zaterdag 31 januari 2015

Gift swap met Hilda

Heey allemaal! Momenteel zit ik best wel misselijk te typen. We hebben net mijn lievelingseten gehad en ik heb te veel gegeten. Daarvan hebben we dus nu de gevolgen. :c Maar het was wel heel lekker. Vanmiddag heb ik met Hilda afgesproken. We hebben gewinkeld en daar midden in de Action kwamen we op het idee om iets voor elkaar te kopen. Voor vijf euro. Op YouTube zie je wel eens twee YouTubers die kleding voor elkaar uitzoeken en dat noemen ze een 'Style swap'. Vandaar dat wij van onze leuke idee een 'Gift swap' hebben gemaakt. c: Vandaag vertel ik jullie wat we voor elkaar hebben gekocht en hoe we op deze cadeautjes zijn gekomen.

Allereerste is zo'n 'Gift swap' natuurlijk een superleuk idee. Je geeft iets en je krijgt iets wat van tevoren nog een verrassing is. Bovendien kun je elkaar van te voren een beetje vertellen wat je leuk vind. Je hoeft een 'Gift swap' dus niet per se te doen met iemand die je heel goed kent. Het is heel leuk om een vriendin beter te leren kennen. Toch lijkt het me handig als je elkaar zo goed kent dat je erop kunt vertrouwen dat je iets krijgt wat je een beetje bij je past. 

Ondanks dat het een heel leuk gegeven is, geef ik toe dat het in het begin vrij moeilijk was. Je voelt de druk om iets leuks te vinden. Zeker wanneer je hoort dat de ander al iets heeft gekocht. Dan word die druk alleen maar groter. Uiteindelijk hebben Hilda en ik hele leuke dingen voor elkaar gevonden, maar dat ging niet meteen vanzelf. Het was echt eventjes zoeken. Dat vertel ik erbij zodat je je niet rot voelt wanneer het jou niet meteen lukt om iets te vinden voor een vriendin, mocht je dit ook uitproberen. Het is logisch dat je het graag goed wilt doen en alleen maar lief en goed dat je niet het eerste het beste uit het schap haalt en koopt om maar 'iets' te hebben. Maar goed, nu over wat wij hebben gekocht.

Wat ik heb gegeven


* Een chocolade paashaasje. Ze hebben nu overal serieus alweer paashazen en chocolade- eitjes. Toen we ze in de Action zagen vond Hilda ze schattig. Daarom heb ik later bij de Hema een mini paashaasje voor haar gekocht. c:


* Washi tape. Hilda's hobby is fotograferen en ook is ze dol op tape met patroontjes. Deze gebruikt ze in een soort van plakboek. Toen ik deze tape met fotocamera's zag kon ik hem niet laten liggen.


* Handgemaakte 3D Stickers. Hiervan heb ik Hilda twee vellen gegeven. De laatste tijd zie je steeds meer handgemaakte dingen in de winkel. Stickers en decoratiepapier. Hartstikke leuk.


 * Hammie! Hilda zei dat ze weer een hamster zou willen omdat ze die vroeger op haar kamer had. En toen kwam ik dit schatje tegen. Die kon ik niet laten liggen. Stiekem ben ik zelf ook een beetje verliefd.. Zucht, haha. 


* En tot slot heb ik haar dit boekje gegeven. Met een 3D kat erop. De kat beweegt in het echt ook een beetje met zijn kopje heen en weer. Maar dat zie je op de foto natuurlijk niet. Hilda had deze boekjes al eerder die middag gespot bij de Action. Ze had me eentje met vogeltjes laten zien. Toen zij cadeautjes voor mij aan het zoeken was heb ik de hele rij met schriften doorzocht. Ik wilde bijna opgeven maar toen als één na laatste zag ik deze. Een 3D boekje met een kat. Dat is echt perfect voor een kattenliefhebster die net had gezegd dat ze de 3D boekjes heel mooi vond. En dan had ze die kat dus nog niet eens gezien. Toen ik haar deze gaf was ze heel blij. Ze bleef maar: "Omygosh" zeggen, haha. 

Wat ik heb gekregen


* Hair coloring stuff. Hiermee kan ik haar lokken felle kleurtjes geven. Wel uitwasbaar hoor, haha. Erg leuk. Afgelopen zomer heeft Hilda mijn haar een keer een paar paarse lokken gegeven en dat vond ik erg gaaf. Now I can do it myself. Thank you!!


* Glittertape. Ik hou van glitter. En ik vind deze tape erg magisch. Daar kan ik vast hele mooie dingen mee maken. c: 


* 6- kleurenpen. Erg mooie kleuren. Sommige zijn een beetje pastelachtig. Blij mee. Die gaat volgende week mee naar school.


* Een klein uil- sleutelhangertje van ty. Ik vind hem superlief. c:

Goed, dit was het. Ik heb een erg leuke middag gehad. Wie dit leest en het een leuk idee vind om een 'gift swap' te doen. Neem het idee gerust over. Wij vonden het een leuke ervaring.

Liefs,
Marianne 



donderdag 29 januari 2015

Mijn Disney alfabet

Heey allemaal! Een hele poos geleden heb ik een Marianne ABC gemaakt. Vandaag ga ik een Disney alfabet maken. Dit houdt in dat ik bij iedere letter van het alfabet iets van Disney noem. Dit kan een favoriete film, favoriete karakter zijn of juist totaal niet. Gewoon het eerste wat in me op komt. Enjoy!

A. Ariel
"Wish I could be part of your world.." Ariel met haar haren in de wind op een rots midden in zee is mijn eerste gedachte bij de A. Ik vind Ariel een leuk karakter. Ze is enthousiast, positief maar ook heel erg naïef. Dat is soms wel weer wat jammer. Van alle Disney prinsessen vind ik Ariel geloof ik het kinderlijkst. In deel twee niet meer natuurlijk, dan is ze echt heel erg veranderd. Qua karakter. Dan heeft ze ook een dochter, Melody.


B. Bashful (in het Nederlands Bloosje)
De verlegenste van de zeven dwergen. Altijd blozen. Vandaar ook zijn naam. Ik vind het zo schattig!


C. Cinderella (in het Nederlands Assepoester)
Thuis hebben we het originele Disneyverhaal, maar momenteel denk ik ook steeds aan de film die in maart in de bioscoop komt. Ik ben er helemaal excited over. De trailer is zo mooi. En haar jurk is zo mooi. En het verhaal lijkt me zo mooi. En de quotes zijn zo mooi. Het is gewoon allemaal ZO mooi, hahaha. Logisch dat het eerste dat in me opkomt Cinderella is.


D. Dopey ( in het Nederlands Stoetel)
Mijn eerste gedachte was Divergent, haha. Maar dat is geen Disney. Toen kwam het woord Disney in me op. Maar dat is geen film of karakter. Toen dacht ik aan Dopey. Ik vind hem één van de leuksten van de zeven dwergen. Samen met Bashful. Hij is zo klunzig dat het gewoon lief is.


E. Enchanted
Ik zie Giselle uit een rioolput kruipen midden in de drukke stad in een onmogelijke enorme trouwjurk. Ze kijkt verbijsterd om zich heen. Dat beeld zie ik voor me. Dus ja, de film Enchanted.


F. Flounder (in het Nederlands Botje)
Ik heb iets met Botje, haha. Er zijn ook van die knuffels van hem en die wil ik zo graag. Ik heb niks met vissen, maar hij is echt een uitzondering.


G. Gepetto
Ik wist niet eens hoe Disney's Gepetto er precies uitzag en toch was het het eerste wat in me opkwam. Ik heb eventjes gegoogeld hoe hij er nou precies uitziet. Ik heb die film vroeger een keer gezien en ik had er nog wel vaag een beeld van. Laatst heb ik Pinokkio gekocht en hij staat nog steeds op mijn 'Movie Bucket List'. Misschien is een Movie Bucket List wel een leuk idee voor een artikel. Aangezien er op dit moment wel een aantal films zijn die ik per se wil zien en waar ik razend enthousiast over ben.


H. Hercules
Het duurde een flink poosje voor ik op een naam met de letter H kwam. En tegenlijk ook nog een film. Go Marianne! Laatst heb ik Hercules geleend van een vriendin. Ik ben nog steeds verliefd op het liedje 'I won't say I'm in love'. En ik vind Meg een heel stoer karakter. "I am a damsel. I am in distress. But I can handle this. Have a nice day." Just genious.


I. Iridessa
Ik gok dat dit een minder bekend Disney karakter is. Het is één van de elfenvriendinnen van Tinkerbell. Een lichtelfje.


J. -

K. Kelsi
Kelsi van high school musical. Het eerst onopvallende type dat helemaal op bloeit. Ze is rustig, schrijft prachtige muziek en is super aardig. 


L. Louis 
Ik noem hem een krokodil, maar het is een alligator. Louis uit 'the princess and the frog'. 

Eventjes een heel leuk feitje tussendoor. Ik heb net ontdekt dat er een Disney wikipedia  bestaat. Hoe cool is dat? Oké, we gaan verder.


M. Meg
Zoals ik hierboven bij de H al uitlegde vind ik Meg een geweldig karakter.


N. Naveen
Na lang denken kwam ik op Naveen. Dit is de prins uit 'the princess and the frog'. Op zich vind ik het wel een leuk karakter. Maar hij is een beetje macho en daar houd ik niet zo van, haha.

 

O. - 

P. - Pocahontas!!
Hier hoefde ik niet over na te denken. Wijze Pocahontas with the colours of the wind. Ik zie haar staan op een rots, haar haren in de wind en allemaal gekleurde blaadjes waaien om haar heen.


Q. - Are you serious?

R. - Rakker
Het zoontje van Lady en de Vagebond. Die film heb ik ooit gezien lang geleden. Laatst heb ik deel 1 gezien en hoop deel 2 ook gauw weer eens te zien.


S. - Sneeuwwitje
Eén seconde nadenken en ik wist het. Sneeuwwitje natuurlijk!! Wie zou ik anders kiezen? She's my favourite Disney princess. Ze is lief, zorgzaam, dapper ( in Once Upon A Time dan, haha), vrolijk, de zonneschijn voor andere mensen. 


T. - Tramp 
De vagebond. Lady and the tramp. Het eerst wat ik met een T bedenk is the tramp. Ik vind Vagebond echt een leuk karakter. Een deugniet die verandert en volwassen word bij het ontmoeten van his true love: Lady. Very beautiful story.. 


U. - Ursula
Jakkes. Haha. Ik heb het niet zo met 'Disney Villains'. Hoewel ik Maleficent wel leuk vind. Waarschijnlijk komt dit doordat er een nu ook een film is die haar aardiger beschrijft.


V. - 

W. - Wendy
Peter pan's maatje. De 'vliegende vogel' volgens Tinkerbell. De moeder voor de Slimme jongens. Vroeger wilde ik altijd haar zoals Wendy hebben. En die jurk. En die schoentjes. Ook al was het maar een nachtjapon. Ik vond het zo mooi.


X. - 

Y. - 

Z. - 

Goed, dit was mijn Disney alfabet. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Morgen ben ik er weer met een artikel in samenwerking met of met een how to - artikel. Misschien ruil ik die twee deze week om. Maar dat zien jullie morgen vanzelf. Ik wens jullie nog een fijne avond!

Liefs,
Marianne






woensdag 28 januari 2015

Mijn allereerste groepstekening

Heey allemaal! Vandaag is het woensdag, dus dat betekent dat ik een tekening met jullie ga delen. De tekening die ik vandaag met jullie ga delen is mijn allereerste groepstekening. Ik tekende altijd losse poppetjes maar sinds kort teken ik ook situaties en nu ook groepstekeningen. Ik durfde dit eerder nog niet. Bang dat het me niet zou lukken. But I did. En ik ben er trots op hoe hij gelukt is. De verhoudingen kloppen wel goed en niet alle poppetjes staan strak voor zich uit te staren. Er gebeuren ook dingen in de tekening. Dat vind ik belangrijk. Op een echte foto staat ook niet iedereen altijd stokstijf stil met de armen langs het lichaam.

Op deze eerste groepstekening heb ik een vriendengroep van me getekend. Ik wilde graag een tekening maken waar het hele groepje op stond. Dit heb ik gedaan in de tekenstijl van Fun2draw. Zoek maar eens op op YouTube. Ze maakt erg leuke tekeningetjes. Heel schattig! Aan ieder poppetje op mijn tekening heb ik wat details toegevoegd die ze uniek maak. Op de tekening is duidelijk te ziek hoe verschillend we allemaal zijn, maar hoe geweldig we het samen hebben. Deze groep zijn echt de mensen die me door zowel leuke als moeilijke tijden hebben gesleept. En ik weet dat ik voor andere uit de groep hetzelfde heb gedaan. Ze horen echt tot de fijnste mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik ken deze groep geweldige mensen nu ongeveer een jaar en ik kan me nu al bijna niet meer voorstellen hoe het is zonder hen. They're like coming home after a long day. We hebben niet altijd contact met elkaar maar we weten dat we altijd bij elkaar terecht kunnen. Eigenlijk een soort familie. They're like a brother en sisters. Soms doen ze knettergek, soms zijn we het niet met elkaar eens, maar toch kunnen we altijd op elkaar terugvallen. Als jullie dit lezen. Guys, ik hou van jullie. c:


Liefs,
Marianne 

dinsdag 27 januari 2015

Tag: Ik ben dankbaar voor..

Heey allemaal! Vandaag precies een jaar geleden heb ik de Thankful project online geplaatst. Het lijkt me leuk om te kijken hoe de dingen een jaar geleden waren en hoe ze nu zijn. Ook ga ik de vragen een beetje veranderen zodat het een uitgebreidere tag word en iets minder algemeen. Ik ben op dit moment best vrolijk en wil daarom graag schrijven over waar ik dankbaar mee ben. Ik hoop dat het een mooi artikel word. :)

Categorie personen

Voor welke vriendschap ben je heel dankbaar dat deze in je leven is gekomen?
Ik ben heel dankbaar voor al de vrienden die ik op dit moment heb. Ze zijn stuk voor stuk geweldig. Allemaal heel verschillend maar echt geweldig. Toch is er wel iemand die echt eventjes wil noemen. Dat is Lola. Zoals ik waarschijnlijk al een aantal keren heb verteld, weet ik dat ik altijd op haar kan rekenen. En zij altijd op mij. Ze is iemand die het woord vriendschap waar maakt.


Van welke persoon heb je veel geleerd?
Pfoe. Dat is een lastige. Ik geloof dat je van iedere persoon die in je leven komt wel iets leert. Dat kan heel klein zijn, maar ook een ware levensles. Maar een persoon noemen waarvan ik specifiek heel veel geleerd heb.. Even denken. Ik vind het wel interessant als mensen op een hele andere manier leven dan ik zelf doe. Daar valt meestal wel iets van te leren. Het leuke is dat je dan kunt leren van elkaar. Ik denk dat ik van alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt heb geleerd. Een heel simpel voorbeeldje: Wanneer iemand je kritiek geeft, doet het je eigenlijk altijd wel iets. Dan ga je daaraan werken. 

Welke persoon heeft het afgelopen jaar iets voor je gedaan waarvoor je diegene dankbaar bent?
Waarschijnlijk zijn het meer mensen dan die ik nu op ga noemen.. Dat betekent niet dat ik het vergeten ben. Maar ik ga nu de eerste dingen opnoemen waar ik aan denk. Er heeft een keer iemand zijn bus gemist om tegemoet te lopen. Ik was verdwaald in een plaats waar ik al jaren kwam.. Ik wil er verder niet over praten, eigenlijk. Ook is er een vriendin meteen naar me toegekomen toen ik me rot voelde. Er heeft iemand een aquarium leeggezogen, terwijl ik dat moest doen. Maar ik ging over mijn nek. Een vrouw en een jongen lieten me gisteren voorgaan in de supermarkt omdat ik maar één broodje wilde afrekenen. Dat vond ik ook erg aardig. Ik voelde me gewoon verlegen. Zulke dingen zijn leuk. Vooral wanneer vreemden spontaan aardig voor elkaar zijn. Dat geeft je gewoon zo'n goed gevoel. En verder reageerde een docente heel begripvol en prettig toen ik een keer een presentatie niet op tijd voor elkaar had. Daar ben ik haar ook heel dankbaar voor. Ze had ook terecht boos kunnen worden. Maar dat deed ze niet.

Categorie plaatsen

Aan welke plaats heb je hele speciale herinneringen?
Een plaats hier in de buurt. Ik kwam daar vaak in mijn kinderjaren. Mijn opa woonde er ook voor hij naar een bejaardentehuis moest. Als ik daar ben denk ik altijd aan vroeger en aan hem. Die plaats maakt me verdrietig maar tegelijk zo intens gelukkig. Het is moeilijk uit te leggen. Het is moeilijk om er te komen maar tegelijk zo mooi om er te zijn.

Op welke plaats ben je graag?
In het bos. Ik vind bossen zo mooi en sprookjesachtig. Als ik door het bos wandel keert er een zekere rust in me. Het bos is mooi in ieder seizoen. In het bos heb ik het idee in een hele andere wereld te zijn. Magisch. Ook kun je er prachtige foto's maken en je helemaal vrij voelen.


Van welke plaats ben je dankbaar dat ze het ooit bedacht hebben?
Disneyland & World. Een plek waar alles Disney is. Met een Disney store. Ik ben echt blij dat er Disney pretparken zijn. Ook al ben ik er nog nooit geweest, haha. 

Categorie ervaringen

Voor welke ervaring ben je heel dankbaar?
Pfoe.. Het ervaren van echte vriendschap? Echte liefde? Het ervaren van de slappe lach hebben? Het ervaren van het geweldige gevoel na een te gekke film? Het gevoel van nieuwjaarsdag? Het lezen van een goed boek? Er zijn zoveel ervaringen waar ik dankbaar voor ben. Ik ben er ook heel dankbaar voor dat ik een aantal mensen en dieren die overleden zijn gekend heb mogen hebben. Omdat het hele speciale mensen en dieren waren. De herinneringen koester ik in mijn hart. 

Voor welke schoolervaring ben je dankbaar?
Voor alles wat ik meemaak op de opleiding die ik nu volg. Ik vind de opleiding zo leuk en we hebben ook een superleuke klas. Dus ik geniet van het schooljaar.

 Categorie talenten

Voor welk talent ben je dankbaar?
Het schrijven en plezier uit het schrijven halen. Ook ben ik dankbaar voor mijn fantasie. 

Voor welk talent dat handig is in het dagelijks leven ben je dankbaar?
Mijn creativiteit. Dit is handig in eigenlijk iedere situatie. Op stage kun je veel problemen met een beetje creativiteit oplossen. Ik kan het daar ook echt gebruiken. Dat is hartstikke leuk. Ook voor school gebruik ik mijn creativiteit om een bijzondere draai aan producten te geven of wanneer we iets moeten knutselen. 

Categorie woorden

Voor welke woorden ben je dankbaar?
"Ik ben er voor je", complimenten en "Ik voel me op mijn gemak bij je" zijn toch wel erg leuke dingen om te horen. Natuurlijk is het ook leuk om te horen wanneer vrienden of familie zeggen dat ze van je houden. 

Categorie foto's 

Voor welke foto's ben je dankbaar?
Dat zijn nog steeds dezelfden als in 'the thankful project' van een jaar geleden. Ook ben ik dankbaar voor alle foto's van leuke herinneringen en gekke foto's met vriendinnen. En zoals ik een jaar geleden al zei ben ik dankbaar voor het feit dat er foto's gemaakt kunnen worden. Dit kon vroeger niet. Dan moest je een overleden dierbare herinneren in je gedachten. Maar door de tijd kan dat beeld, terwijl je het niet wilt, vervagen.. Dus ik ben heel blij dat er foto's zijn. 


Categorie kansen

Voor welke kansen ben je dankbaar?
Dat ik een opleiding doe die ik leuk vind. Voor iedere nieuwe kans die ik mag omarmen. En het klinkt misschien heel gek.. Maar doordat onze basisschoolklas een klasgenootje is verloren, besef ik me goed wat ik heb. We zaten allemaal in diezelfde klas. Eén op de zoveel kinderen krijgt kanker.. Het had iedereen kunnen overkomen. Maar het overkwam haar. Daarom ben ik dankbaar voor wat wij allemaal nog hebben mogen meemaken sinds zij dat niet meer kon. En alles wat ik nu nog iedere dag meemaak.

Goed, ik vind zelf dat dit een vrij heftig einde van een artikel is, maar ik ben door mijn vragen heen. Voor welke dingen in het leven ben jij dankbaar? Deze tag mag overgenomen worden als je ook een blog hebt. Ik moet zeggen dat ik na het invullen van deze tag een tevreden gevoel heb. Ik heb dit artikel met een lach en een traan geschreven. En ben op dit moment heel tevreden met wat ik heb.

Morgen ben ik er weer met een tekening. Ik wens jullie allemaal een prettige avond.

Liefs,
Marianne 



















maandag 26 januari 2015

Personal update: Druk, druk, druk

Heey allemaal! Na drie weken komt er eindelijk weer een artikel online. Drie weken geen items online is totaal niet iets wat ik leuk vind. Ik vind het behoorlijk jammer, maar ik had het druk met schoolopdrachten en dat gaat dan voor hobby. Ik voel me gewoon blij dat ik nu eindelijk weer blog. We beginnen met maandag, de dag van de personal updates. Dit vind ik op zich een goede dag om weer te beginnen. Nu kan ik vertellen wat er de afgelopen weken zoal is gebeurd en wat ik heb meegemaakt.

Ik heb het de afgelopen weken nogal druk gehad. Daardoor schoot ik soms in de stress. Daarover vond ik dit plaatje. Ik vind het wel een leuke en toepasselijke. Stress & ik zijn lange tijd samen geweest. Well, let's break up. Was dat maar zo simpel. :p 


Vorige week had ik op school mijn tweede portfoliogesprek. De weken daarvoor moest ik van alles afmaken en inleveren. Ik heb de tweede periode goed afgerond en deze week begint de derde. Bij een nieuwe periode hoort ook een nieuw rooster. Van het rooster word ik iets minder enthousiast. Maandag en dinsdag zijn nog steeds de stage dagen. Dat vind ik hartstikke leuk. En woensdag en donderdag zijn dezelfde tijden gebleven. Maar vrijdag is van elf uur naar ergens halverwege de middag gegaan. Met tweeënhalf uur tussen uur. Niet leuk. Maar oké. De eerste tien weken van het schooljaar hadden we een prettig rooster en nu een minder prettig rooster. Daar komt het op neer. Het is geen leuke verandering, maar er zijn veel ergere dingen. 

Afgelopen zaterdag heb ik met een vriendin van me afgesproken. Ik heb mijn allereerste zandkoekjes gebakken. Ik had er nog nooit van gehoord en vroeg voor de zekerheid eventjes naar de ingrediënten. c; We hebben verschrikkelijk veel lol gehad tijdens het maken van de koekjes en ze waren ook erg lekker. Ze had ook allemaal vormpjes. Eentje was in de vorm van een beertje en die vind ik zo schattig. Je raadt het al.. Ik nam alle berenkoekjes mee naar huis, haha. Ze doen me denken aan brother bear. En dan aan dat kleine beertje. Te schattig. 

Ik zit te denken of ik verder nog iets te vertellen heb.. Moet ik nog iets aan jullie kwijt vandaag? Oh ja, ik weet niet of ik het al verteld heb, maar ik ga er vanuit van niet. Ik heb een paar weken geleden een tekening van een meisje op stage gekregen. :) Zo lief. Zo zo zo lief. Zoiets kan mijn dag echt helemaal goed maken. Laatst vroeg ze weer naar die tekening. Ik antwoordde met: " Die heeft juf nog steeds ja. Die krijgt een mooi plekje in jufs huis." Geweldig hoe spontaan die kleintjes nog zijn. Laatst zei een stage kindje opeens tegen me: "Juf, je bent mooi." Ze gooien alles eruit wat ze denken en dat kan best grappig zijn. Ook geven ze je regelmatig een knuffel, meestal op dinsdag, omdat ze dan weten dat ik volgende week pas weer kom. c:

Goed, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van hoe het ervoor staat in 'Mar' land. Ik wens jullie allemaal een fijne avond en morgen ben ik er weer met een tag. 

Liefs,
Marianne 

zondag 11 januari 2015

Filmrecensie: Lady and the tramp

Heey allemaal! Vandaag schrijf ik weer een filmrecensie. De afgelopen week heb ik best veel films gezien. 'Alvin and the chipmunks', 'The little mermaid' en 'Lady and the tramp'. In het Nederlands ook wel bekend als 'Lady en de Vagebond'. Het was wel een beetje moeilijk om te kiezen over welke van de drie mijn recensie van deze week zou gaan. Maar ik heb besloten voor de laatste te gaan. Aangezien ik deze het eerst van de drie gezien heb en er van tevoren nog niet heel veel over wist. Enjoy!

De bekende 'Spaghetti scene'

Waarom wilde je deze film graag zien?
Omdat een vrij bekende Disneyfilm is. Ik heb hem wel een keertje gezien toen ik klein was, maar veel kan ik me daarvan niet herinneren. Het leek me ook een heel mooi verhaal. De liefde tussen een rijkeluishond en een straathond.

Waar gaat de film in het kort over?
Een man geeft zijn vrouw een puppy cadeau. Deze puppy is Lady. Lady groeit op bij rijke mensen en krijgt wanneer ze groter is een penning. Honden die op straat lopen zonder penning worden meegenomen naar het asiel. Wanneer haar baasje in verwachting raakt krijgt Lady steeds minder aandacht. Wanneer de baby er is, lijkt alles weer een beetje op zijn plaats te vallen. Alleen dan gaat het echtpaar op reis. Tante Saar komt oppassen samen met haar twee katten. Saar mag Lady niet erg en op een dag loopt het zo uit de hand dat Lady weggaat. En dan.. Dan komt ze Vagebond tegen. Vagebond is een straathond, met een compleet andere manier van leven. Hoewel ze Vagebond steeds leuker gaat vinden, vind Lady dat ze terug moet. Ze moet op de baby passen. Dat voelt ze als haar taak. Maar is het wel een goed plan om terug naar huis? En wat staat haar daar te wachten?



Wat is het genre van de film?
Animatie.

Aan wie zou je de film aanraden en waarom?
Aan alle Disney fans of course! Maar ik raad deze film ook aan om gezellig met het gezin te kijken. Disney is voor alle leeftijden. Dus ja, eigenlijk kan het alle kanten op. Het is maar net waar je zelf van houdt.

Minpunten aan deze film?
Nou, wat ik nu ga zeggen is bij de meeste oudere Disneyfilms wel zo. Er zit niet zoveel diepgang in de liefde die opbloeit tussen Lady en de Vagebond. Ze ontmoeten elkaar, ze gaan spaghetti eten en ze zijn verliefd. Naar mijn idee ging dit iets te snel. Ik had verwacht dat ze eerst meer tijd met elkaar door zouden brengen zeg maar. Maar goed, misschien lag dat ook aan mijn verwachtingen van tevoren.

Wat is je lievelingspersonage uit de film?
Lady. Ik weet niet waarom maar ik heb iets met zulke hondjes. Lady is een Amerikaanse cocker spaniël en die hondjes vind ik zo schattig. Ook vind Lady haar intelligentie en haar eigenwijsheid leuk om te zien. Dat ze soms dingen beter begrijpt dan mensen is best wel grappig. Maar ook frustrerend. Wanneer tante Saar bijvoorbeeld niet naar haar luistert, heb ik soms echt zin om tegen de tv te schreeuwen: "Luister nou naar die hond!" Haha. 

Wat voor cijfer zou je de film geven?
Een 7. Het is een mooie en leuke film. Alleen het is niet één van mijn favorieten.

Goed, dit was het weer voor vandaag. Volgende week zondag ben ik er weer met een nieuwe film. En tot die tijd; Houd mijn blog in de gaten. Want voor er weer een nieuwe filmrecensie komt, komen er ook nog genoeg andere leuke artikelen online!

Liefs,
Mar 




vrijdag 9 januari 2015

Vraag & Antwoord

Heey allemaal! Vandaag is het 'samen'dag op ItsAllAboutMarly. Voor dit artikel heb ik niet één persoon gevraagd maar een aantal vrienden. De bedoeling van dit artikel is als volgt. Alle zes de deelnemers hebben twee vragen bedacht. Die zitten in een bakje. Ook is er een bakje met twaalf namen. Iedere naam zit er dus twee keer in. Ik grabbel steeds uit elk bakje een briefje en match deze. Als dit een succes word, wil ik wel vaker zoiets gaan doen.

De deelnemers van vandaag zijn:
- Daisy. Jullie kennen haar allemaal denk ik wel van de serie Powervrouwen en andere gezamenlijke artikelen. 
- Hilly. Mijn nichtje.
- Wilma. Ook mijn nichtje.
- Nynke. Een vriendin uit een vriendengroep waar we beide in zitten.
- Lola. Een vriendin uit diezelfde groep.
- En tot slot. Nummer zes. Ik doe zelf ook mee. c: Het zou een beetje gemeen zijn om de anderen allemaal vragen voor te schotelen en zelf niks te beantwoorden. So, here I am. 

Zoals je hier boven hebt kunnen lezen kennen een aantal deelnemers elkaar. Het leuke is alleen dat ze niet weten wie er allemaal meedoen. Ik ben de enige die dat weet. Natuurlijk is het mogelijk dat ze hun eigen vraag krijgen, maar dat maakt niet uit. Oké, let's begin.

Vraag van Hilly: Als je een superkracht zou kunnen hebben, welke zou je dan willen? En waarom?
Antwoord van Daisy: Haha, onzichtbaarheid. Dan kan je overal dingen doen zonder dat mensen het merken. Gewoon af en toe jezelf eens laten gaan. Ook al lijkt supersnelheid of vliegkracht me ook echt tof. Dan zou ik veel sneller op school zijn en een mooi uitzicht zien vanuit de lucht.

Vraag van Nynke: Welk liedje betekent het meest voor je en waarom?
Antwoord van Wilma: Nightingale - Demi Lovato. In het lied zingt ze over iemand die overleden is maar toch nog steeds altijd dichtbij haar zal zijn. Ik vind dit een hele mooi gedachte, en sowieso is Demi Lovato mijn favoriete zangeres.



Vraag van Marianne: Wat is volgens jou belangrijk in het leven?
Antwoord van Lola: Familie en vrienden. Ze zijn belangrijk voor me omdat ze me steunen. Ik zou niet zonder ze kunnen.

Vraag van Daisy: Wat zou je erger vinden: Nooit meer naar buiten toe kunnen of niks meer kunnen zien?
Antwoord van Nynke: Niks meer kunnen zien. Ik kies hiervoor omdat je toch nog wel binnen dingen kunt zien, en op dit moment kom ik ook niet super veel buiten, haha. Ook kun je nog wel foto's zien, en dat is erg belangrijk voor mij. 


Vraag van Wilma: Wat is het gênantste wat je hebt meegemaakt?
Antwoord van Lola: Ik vind het vaak wel gênant als ik ergens voor de eerste keer kom en er nog niemand ken. Dan voel ik me niet op mijn gemak en dat is niet leuk.

En en de eerste is gekoppeld met haar eigen vraag. Mag ik u feliciteren Daisy! :p 

Vraag van Daisy: Wat zou je doen als je een miljoen had gewonnen?
Antwoord van Daisy: Ik zou sowieso geld op de bank zetten. ook wil ik goede doelen ermee steunen. En niet zomaar doelen of stichtingen maar ik zou zelf een reis naar Afrika willen maken om daar mensen en kinderen te helpen. Dat is mijn grootste wens. Maar natuurlijk zou ik ook geld gebruiken om lekker te gaan shoppen met vriendinnen. En ik zou sparen voor later.

Vraag van Nynke: Wat wil je sowieso nog voor je dood doen?
Antwoord van Marianne: Ik wil sowieso een keertje naar Disneyland Parijs. Dat voelt voor mij echt verplicht. Het staat vast. Ik moet daar een keertje zijn geweest. En verder wil ik later graag trouwen en op mijn bruiloft dansen op 'Can you feel the love tonight' uit de Lion King. Ook wil ik ooit nog graag een hele leuke en grappige video op YouTube plaatsen. Het lijkt me nog steeds leuk om samen met Hilda een YouTube kanaal te beginnen, maar tegelijk vind ik het eng.. Ook wil ik eigenlijk nog een boek schrijven. Wow, dit wordt een heel verhaal. Misschien tijd voor een nieuw 'Bucket list'- artikel?


En na lang wachten is er dan eindelijk een vraag voor.. Hilly!!

Vraag van Lola: Wat vind je het vervelendste geluid?
Antwoord van Hilly: Het geluid van de stofzuiger. Het is erg leuk en irritant. Ik heb er altijd al een hekel aan gehad, maar ik ben er nooit echt bang voor geweest. Verder vind ik huilende kinderen ook een naar geluid. Niet dat het irritant is, maar eerder hartbrekend. 

Bij de volgende vraag, vraag ik me af of naam vermelding nodig zou zijn...

Vraag van Marianne: Wat is je favoriete Disneyfiguur?
Antwoord van Nynke: Winnie the Pooh! Ik vind zijn quotes heel mooi. I like hime! c: "The things that make me different are the things that make me." Die quote vind ik het allermooist. Verder vind ik "Sometimes the smallest things take up the most room in your heart" en "Some people care too much, I think it's called love". 

Vraag van Hilly: Wat is je lievelingsfantasiedier? 
Antwoord van Marianne: Ehm, ik weet niet elk fantasiedier te benoemen bij naam.. Even denken, ik denk dat ik voor pratende chipmunks ga. Haha, telt dat? Ik denk het wel. Want normaal praten ze niet? Ik heb net die film gezien en ik zat alleen al om Theodore's schattigheid aan de buis gekluisterd..


Vraag van Wilma: Waar heb je spijt van?
Antwoord van Hilly: Ik heb spijt van verschillende domme besluiten die ik heb genomen in mijn leven. Sommige pogingen om het recht te zetten slagen niet altijd en daar kan ik me echt rot door voelen. Dat is waar ik spijt van heb.

Vraag van Lola: Wat vind je het leukste aan je buren?
Antwoord van Wilma: De overgebleven snoepjes die ze komen brengen na Sint Maarten. c:

Goed, dit waren alle vragen. We vonden het leuk om dit artikel te doen. Ik vond het erg gezellig om dit met deze te gekke mensen te mogen maken. Weer eens wat anders. Elkaar vragen stellen en ondertussen niet weten bij wie je vraag terecht komt. Erg leuk om te doen! Op zich is dit ook een leuke 'ice-breaker'. Ben je met een groep? Laat iedereen twee vragen opschrijven. Doe ze in een bakje. Doe alle namen twee keer in een ander bakje en grabbelen maar. Je leert elkaar meteen een stukje beter kennen en het ijs is gebroken.

Liefs,
Mar