maandag 30 maart 2015

Fashion talk

Heey allemaal! Ik ben op dit moment abnormaal vrolijk. Ik word zelfs een beetje gek van mezelf. Ik zing de hele tijd, ik ben zo druk dat ik mezelf voorbij ren. Ik word er zo moe van. :P Deze vrolijke bui heeft me trouwens wel doen besluiten om elke week sowieso één 'Little reasons to smile'- artikel te gaan doen. Die artikelen zijn gewoon heel erg leuk en ik word er helemaal happy van. Het creëert ook een stukje positieve sfeer op ItsAllAboutMarly. Vandaag ga ik het hebben over uiterlijk. Huh? Wat? Ja. Marianne gaat een artikel schrijven over een onderwerp dat ze niet zo vaak gebruikt op de blog. Ik ga jullie laten zien wat voor haarstijlen en kleding ik zelf heel erg leuk vind. c: Een kijkje in mijn smaak, haha. Let's do this!


Bows! Ik vind strikken echt heel leuk en schattig. c: Ik laat momenteel mijn haar ook weer lang groeien zodat ik er weer meer mee kan. Marianne wil haar lange lokken terug. ^^


Ik vind bloemetjes in het haar ook heel mooi. Zowel als een krans als in een vlecht. Beautiful!

 

Ik vind deze outfit heel leuk. Ik zou hem zo dragen maar dan met een wat langer rokje. Deze vind ik wel érg kort. Ik vind het kant en de strik op middelhoogte heel schattig. Het shirtje vind ik heel leuk omdat er bloemetjes op zitten en wit me heel erg doet denken aan lekker lente- en zomerweer. 


Dit jurkje vind ik echt heel mooi. Het is mooi maar niet te opvallend. Het heeft zo'n leuke draairok, die meedraait als je gaat draaien. Ook vind ik de laagje in de rok heel mooi. En het patroon in het bovengedeelte. En het strikje in de middel natuurlijk. Prachtig.


Deze jurk is eenvoudig en niet erg opvallend maar toch vind ik hem erg mooi. Met een bescheiden kettinkje voor extra accent vind ik dit een hele mooie zomerse outfit.


Ik heb helemaal niets met groen maar ik vind dit rokje wel heel mooi. Samen met het shirtje en de ketting vind ik het een sprookjesachtig mooie outfit. Het doet me een beetje denken aan Jasmine uit Aladdin. :) 


Dat shirtje!!!!! Waar kan ik het kopen ?! :P Het rokje zou ik zelf niet zo snel doen. Ik voel me niet zo prettig in leren rokjes of broeken. Ik zou dan een rokje van 'gewone stof' doen.


Hakuna matata is a need! Een fluoriserende korte broek heb ik al. Geen roze, iets tussen roze en oranje in. :)


Om af te sluiten Jiami van Lifesplash. Zij heeft ook hele leuke girly kleding en dat jurkje op deze foto vind ik helemaal geweldig. c: Neem ook eens een kijkje op haar blog. Ze schrijft heel goed.  

Goed, dit was het weer voor vandaag. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne avond. 

donderdag 26 maart 2015

Dingen die ik heel graag nog eens zou doen op ItsAllAboutMarly

Heey allemaal! Ik zat opeens na te denken over wat voor dingen ik graag op ItsAllAboutMarly zou willen doen. Vandaag ga ik hierover een beetje fantaseren. Wie weet kom ik nog op hele leuke ideeën. Op dit moment heb ik het best druk met school dus waarschijnlijk duurt het nog wel een aantal weken voor ik met een challenge of project voor mijn blog begin. Maar de wil is er. In de zomervakantie gaan we niet op vakantie, dus alle tijd, haha. 


Dit lijkt mij een hele leuke challenge. Ik heb een tijdje heel veel met Nail Art gedaan. Tegenwoordig lak ik mijn nagels niet zo vaak als ik zou willen, maar toch lijkt deze challenge me heel erg leuk. De datums maar eventjes in mijn agenda schrijven, haha. :p Ik ga niet al de bovenstaande thema's doen en ook niet altijd precies op die datum, maar het zijn richtlijnen. Waarschijnlijk ben ik het Nail art'en ook helemaal verleerd, maar dat maakt niet uit. ik ga dit doen omdat ik het leuk vind. Maar even serieus, Arial? HET IS ARIEL. Dat kon ik niet laten, haha. :$


Deze challenge lijkt me ook erg leuk! Ook wel een uitdaging om één artikel over één liedje te schrijven. Bovendien zijn liedjes die je laten huilen of nummers die je herinneren aan je eerste liefde best persoonlijk. Ik moet nog maar eventjes kijken of ik dat ga doen. Ik heb ze niet allemaal doorgelezen, maar ik zie tot nu toe nog niet echt iets staan waarvan ik denk: No way dat ik dat ga doen. 

Ook lijkt het me leuk om zelf themaweken te gaan bedenken. Bijvoorbeeld rond kerst een soort aftellen tot kerstmis met allemaal leuke dingetjes. 

Oehh.. Ik bedenk me nu hoe gaaf het zou zijn om een notitieboekje te bestellen met opdruk "ItsAllAboutMarly" of een pen of een hemdje te laten maken. Zoiets is misschien wel leuk om mezelf in de verdiepen in de zomer.


Nog meer Disney! Ik krijg steeds meer zin in de zomer, jullie ook? Dan gaan we knallen op ItsAllAboutMarly. Dat beloof ik jullie. Jullie kunnen me ook op Facebook laten weten wat voor artikel jullie graag zouden zien in de zomervakantie.


This might be a little too much Disney, haha. Maar goed, ik vind het leuk om te doen. Ik zal de dagen dan wel een beetje afwisselen. De ene dag Disney de andere dag iets heel anders. 



 Dit lijkt me erg leuk om te doen. The most evil villain? Slik.. Dan moet ik de heks van Sneeuwwitje gaan tekenen. Dat word nog een hele toer. I don't like, haha.

Misschien is dit ook wel leuk. :) Ik vind niet alle punten hieruit leuk, best death vind ik enorm raar klinken, maar ik zal er wel een paar punten kiezen. 

Mijn volgende droom is ietsje moeilijker. Het lijkt me zo leuk om een keertje een bekend persoon of bekende blogger te interviewen voor ItsAllAboutMarly, haha. Of naar Disney land Parijs en met zoveel mogelijk Disney figuren op de foto. ( Behalve de evil queen. :P) Ook lijkt het me heel gaaf om promoot te worden op een grotere blog of met mijn blog op bijvoorbeeld het jeugdjournaal te komen. Maar dat zijn allemaal grotere leuke dingen. En bovenal blog ik in eerste instantie omdat ik het ongelofelijk leuk vind. We zullen zien wat de toekomst brengt.

Dit was het alweer voor vandaag. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne avond! :)


woensdag 25 maart 2015

Little reasons to smile (#4)

Heey allemaal! Het is alweer een tijdje geleden maar vandaag wil ik graag weer eens een 'Reasons to smile' met jullie doen. Laat ik eens wat positiviteit op je beeldscherm gaan blazen! :)


Do I need to say more? Ik heb van die momenten dat ik gewoon aanvoel dat ik bijna knap van de stress. Dan heb ik een bad nodig. Daarna ben ik weer helemaal blij. Gewoon eventjes in dat warme water liggen met een goed boek.


Relaties waarin je elkaar een beetje kunt plagen vind ik erg leuk, haha. Je moet wel een beetje aan elkaar gewaagd zijn. :)

This new years I hope you all learn to do things for yourself. Live for yourself. Do things for yourself. Get rid of all the toxic. Learn to love those who show that they care about you. Let go of the ones that hurt you. Don’t hold on to things that will only end up being worse. Learn to put yourself over everyone else. And most importantly, love yourself. Love who you are. Love who you can be. Become the person you have always wanted. There’s no better time then now. This marks the new year. 2015, the year to be the you that you have always wanted to be. Let go of your past mistakes. Let go of the old you. Change. Grow. Love. Live. Breathe. See life for what it is. And that’s the beauty of it all. You don’t have to be stuck in one place. Go out. See things. Enjoy Life. 

Dingen laten gaan kan soms moeilijk zijn, maar het moment waarop je je beseft dat je iets dat je lang dwars zat hebt laten gaan.. Dat moment is fantastisch.


 Jaaa! En dan natuurlijk niet alleen beauty and the beast met haar prachtige liedjes, maar ook een aantal ander Disney klassiekers. Disney marathon!


Dit heb ik laatst nog gedaan. Ik had die film voor het laatst gezien toen ik een jaar of, ik gok, zeven was. Het blijft een fantastisch mooie film en ik zat gedurende de hele film aan de buis vastgeplakt.


Ken je dat moment dat je in de winkel staat en verderop zit een baby je aan te staren vanuit zijn of haar buggy. Ik ga dan altijd lachen en 'kiekeboe' doen en zo, haha. En als zo'n baby dan later als je hem of haar met de moeder weer tegenkomt bij de kassa spontaan naar je begint te lachen. Echt daar kan ik helemaal vrolijk van worden. Ook als ik daarvoor een schijthumeur had.


Ohh yes! Binnenkort maar weer eens iets bakken. :)


Volgens mij heb ik dit plaatje al eens eerder gebruikt in een 'Little reasons to smile' - artikel. Maar ik word gewoon nog steeds ongelofelijk vrolijk van pastelkleuren.


Soms loop ik mijn slaapkamer in en dan denk ik: "Wat heb ik eigenlijk een mooie kamer. Mijn eigen knusse plekje." Daar kan ik me heel blij door voelen. Mijn kleine paradijsje. Mijn plekje voor mezelf.


 Little reasons to smile snapt het! Dat zou echt geweldig zijn! Ik moet nog even iets kwijt. Little reasons to smile wijdt een complete pagina aan Disney. Disney is een apart kopje zoals food of friends. Disney maakt gewoon blij, haha.


Ja, dat vraag ik mij ook wel eens af. Dan ga ik fantaseren over jurken en over wie ik als mijn bruidsmeisjes zou kiezen. Etc. Voor het gemak vergeet je eventjes dat voor een bruiloft ook een partner nodig is, haha. Ik denk dat ik al weet wat voor jurk ik ongeveer wil. Eentje met pofmouwtjes, een hoge taille zonder hoepelrok. Maar ook niet heel strak. Pff, ik weet niet hoe ik het uit moet leggen. Als ik ooit ga trouwen, maak ik wel een foto voor ItsAllAboutMarly. :P

 Goed, dit was het alweer voor vandaag. Ik vind het erg leuk om dit soort artikelen te maken dus wie weet komt er binnenkort wel een vijfde deel online. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond!

dinsdag 24 maart 2015

Throwback Tuesday: Verzamelingen

Heey allemaal! Vandaag ga ik het over iets leuks hebben. Ik ga terug in de tijd op deze dinsdag. We gaan het hebben over verzamelingen. Nu ik er zo over nadenk, ik heb flink wat dingen verzameld zonder er altijd echt bij stil te staan. Vandaag zet ik ze voor jullie op een rijtje. Er zit geen tijdsvolgorde in. Dat weet ik allemaal niet meer. Veel leesplezier!

1. Stenen
Ik heb toen heel klein was stenen verzameld. Als ik een mooie steen vond deed ik hem in een emmer en later had ik een stoffen zakdoekje met een elastiekje dichtgebonden. Hier bewaarde ik mijn mooiste stenen in. Dat kleine zakdoekje met stenen heb ik nog steeds. Die zakdoek is sinds dat moment nooit meer als gewone zakdoek gebruikt. Ik vind het bijzonder om te bewaren. Het is een kleinigheidje van wat ik vroeger helemaal geweldig vond en het feit dat het al zolang zo bij elkaar gebonden zit. Dat vind ik speciaal.

2. GOGO's
Ook ik heb de GOGO's van de C1000 verzameld, haha. En dan gingen we dubbelen ruilen op het schoolplein. Geweldig. Ik wilde toen heel graag een 'meisjes- GOGO'. Uiteindelijk heb ik deze weten te bemachtigen. Toen was ik heel blij.

Dit is niet 'de' GOGO die ik bedoelde, maar deze had ik ook. Ik krijg helemaal kindertijd flashbacks als ik op GOGO's google.. Ik herken er zoveel. 

3. Diddle
Natuurlijk heb ik Diddle verzameld! Wie niet? Ik heb een keer op de rommelmarkt een map vol Diddleblaadjes gekocht van een meisje dat ze niet meer hoefde. Helemaal niet duur en zóveel Diddle. Toen had ik de meeste Diddle van al mijn vriendinnetjes. Briefpapier, geurbriefjes, knuffels, potloden, zelfs een roze vulpen.. Wauw, haha. 

Mede ex- Diddle verzamelaars, doet dit je niet even terug verlangen?

4. Topmodel
De topmodel tekenboeken. Zelf outfits tekenen bij 'blanco' poppetjes. Man, wat was dat leuk! Misschien kan ik wel een keer een aantal ontwerpen van me posten op ItsAllAboutMarly. Een paar van toen ik tien was en een paar van toen ik twaalf of dertien was. Dat is wel leuk om het verschil te zien. c:


5. Schrijfboekjes
Dit heb ik zo'n beetje vanaf het moment dat ik kon schrijven gedaan. Ik heb zelfs allemaal notitieboekjes van groep 3 waarin alleen maar losse woordjes staan. Namen van toenmalige klasgenootjes, namen van familieleden en woordjes zoals 'kat', 'maan' of 'roos'. Ik heb die boekjes verslaving wel tot de brugklas gehad. Nu koop ik minder boekjes en schrijf ik meer boekjes vol voordat ik een boekje met een andere leuke kaft erbij koop.

6. Dingen die je als kind in het restaurant krijgt
Van die plastic zwaardjes die we in een restaurant kregen of van die stokjes met versiering die bij je ijsje zaten.. Ik bewaarde het allemaal.

7. Bratzpoppen
Ik vond Bratzpoppen helemaal geweldig. Ik had er vet veel, haha. Die moeten nog ergens liggen. Laatst kwam ik ze tegen en heb ik ze opgepimpt met een vriendin. Sommige hadden enorm klitterig haar tot hun enkels. Dit hebben we bijvoorbeeld afgeknipt tot een meer realistische haarlengte. Lippen kun je heel leuk bijkleuren met nagellak. Kortom: Ze zien er, waar ze ook liggen, nu wat beter uit. Mocht ik ze ooit aan mijn dochter geven of een aantal verkopen. :) 

Don't worry dit is niet mijn collectie. Mijn collectie zou de eerste twee rijen misschien net vullen. Maar serieus, wow. Ik zeg nooit weer dat ik veel van die poppen had. Holy moly.. 

8. Polly Pocket
Dat heb ik ook een tijdje gespaard. Ik heb flink wat Polly Pocket poppetjes gehad. Ik had zelfs een cruise schip en ook een Polly Pocket poppetje van het Mac Donalds happy meal. :P

9. Nagellak
Ik geloof dat het aantal potjes op dit moment op 90 tot 100 zit... Ik heb mezelf een verbod gegeven op het kopen van nagellak. Eerst maar eens iets opgebruiken.


10. Tijdschriften
Ik was toen ik een jaar of tien was abonnee op de Tina. Die spaarde ik dus. En ik heb flink wat items van het Hoe-overleef-ik tijdschrift. De items die ik niet heb, heb ik gelezen van de bibliotheek.

11. Disney
Ik heb nu ontelbaar veel Disney films, twee mini tsum tsums, een aantal beeldjes, minnie oren, stickers, een etui, een loungebroek, een pyjama, sokken.. Veel Disney, haha. Het is niet zo dat er van me af te lezen is dat ik fan ben. Nee, ik ben nog redelijk subtiel in het fan zijn. Dan heb ik het over mijn uiterlijk. Ik praat wel veel over Disney en mijn Facebook vrienden komen zeer regelmatig Disney testen of video's tegen op hun tijdlijn.. Yeah, that was me. :P


Goed, dit zijn de dingen die ik tot nu verzamel heb en Disney verzamel ik nog steeds. Wat heb jij allemaal verzameld? Ik ben benieuwd. Laat het weten in een reactie op Facebook. 

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne avond! (: 





maandag 23 maart 2015

I ♥ Spring

Heey allemaal! Vandaag ga ik de I ♥ Spring- tag doen. Deze tag bestaat oorspronkelijk voor een redelijk groot deel uit beauty- vragen. Aangezien dit niet mijn 'blog vakgebied' is, zal ik kijken welke van de vragen ik kan beantwoorden en zal ik eventueel wat vragen toevoegen of aanpassen die meer bij me passen. 



1. Welke kleuren nagellak draag jij het liefst in de lente?
Pastelkleurtjes!! En dan vooral pastel roze. Man, wat hou ik van die kleur. Vandaag had ik ook pastel roze nagels met een soort blauwe glittersteentjes. Dat heb ik er net afgehaald, haha. Straks maar eventjes opnieuw in een leuk kleurtje lakken.

2. Hoe zie jij er op je paasbest uit?
Wanneer ik een goede haardag heb, een mooie blos op mijn wangen heb en pastelkleuren draag. Dan zie ik er op mijn paasbest uit. Oh ja, en het belangrijkste: Wanneer ik een stralende glimlach draag.

Dit jurkje vind ik echt heel erg mooi!

3. Als je aan lente denkt, waar word je dan echt vrolijk van?
De lucht. Gewoon de geur van de lucht. Of hoe je dat ook maar noemt. De lente heeft iets. Er hangt iets in de lucht waarvan je energie krijgt en vrolijk word. Wanneer je buiten bent en de lentegeur opsnuift.. Daar word ik vrolijk van.

4. Welke 'lente-dieren' vind je zelf het leukst?
Ik vind kuikentjes heel leuk. Ik vind van die pluizige vogeltjes zo schattig.. Daar heb ik meer mee dan met lammetjes. Ik weet niet waarom. Ik vind vogeltjes gewoon zo vertederend.

Oh mijn god. Kijk dan wat een snoesie. Ik wil hem of haar knuffelen. Jullie niet dan?:$

5. Welke items in de kast bewaar jij speciaal voor de lente?
Op dit moment heb ik een lichtroze broek die ik echt heel graag wil gaan dragen, maar waarmee ik echt nog eventjes zal moeten wachten tot het echt volop lente is. Ook kan ik niet wachten tot ik weer zomerjassen kan dragen en ballerina's. En natuurlijk hemdjes met een leuk vestje. Ik hou van hemdjes. Bovenal verheug ik me natuurlijk op alle kleurrijke items. :)

6. Van welk nummer krijg jij spontaan de lente in je bol?
Hierover moest ik wel eventjes nadenken. Het eerste nummer dat in me op kwam is 'Tuintje in mijn hart' van Damuru en Jan Smit. Bij dit liedje denk ik aan lekker weer. Maar aan de andere kant vind ik het liedje net zo goed, en misschien nog wel beter, bij de zomer passen. Bij zomerse avonden.  In de tuin, plakkerig van de zonnebrandcrème BBQ'en. Even denken.. Bij welk nummer denk ik echt aan de lente.. Owl City en Carly Rae Jepson met Good time! Omdat lente gewoon zo fijn is.. En dat liedje vind ik ook erg fijn. Als ik mijn leven als een film zou moeten zien dan zou ik in de lente wakker worden met dat liedje. En dan mijn bed uitspringen omdat het weer lichter is 's ochtends en heerlijk weer. :)

7. Welke musthave hoop jij nog te scoren deze lente? 
Ik hoop niet dat met deze vraag beautyproducten bedoelt worden want wat ik ga zeggen is geen beautyproduct. Ach ja, jammer dan. My blog, my rules. :P Ik wil heel graag een lopend kuikentje. Een kennis van mij heeft een kuikentje dat je kunt opwinden en dat dan heel schattig gaat doen. Helaas heeft zij deze al meerdere jaren geleden bij de Action gekocht. Dus ik weet niet of ik hem nu nog kan vinden. Fingers crossed. 


8. Welk smaak paaseitjes is jouw favoriet?
Suikerspin smaak, haha. En melk. Bij meneer Jamin hebben ze de gekste smaken. En ik vind daarvan suikerspin zo lekker. Ik heb er meerdere uitgetest met een foldertje erbij welke kleur wat betekende. Appeltaart, brownie.. etc. Jum! Maar suikerspin vond ik de lekkerste. Melk blijft sowieso altijd verslavend lekker.

Goed, dit waren alle vragen. Ik zat er naast. Het viel mee met de beauty vragen en ik heb er maar eentje hoeven veranderen. Ik dacht dat er vragen zouden komen zoals: Wat is je favoriete merk blush in de lente? Etc. Zulke vragen gaan mij boven de pet. Maar goed, ik vond dit een erg leuke tag en ik heb er wel een vrolijk lentegevoel van gekregen. Op stage zijn de kleuters ook al helemaal bezig met Pasen. Juf had er nog niet over verteld of de kinderen speelden al paaseieren zoeken op het schoolplein. Heel grappig om te zien. 

Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond! Morgen voor mij weer een nieuwe stagedag. Ik heb er zin in! 

zondag 22 maart 2015

Mijn zondag

Lieve allemaal! Allereerst heb ik een een mededeling voor jullie. Ik heb besloten de Doodle a day challenge stil te zetten. Waarom? Ik heb het onderschat. Iedere dag een klein tekeningetje maken lijkt simpel maar ze kosten best nog wel wat tijd. En die tijd heb ik op dit moment gewoon niet. Met school is het nu eventjes wat drukker. De EHBO- examens komen er aan! Ik ben niet zo'n held met EHBO maar wil heel graag slagen. Daarom ben ik druk aan het oefenen met alle informatie in mijn hoofd te prenten. Ik bedoel: Ik vind het geen leuk vak, ga tijdens bloederige filmpjes bijna van mijn stokje en vind sommige dingen zwaar ongemakkelijk om te oefenen, maar ik word juf. Ik moet het gewoon allemaal weten en indien nodig ook moeten kunnen uitvoeren. Dus daar doen we het voor. Voor de kinderen. Of wie ook maar. Als iemand iets krijgt, is het natuurlijk mooi als je weet hoe je moet handelen.

Vanochtend ben ik met mijn ouders naar het graf van mijn opa geweest. Volgende maand is het twee jaar geleden dat hij stierf. Ik merk dat ik er de laatste tijd weer meer aan hem denk. Soms heb je van die momenten. Daarom leek het me een goed plan om weer eens naar de begraafplaats gedaan. Dat doen we niet zoveel. Ik vind zelf begraafplaatsen vaak een beetje eng. Ik weet niet waarom. Ik heb het er gewoon niet zo mee. Maar goed, we gingen dus naar de begraafplaats. Dat vond ik wel eventjes moeilijk. Dan zie je weer beelden voor je van de begrafenis en word je een beetje terug in de tijd gezogen. We hebben twee kleuren rozen neergezet. Een bos gele en een bos oranje rozen. Zonnige kleuren, omdat zowel mijn opa als mijn oma, die ik zelf nooit gekend hebt, zonnige personen waren. 

Vanmiddag heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan. Ik heb geleerd voor EHBO met een denkbeeldig slachtoffer. Het leek me handig om alle stappen uit te beelden omdat je dingen beter onthoudt met een beweging erbij. Mariannes EHBO theater. Moet er van buiten af leuk uit hebben gezien. Gelukkig hééft niemand het gezien. :P 

Op dit moment zit ik een beetje muziek te luisteren en na te denken over het leven. Ik ben een beetje misselijk omdat ik voor mijn gevoel te veel heb gegeten en ik denk aan stage morgen. Ik heb zin in stage. De kinderen en de collega's weer zijn, het gebouw, de goede koffie (de enige koffie die ik lust), juf zijn, kinderen helpen.. Ik word gewoon helemaal vrolijk als ik aan morgen denk. 

Oh wacht, voor ik het vergeet. Het voelt al zolang geleden, haha. IK BEN NAAR CINDERELLA GEWEEST!! Hoe kan ik dat vergeten te vertellen? Hoe is dat mogelijk? Het was echt geweldig. Ik was helemaal hyperdepieper. Voor Cinderella werd het tweede deel van Frozen, Frozen Fever, afgespeeld. Die was ook erg leuk. Misschien dat ik later nog meer over Cinderella ga vertellen in een filmrecensie. Houd ItsAllAboutMarly maar in de gaten!


zaterdag 21 maart 2015

Personal update: Heyah mama, we beleven jeugdsentiment

Heey allemaal! Mijn excuses dat ik de afgelopen dagen niets heb gepost, ik had het erg druk met school en stage. Als ik thuis was, was ik bezig met huiswerk en als ik dat af had was het meestal te laat om nog te gaan bloggen. Vandaag wil ik aandacht besteden aan K3. Ja, je leest het goed. Ik wil in dit artikel aandacht besteden aan K3, omdat ze gaan stoppen. Tenminste zoals wij de meidengroep nu kennen. Karen, Kristel en Josje. Ik moet zeggen dat mijn jeugdherinneringen meer bestaan uit Karen, Kristel en Kathleen. Maar als nog. Nu gaan ze alle drie stoppen en komen er drie nieuwe meiden die de nieuwe K3 worden. Nu is het niet zo dat ik K3 nog volgde met hun liedjes. Dat doe ik sowieso al zeven jaar niet meer. Maar toch heeft de groep wel heel wat betekent toen ik een klein meisje was. Misschien herkennen jullie dat wel. Dat je met vriendinnetjes K3 ging spelen. En dat je dan ruzie ging maken omdat je bijvoorbeeld allebei Kathleen wilde "zijn". En dat je helemaal uit je dak ging als je moeder je vertelde dat je echt naar K3 ging, je aan de buis gekluisterd zat wanneer "de wereld van K3" op Tv was. Er was in die show ook altijd zo'n man die altijd een dier bij zich had.. Marlijn? Martijn? Ik weet zijn naam niet meer, maar gosh wat fantastisch vond ik dat. Dan hebben we het nog niet over hoe vaak ik Studio 100's Doornroosje heb gezien toen ik klein was. Dat ze gaan stoppen vind ik aan de ene kant jammer. Ik kan mijn kinderen later nooit meenemen naar de allereerste echte K3. Deze meiden worden voor hen net zoiets als Abba voor mij is. Mijn moeder die heeft echt die feeling met Abba. Omdat het van haar tijd was. Ze had Abba posters in haar kamer hangen en ik tja.. Ik vind de muziek heel mooi alleen ik heb die feeling niet zo. Omdat het voor mijn tijd was. Aan de andere kant begrijp ik het ook wel dat ze nu gaan stoppen. Ze worden ouder en ze kunnen niet eeuwig doorgaan. Vandaag wil ik met jullie wat "K3 jeugdsentiment" ophalen. Ik doe dit in de vorm van een tag. Ik wil nog wel eventjes iets zeggen. Er zullen uiteraard mensen denken: Waarom doe je dit? Waarom schrijf je op je zeventiende een artikel over K3? Nou, dat heb ik hierboven uitgelegd. En als je denkt, dat hoef ik niet te lezen. Dan lees je toch niet verder? Oké, let's go. c: 


Wie was vroeger jouw favoriet van K3?
Ehm.. Ik denk dat heel erg vroeger kathleen mijn favoriet was. Ik vond haar denk ik altijd wat op een soort prinses lijken en als klein meisje vond ik dat helemaal fantastisch.

Waar denk jij aan bij K3?
Heel veel kleine meisjes met K3- shirtjes aan, haha. Die allemaal liedjes na proberen te zingen. Ik weet nog dat ik vroeger zelf een roze hemdje van K3 had. Deze had ik natuurlijk aan toen ik naar K3 ging.

Hoevaak heb je K3 in het echt gezien?
Dat was 1 keertje. Maar dat was wel echt een hele belevenis hoor. Het zou hetzelfde zijn als wanneer ik nu naar Disneyland zou gaan.. Nee oké, dat is niet waar. Disney maakt me veel hyperder. 

Naar deze show ben ik geweest. Terug gevonden met wat hulp van mijn moeder. Zij wist het jaartal nog. 

Welke liedjes vond je vroeger het leukste?
Ehm, ik vond 'Blub, ik ben een vis' altijd erg leuk. Dat liedje hadden ze ingezongen voor een film. Alleen die film vond ik vroeger eng, haha. Waarschijnlijk zat er een gemene vis in of zo. Met zo'n enge slechterikenlach. Veel meer was er niet voor nodig om kleine Marianne bang te krijgen. Ook vond ik 'De 3 biggetjes' heel leuk. Hier leerden we op ballet ook een dansje op. Nou, je kunt een groep zevenjarigen niet blijer maken! Verder heb ik natuurlijk flink wat geswingd op de oude hits zoals 'Oya lele', 'Heyah mama' en 'Tele romeo'. 

Hoe denk je nu over K3?
Ik vind het heel leuk om te zien dat de kinderen van nu ook helemaal K3 gek zijn. Sommige kindjes op stage hebben een broodbakje van K3 en dan denk ik: "Ja, dit is niks veranderd. Ze zijn precies zoals ik toen was.." Dat is heel leuk om te zien.

Welke K3 kledingsetjes wilde je vroeger hebben?
Ik wilde zo'n 'Oya lele'- pakje, haha. Welke kleur ik wilde weet ik niet meer. Al weet ik bijna zeker dat het de roze was. Alles was toen roze. In had ook K3- poppen kleertjes voor mijn baby pop. Ik weet niet meer bij welk liedje dat hoorde, maar het was zo'n wit shirtje met een rood hart erop en een rood broekje. Bij verliefd misschien? Dat klinkt logisch.


Wat dacht je toen je hoorde dat Kathleen ging stoppen?
Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik toen precies dacht. Het idee was even wennen, maar het was ook wel leuk dat er zo'n hele show kwam om een nieuw K3'tje te zoeken. En nu komt er dus weer een show. Dat gaan we wel eventjes in de gaten houden hoor. Ik wil weten van wie mijn kinderen later fan worden. :P

Wat voor K3-spulletjes had jij vroeger?
Zoals ik al zei; een hemdje. Maar ik had nog veel meer ik had een dekbed van K3, een broodbakje, een glas, een kussentje, heel veel cd's, twee films, boekjes, musicals, poppenkleertjes, twee posters, bakjes, portemonnee.. Pfoe, vast nog wel meer. Oh ja er waren ook van die koekjes volgens mij met verschillende wikkels. En die ging ik toen sparen in een schriftje!

Dit was vroeger één van mijn lievelingsboeken. Al die kostuums.. Ik vond het geweldig. 

Als je kon zingen, had je dan mee willen doen aan de show?
Nou, ik moet toegeven dat als ik had kunnen zingen dat het me dan best leuk zou lijken. Het is werken met kinderen, een soort voorbeeldfunctie, heel veel entertainen. Ja, ik denk dat ik dat wel heel leuk zou vinden. Maar: Ten eerste ik kan niet zingen. Ten tweede denk ik dat het me op den duur toch dwars zou gaan zitten. Een beetje wat Kathleen ook had. Dat ik meer wil. Dat ik volwassen boeken wil schrijven, me volwassener wil gaan kleden etc. Zulke dingetjes. Bovendien is alsmaar touren denk ik niks voor mij. Dan blijft er geen tijd over om juf te zijn! 

Wow, nu vraag ik me opeens af: Misschien ken ik wel iemand van de toekomstige K3. Hahaha, dat zou gek zijn. Maar het kan wel. Vanaf 18 jaar kun je je opgeven om één van de drie nieuwen te worden. Misschien zit er straks wel iemand van mijn basisschool in K3 of een oude vakantievriendin of één van mijn vriendinnen.. Oké Marianne, nee. Dat zie ik niet gebeuren. Bovendien hoeveel vriendinnen van 18 heb jij precies? Volgens mij zitten ze er bijna allemaal onder. Alhoewel nee, ik heb één vriendin die 18 is én kan zingen. Ik weet alleen niet of ik haar in K3 rond zie springen. 

We will see. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond!



zondag 15 maart 2015

Doodle a day march part I

Heey allemaal! Zoals beloofd zet ik vandaag het eerste deel van de Doodle a day challenge online. Helaas zijn de foto's minder scherp geworden dan ik zou willen, maar toch wil ze graag met jullie delen vandaag. Dit word niet een heel lang artikel. Morgen ga ik met de kleuters naar een museum dus ik ga vroeg slapen. Let's do this!






Bij Fresh dacht ik meteen aan fruit, aan vers brood en aan een bos heerlijk ruikende bloemen krijgen. Omdat het nog wat extra leuk te maken heb ik al het fruit gezichtjes gegeven.



Bij light denk ik aan Ellie Goulding. Dus eerst wilde ik haar tekenen. Later ben ik toch maar voor mezelf gegaan in een wereld vol licht. Zomerse kleding, alles vrolijk en blij.


Het thema van dag 3 was Transportation. Hierbij dacht ik superhelden. Ik hou van roze en M is mijn letter, maar ik geef toe. Dat ene poppetje is een soort Megamindy geworden. :p



Bij natuur denk ik aan bos met een hele dikke oude boom vlakbij een vijver met magische bloemen. :)



De letter mmmmmmmmmmmmmmmmmm, zoals we dat op stage zouden leren aan de kleuters. Mijn letter in het roze met een paar paars-achtige druppels om het nog een beetje magisch te maken omdat ik van sprookjes en Disney houdt. c:


Treasureeeeee that is wat you are. Honey, you're ma golden star. Oké nee, maar daar denk ik echt aan bij dit woord. Ik had Bruno Mars moeten tekenen. In plaats daarvan heb ik gewoon voor het eerst een schatkist getekend. Ik vond dit best lastig om te doen maar ik vind hem er oké uitzien voor een allereerste poging. 



De bedoeling was dat het zou lijken op het logo van Into the woods. Alleen daar lijkt het niet heel erg op. Die bomen die zo kronkelen zijn bedoelt om de boel een beetje mysterieus te maken. Normaal zie ik bomen liever heel, maar  ik dacht dat het effect van het logo mooier uit zou komen als ik de bladerdakken en takken zou skippen met tekenen. :p

Goed, dit waren de 7 eerste tekeningetjes die met jullie wilde delen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik weet niet of ik er morgen ben met een artikel, aangezien ik het momenteel best druk heb met school. Maar goed, jullie zien we vanzelf weer verschijnen.

Goodnight,