer iemand onterecht lullig tegenover haar doet, dan voel ik me ook een beetje aangevallen.

3. Soms denk ik dat ze als een soort zus voelt, maar toch niet helemaal.
Misschien is dat zo omdat ik zo vaak bij haar thuis ben. Ik kom er zo vaak binnen wandelen dat het zo'n beetje een tweede thuis word. 

4. We hebben ongeveer dezelfde hobby's.
Ik zeg niet dat dit nodig is in een vriendschap. Maar ik merk zelf dat het wel fijn is dat je in ieder geval een paar interesses deelt. Bij Eline en mij zijn dit Disney, Once Upon A Time, Harry Potter, Divergent, de Selectie trilogie, tekenen.. Genoeg dingen, haha. Ik kan met haar echt over Disney e.d. praten. Want bij de meeste mensen is het: "Oh, Marianne. Ja die is Disney fan." Maar met mijn beste vriendin kan ik echt over Disney praten. We kunnen ons er enorm druk over maken dat de oudste Disney prinsessen niet veel diepgang hebben in hun films, dat "Can you feel the love tonight" eerst helemaal door Timon en Pumbaa gezongen zou worden.. etc. En dat zijn best leuke dingen om over te discussiëren.


5. Ik weet dat we beste vriendinnen zijn. 
Ik weet dat we beste vriendinnen zijn. Zij weet dat ook. En hoeveel of weinig we elkaar in een week spreken brengt daar geen verandering in. Want als we elkaar wel weer spreken of afspreken is het gewoon goed. Dan kletsen we gewoon weer bij. 

Dit waren de dingen waarom zij mijn beste vriendin is. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. c: En zoals ik al zei bij 5. Je weet wanneer iemand je beste vriendin is. Dat voel je. De band tussen jullie is net iets sterker dan bij andere vriendinnen. Je hebt net iets meer vertrouwen of wat dan ook. Het is heel lastig uit te leggen. Maar goed,

Ik wens jullie allemaal een fijne kerstvakantie! Want yes!!! Het is eindelijk vakantie. 

xx Mar 

 


donderdag 18 december 2014

Disney male characters

Heey allemaal! Vandaag is het Disney Donderdag op ItsAllAboutMarly. Toen ik me dat besefte voelde ik me gelijk heel vrolijk. Het voelt als thuiskomen na een lange, drukke dag. Ik mag een artikel doen over Disney. c: Als je een Disney allergie hebt of mijn geklets over Disney zo langzamerhand wel een beetje zat bent zou ik dit artikel skippen. Anders wens ik je heel veel leesplezier. 

Vandaag ga ik het hebben over een aantal mannelijke Disney karakters. Want ja, geef toe. Ze zijn best leuk. Ik ga vertellen wat ik van deze karakters vind. c: Welke Disney karakter is stiekem mijn crush en bij welke krijg ik de rillingen? Je leest het vandaag.

1. De prins ( 1937)



Ja, je leest het goed. De prins. Het liefje van Sneeuwwitje heeft geen naam. Ik vind het echt vreselijk. Ik bedoel je kunt die jongen toch wel een naam geven? Verder word er weinig aandacht besteedt aan zijn karakter. Hij komt in beeld, hij gaat uit beeld, hij komt in beeld, hij kust Sneeuwwitje en ze rijden samen weg op zijn paard. Wat zijn karakter, sterke en zwakke kanten zijn..? Dat komt helemaal niet naar voren. En dat vind ik jammer. Ik zou best een vernieuwde versie van Sneeuwwitje willen. Met iets meer diepgang.


2. Prins Philip ( 1959)



Ik vind Philip uit Doornroosje best knap. Hij heeft iets. Maar ook hem vind ik niet heel opvallend. Wel vind ik het liedje 'Once Upon A Dream' dat hij samen met Doornroosje zingt erg mooi. 


3. Het beest ( 1991)



Oké, ik besefte me net voor het eerst dat het beest ook geen naam heeft. Ook niet wanneer hij weer mens word. Dat is gewoon sneu. Maar goed, ik vind dit wel een erg leuk karakter. Het beest word een een beest omdat hij een verwaande en egoïstische prins was. Als Belle bij hem komt wonen is hij eerst nog heel snauwerig en onbeschoft. Maar je ziet in de film gewoon hoe hij veranderd en hoe het tussen hun veranderd. Dat is mooi om te zien. Bovendien, als beest kennen we hem bijna allemaal wel, maar slechts degenen die de film hebben gezien hebben de prins ook gezien. En die ziet er best wel goed uit naar mijn inzicht.


4. Aladdin ( 1992)



Naar mijn idee knapste Disney male character. Echt wow.. Ik vind Aladdins karakter zo leuk. Hij heeft eindelijk een brood bemachtigd, dan ziet hij twee kindjes die ook niks te eten hebben en geeft het brood aan hen. Dat vind ik zo ontroerend mooi. Ik vind het wel frustrerend dat hij tegen Jasmine liegt over zijn afkomst. Hij wil haar zo graag dat hij zich anders voordoet dan hij is. En zulke dingen gebeuren in het echt ook wel, maar ik vind het niet slim. Je kunt iemand heel graag willen, maar jezelf veranderen dat gaat op langer termijn niet werken.


5. Flynn ( 2010)


Flynn vind ik qua karakterbeschrijving het leukste mannelijke Disney karakter. Flynn leer je echt kennen in Tangled. Je ontdekt zijn geschiedenis, waarom hij nu doet zoals hij doet. Je ontdekt zijn slechte kanten en ook zijn goede kanten. Bovendien vind ik het geniaal dat Flynn zich in Tangled continue afvraagt waarom er om hem heen gezongen word. Hij is het eerste Disney figuur die dit doet en weigert te zingen. En los van zijn enorme eigendunk, hij is knap! <3 Op de foto hierboven zit hij trouwens vastgebonden met Rapunzels haar. "Is this... hair!?!?" Geniaal!


6. Kristoff ( 2013)


Ik heb niet zoveel met Kristoff. Wel vind ik hem grappig en vind ik de momenten tussen Anna en hem geniaal. Ze discussiëren zoveel dat de liefde bijna van het doek af spat, haha. Wanna know what I mean? Just go to watch Frozen!!

Dit waren alle Disney figuren die vandaag wilde behandelen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. c:

Ik wens jullie allemaal nog een fijne Disney donderdag.

Liefs,
Mar