dinsdag 30 juni 2015

Ooh lala, it's holiday

Ook ik kan nu zeggen dat ik vakantie heb! Vandaag heb ik de aller aller allerlaatste dag op mijn stageschool gehad. Omdat vandaag al zoveel dingen anders dan normaal waren, heb ik gisteren getrakteerd in groep 1. Ik heb van de kinderen ook nog bloemen en chocola gekregen. ( Ik krijg echt veel te veel chocola daar, haha. Niet goed voor 'de lijn' maar wel ontzettend lekker en lief natuurlijk.) Ik ga stage missen maar ik ben ook blij dat het vakantie is. Het voelt als een verdiende vakantie na een jaar van goed werken. Ik heb stappen gemaakt afgelopen jaar waar ik ongelofelijk trots op ben. Ook in de vakantie ben ik iets leuks van plan. Aangezien dit nog niet zeker is, houd ik het lekker geheim. Maar zodra blijkt of het zeker is, vertel ik het jullie. Wat ik vandaag wil gaan doen is een aantal dingen met jullie delen die ik laatst heb gevonden. Het zit namelijk zo; Aangezien wij dit jaar niet op vakantie gaan, zat ik uit te zoeken wat voor leuks er allemaal te doen is in Nederland. En behalve de bekende dingen zoals dierentuinen, bioscopen, kanovaren e.t.c, heb ik ook een aantal opmerkelijke maar toch supergave dingen ontdekt. Enjoy!


Slapen aan het strand
Deze huisjes staan langs het strand van Katwijk. Kun je het je voorstellen? 's Ochtends wakker worden en als je naar buiten loopt meteen met je tenen in het zand staan? Heerlijk lijkt me dat. Voor meer informatie kun je hier doorlinken.


Hotel?
In Amsterdam-West kun je dit leuke hotel vinden. Hotel? Ja, een soort van hotel. Alleen dan zijn er maar een paar kamers en deze zijn ontworpen door afgestudeerden van de design academy in Eindhoven. Voorbeelden van kamers hier zijn kamers ontworpen in een oude tram of achter een boekenkast. Persoonlijk lijkt het me heel gaaf. Voor meer informatie kun je hier doorlinken.


Kangoo jumpen
Springen als een kangoeroe, kangoeroe, kangoeroe.. Springen als een... Oké stop Marianne. Dat zongen we altijd met de kleuters om al het zand van de schoenen te krijgen na het buitenspelen. :) Maar zonder gekheid, kangoo jumpen lijkt me best een leuke ervaring. Deze jumpers kun je natuurlijk kopen maar je kunt ze ook lenen bij de 'Jump wear' in Rotterdam. 


 Slapen in drakenstijl
Op camping het Schinkel kun je slapen in een draken ei. In de eieren zit weinig meer dan een enorm bed waar je met twee volwassenen en twee kleintjes kunt slapen, maar toch. In principe is een campingplaats en in dit geval ei ook vaak om te overnachten. Dit lijkt me best wel gaaf om nog eens een keertje te doen. Misschien met mijn zus als we later beide een kleine hebben? Ja, dat is een goed idee.


Eten zonder te kunnen zien
Bij Ctaste  in Amsterdam eet je in het donker. Huh? Hoe? Wat? In dit restaurant word je bediend door blinden en slechtzienden. Zij helpen je naar je plek en eten doe je ook in het donker. Zo ervaar je hoe dat is en ervaar je ook dat je andere zintuigen dan juist beter gaan werken. Dit lijkt mij een bijzondere ervaring. Ik vind het idee van in het pikkedonker eten in een restaurant, wel een beetje eng. Maar toch vind ik het een heel mooi idee en zou ik er wel een keer naar toe willen.

Goed, dit waren de bijzondere dingen die ik vandaag wilde delen. :) Ik wens jullie een hele fijne avond en ook vakantie trouwens! :) Geniet ervan.




 

zaterdag 27 juni 2015

Personal update: Mijn drukke (maar leuke) weekend

Heey allemaal! Wat is het toch lekker weer. Eindelijk is het ook bij ons een beetje zomer. Gisteren ben ik uit eten geweest naar een restaurant met een prachtig uitzicht op een strandje bij een meer met allemaal eilandjes. Ik was uit eten met mijn ouders en kennissen. Dit doen we één keer per jaar om eigenlijk alle verjaardagen een beetje te vieren. Ik zie deze mensen bijna niet en toch is het iedere keer als ik ze zie weer heel gezellig. Zo ook gisteren.


Normaal lust ik altijd vrij weinig in restaurants (of ik sta gewoon niet zo open voor nieuwe gerechten in restaurants) dus viel ik regelmatig terug op het kindermenu. Een bord patat met iets erbij, want dat lustte ik tenminste. Gisteren heb ik met mezelf afgesproken dat dat afgelopen is. Dus gisteren is ook Marianne keurig aan een stukje vlees met aardappeltjes gegaan. Ik heb erg lekker gegeten, ook het toetje was erg geslaagd. ^^ Ben & Jerry brownie. Yummie! 

Na het etentje ben ik doorgegaan naar mijn zusje en heb ik bij haar gelogeerd. We hebben tot laat liggen kletsen en heel veel gelachen. We gingen op google translate songteksten invoeren en deze dan af laten spelen. Geweldig was dat. Vandaag zijn we bij mij thuis geweest en zijn we wezen toeren op de fiets. We hebben lekker gegeten en gezellig gewinkeld. Tijdens het winkelen kwamen we drie stagekinderen tegen. Het was wel grappig. Kleuters kunnen heel gek kijken wanneer ze juf buiten school zien. Want euhm, juf slaapt toch op school? Juf lachend en kletsend door de winkelstraat? Nee, dat kan echt niet hoor.


Morgen ga ik mijn afscheid op stage voorbereiden. Afscheid nemen is iets dat je goed moet doen, zoals ik al eerder zei. Ik heb een traktatie en een kleinigheidje voor de kinderen. Voor de collega's maak ik twee lekkere kwarktaarten. Ik ben zo'n leuke tijd op stage gehad dat ik mijn afscheid ook leuk ga aanpakken.

Vanavond ga ik denk ik nog een beetje creatief bezig. Ik ben bezig met kleurwerk. Vandaag was mijn oma ook bij ons. Samen met mijn zusje en mijn oma ben ik creatief bezig geweest. Ik had al een hele poos niet meer samen getekend met mijn oma, dus dat was heel speciaal. :)


Oh ja, we zijn ook nog naar een goede doelen winkel geweest. Hier heb ik lang geleden al eens eerder over verteld. Het is een kringloopwinkel en er werkt een oudere vrouw. Zij heeft de winkel opgezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar alzheimer, a.l.s. en kanker. Ze vraagt weinig geld voor producten en is één van de onzelfzuchtigste mensen die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Ik kocht een dvd voor mezelf en 4 losse tekenvormpjes voor stage. Zelf vond ik het lastig om een prijs in te schatten (je mag zelf een prijs bedenken), daarom vroeg ik haar wat ze ervoor wilde hebben. Zij antwoordde met vijftig cent, net zoals de vorige keer. Ik zei: "Nou, ik wil u graag wat meer geven. Ik neem deze spulletjes voor €4,-." Ze was er erg blij mee en ik voel me ook blij als ik eraan denk. Ik heb het goede gedaan. Mijn zusje kocht ook nog een fantasy boek voor een euro. Ik denk dat ik maar wat vaker langs die winkel ga, ik vind het een heel mooi gegeven en doel en ik vind die vrouw een geweldig mens.

Goed, nu zijn jullie ook weer een beetje op de hoogte. Ik hoop dat jullie ook een fijn weekend hebben. In ieder geval wens ik jullie een fijne avond. 

donderdag 25 juni 2015

Mooiste stagemomenten 2014 - 2015

Heey allemaal! Volgende week maandag neem ik afscheid op mijn stage. Ik heb daar vanaf november stage gelopen. Weggaan bij die stageschool vind ik jammer, maar ieder eind is een nieuw begin. Vandaag heb ik mijn kennismaking gehad op mijn nieuwe stage adres. Dat gesprek ging heel goed en ik ben daar ook aangenomen als stagiaire in groep 2. Wat ik in het artikel van vandaag wil doen is een overzicht maken van de mooiste stagemomenten van het afgelopen schooljaar. Wellicht zal ik niet alles noemen, want dan zitten we volgende maand nog bij dit artikel, maar ik zal er een paar leuke uit pikken.

"Juffen zijn een soort mama's voor op school, toch juf?" 
Vrij in het begin van mijn stage klom er een meisje bij mij op schoot. Ze nestelde zich tegen me aan en zei: "Juffen zijn een soort mama's voor op school, toch juf?" Dat vond ik een ongelofelijk mooi en lief moment. Op zich snap ik de gelijkenis ook wel. Thuis passen papa en mama op je en op school doet juf dat.

"Voor mij?" 
In een klas heb je heel veel verschillende karakters. Een leerling die niet vaak naar juffen toekomt, kwam een keertje naar me toe met een kaart. In de kaart had de leerling getekend. Een beetje twijfelend kwam ze naar mij toe met de kaart. Ik reageerde met: "Heb jij een mooie kaart gemaakt?" Ze keek me aan en zei: "Voor jou." Ik heb de kaart en alle andere kaarten, cadeautjes en tekeningen nog steeds. Ik zie er veel waarde in.

De cadeautjes van juffendag. ^^

"Juf, ik ben toch Rapunzel?"
Toen ik op stage kwam had een meisje vrij kort haar. Gedurende het jaar was het een heel stuk gegroeid. Op een dag deed ik haar staart opnieuw en zei ik dat haar haar een heel stuk was gegroeid. Met mijn handen liet ik ongeveer zien hoeveel het was gegroeid. Ik vertelde haar dat ze zo nog op Rapunzel ging lijken. Ze is nog wekenlang naar me toegekomen om te vragen of ik haar nog steeds op Rapunzel vond lijken. Geweldig. Ik wist niet dat mijn opmerking zo was blijven hangen bij deze leerling.

Lastige bekers losdraaien en pakjes drinken openmaken
Sommige kleuters hebben echt een hele sterke papa of mama. Mijn stagementor en ik krijgen de beker dan amper open. Ik vraag dan altijd wie er zo sterk is. De kleuter zegt dan trots "mijn papa" of "mijn mama". Ook sommige pakjes drinken waren een ding op zich. Er zijn een bepaalde pakjes waarbij je het rietje er heel makkelijk aan de achterkant door heen laat schieten, waardoor er een lekkage ontstaat. Gelukkig konden we daar om lachen.

Dit soort pakjes bedoel ik. Heel lekker drinken, maar zeer onpraktisch met het rietje erin prikken.

Besprongen
Nu ik dagen in andere klassen mee loop word ik door mijn kleuters besprongen als ik ze wel tegenkom. Ze knuffelen me omdat ze zo blij zijn om me te zien. Heel leuk om te zien dat ze zich wel aan je hechten. 

Koningsspelen 2015
Ik vond de Koningsspelen geweldig. Ik had dit nog nooit meegemaakt en onverwacht mocht ik alleen een groepje begeleiden. Dit ging erg goed en ik heb het gezellig gehad met de kinderen. Orde houden ging ook prima. En dat was iets waar ik van te voren een beetje aan twijfelde. Het liedje 'Energie' van kinderen voor kinderen tijdens de opening was ook een enorm succes. Het was gaaf om daar met wel drie scholen samen te dansen.

"Juf, ik vind jou.."
Mooi, lief e.t.c. :)

Roze katten
Toen iedereen over zijn huisdieren vertelde, vertelde één leerling over de roze katten bij hun thuis. :P

"Wie doet er mee met.."
Ja, noem het maar op: Verstoppertje, vies en lekker, tikkertje, voetballen, dierentikkertje, annamaria koekoek.. Ik heb me toch veel spellen op het plein georganiseerd met groep 1 en 2. Dat was altijd hartstikke gezellig. 

Uitjes
Ik ben met groep 1 en 2 mee naar een museum geweest, naar een kabouterpad en binnen school hebben we ook meerdere voorstellingen gehad. Ik kan me nog herinneren dat een leerling bang was voor het varken van de poppenkast omdat deze knorrend op de kinderen af kwam. ( Ik kan me er iets bij voorstellen, ik zou ook bang zijn als vierjarige.)  Na de voorstelling mochten de kinderen het varken aaien, maar deze leerling durfde dit niet goed. Toen heb ik haar bij de hand genomen en zijn we samen het varken gaan aaien. :)


Kerst op stage
Het kerstdiner was misschien wel één van de meest magische momenten van mijn stagejaar. De klas donker met kaarsjes. Iedereen zijn of haar mooiste kleren aan en iedereen had iets te eten meegenomen. Zo hadden we met zijn allen een mooi feestmaal. Het was heel leuk om zo'n buffet te doen met de kinderen. Heel knus en gezellig.

Afscheid
Al is mijn afscheid op stage volgende week pas, de kleuters zijn er deze week wel mee bezig. Er komen elke dag wel kinderen naar me toe die me vertellen dat ze me wel gaan missen als ik weg ben.. Ontroerend lief vind ik dat. :) Zelf vind ik afscheid nemen maar een lastig iets. Het is iets dat je goed moet doen. Dus daarom reageer ik dan met: "Maar eerst ga ik nog trakteren en ik kom nog wel een keertje langs hoor!" 

Goed, dit waren alle mooie stagemomenten die ik vandaag met jullie wilden delen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een algemeen kijkje in mijn stage te nemen. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond!



woensdag 24 juni 2015

Little reasons to smile (#6)

Heey allemaal! De laatste keer dat ik een 'Little reasons to smile' heb gedaan is alweer ruim twee maanden geleden. Daarom lijkt het me hoog tijd om weer eentje te posten. Voor de nieuwe lezers op ItsAllAboutMarly; In een 'Little reasons to smile' haal ik foto's van een speciale site die ik bij mij vind passen en vertel ik daar iets over. Zoals de titel al zegt zijn dit altijd zeer positieve artikelen.


Het wilde de afgelopen dagen maar geen zomer worden terwijl het officieel zomer is op de kalender. Maar vandaag werd het in één keer lekker warm. Ik hoop dat dit aan houdt, want vandaag had ik eindelijk een zomergevoel. En van een zomergevoel word ik vrolijk. :)


The happy thought of summer helpt mij altijd de winter door. Ik ben zelf een echt zomermens. Ik heb niet zo op die koude donkere dagen. Denken aan hoe fijn het in de zomer is helpt mij door deze maanden.


Gewoon iets fijns.. Werkelijk geen idee hoe ik dat moet uitleggen.


 Als ik op het strand ben lig ik een groot deel van de tijd op mijn badlaken met een leuk tijdschrift of boek. Soms ga ik even het water in of ren/wandel ik een stuk langs de vloedlijn. Op de één of andere manier krijg ik altijd wel trek op het strand. Het zal de zeelucht zijn? En ik krijg dan ook altijd trek in iets hartigs, nooit in iets zoets. Dat besef ik me nu opeens. Dus chips of tuc cheese. En heel soms een een bakje patat. Maar mijn favoriet is en blijft tuc cheese.


Ik heb nooit zo veel met oreo gehad, maar nu ze hier gecombineerd word met mijn grote liefde chocolat chip cookies.. Mijn interesse is gewekt. ^^


Ik ken deze show niet heel goed, maar zie soms wel kleine stukjes op YouTube en die stukjes vind ik erg leuk. :) Ellen lijkt me wel een leuk mens.


De meest relaxin' film die ik ken. Ik vind Disney's Lilo and Stitch geweldig. De humor, het verhaal, de vriendschap tussen Lilo en Stitch, het familiegegeven in de film en de muziek.. Wauw. Mijn ultieme happinessmaker.


Hier heb ik bijna geen ervaring mee, behalve dan pasgeboren neefjes en nichtjes, maar het lijkt me iets heel fijns later. Dan heb je negen maanden een kindje bij je gedragen en dan kun je het eindelijk echt vasthouden en verzorgen. Of in geval van adoptie heb je misschien wel een lange weg van papieren en geregel achter je en dan eindelijk.. Ik kan me voorstellen dat zoiets enorm bijzonder is.


 Soms is het leuk om weg te dromen bij de toekomst. Waar zou ik later gaan trouwen? Hoe zou ik eruit zien op mijn bruiloft, wie zouden erbij aanwezig zijn? En met wie zou ik trouwen? Dat is ook een goeie vraag.


Ook als er geen feestje is; ik ben gewoon dol op ballonnen. ^^ Ze geven mij een vrolijk en feestelijk gevoel. Als er iemand voor een opdracht ballonnen meeneemt naar school, dan wil ik er ook eentje. :P


Oh wauw, het is gewoon een soort regenboog. Hetzelfde blad, een jaargetijde rond. Wat bijzonder. Misschien moet ik zoiets ook eens proberen te maken met mijn plantenpers om de bladeren mooi te houden. Wel een leuk idee!

Dit waren alle happy thoughts die ik vandaag met jullie wilde delen. Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik. Ik wens jullie allemaal nog een sprankelende avond. Tot morgen!


dinsdag 23 juni 2015

Gedachtespinsels en steekwoorden met Marianne en Daisy

Heey allemaal! Vandaag doe ik een artikel samen met niemand minder dan Daisy! Voor wie haar niet kent; Daisy en ik hebben flink wat artikelen samen gedaan. Het leuke aan werken met haar vind ik de onderlinge gezelligheid. Wat gaan we doen? We gaan aan de hand van steekwoorden een soort lijstje invullen. Dit is een bestaande tag van Jenn. Wij zullen om de beurt een vraag beantwoorden. Let's do this crazy tag! :) 



Wat Daisy stiekem leuk vind: Rokjes met sneakers eronder. Ik vind het zo leuk staan omdat het schattig gemengd is met stoer.
Wat Marianne op Koningsdag deed: Pff, dat voelt al heel lang geleden. Volgens mij ben ik met mijn ouders naar de markt hier in de buurt geweest. Ik heb toen wat Disney fan dingetjes gescoord. 
Wat Daisy nooit meer wil drinken: Koffie. Ik heb dit wel eens geprobeerd. Zwarte koffie, cappuccino etc, maar het beviel geen van alleen. Misschien dat ik het later wel ga drinken hoor, veel volwassenen vinden het lekker.. Alleen nu vind ik het maar smerig.
Nieuwe uitdaging van Marianne:  Het tweede jaar van mijn opleiding, tienertoer en elke dag bloggen. Ik vind bloggen hartstikke leuk, maar zoals ik gister al zei: Elke dag is best wel een opgave als je het drukt hebt. Toch wil ik dit voorhouden. Ik word er namelijk veel blijer van dan een blog met maar een paar artikelen per maand.



Waar Daisy vorige week achter is gekomen: Ik ben erachter gekomen dat ik verlang naar vakantie. Lekker naar Griekenland. 
Twijfelgevalletje van Marianne: Zal ik straks een stukje van mijn milka reep op eten of van de verkade? Ik heb twee repen van mijn vader gekregen omdat ik over ben naar het tweede jaar. En zal ik straks een film gaan kijken terwijl ik chocola eet of zal ik wat blogs lezen en YouTube kijken?
Het twijfelgevalletje van Daisy op maandagavond: Zal ik gaan leren voor een belangrijke toets van morgen of lekker doorkletsen met vrienden? (Uiteindelijk leerde ik door terwijl ik kletste met vrienden.)
Marianne's E-book van dit moment: Geef mij maar een echt en tastbaar boek. Dan kies ik de selectie serie van Kiera Cass. Sprookjesachtig mooi en toch niet voorspelbaar.
Daisy moet nog kopen: Een minion. (Marianne's reactie hierop: Versta ik nou minion als in geel blauw poppetje ding? Daisy: Ja.)   Zo'n megaknuffel. (Marianne: Daar heb ik een selfie mee. ^^)



Marianne's cijfer: 5. Mijn vader en moeder zijn beide op een vijfde dag van een maand jarig en ik vind het gewoon een mooi getal. 
Must have van Daisy: Een hangmat, die heb ik nog niet. Dat lijkt me zo relaxed. 
Must have van Marianne: Een levenslang gratis gratis entree van Disneyland. :P Of in ieder geval een weekendje daarnaartoe zou al awesome zijn. 
Wat mensen niet van Daisy weten: Dat ik chaotisch ben. Vanaf de buitenkant, en op school ook wel, lijk ik heel netjes maar thuis raak ik echt alles kwijt; Sleutels, telefoon, etc. Ik raak dingen op de raarste momenten kwijt.
En wat mensen niet van Marianne weten: Ik heb net een complete reep chocola opgegeten. Dat is geen standaard hoor. :P Meestal hebben wij niet eens een reep chocola in huis. Laten we zeggen dat ik geniet van het overgaan naar het tweedejaar.
Daisy's koekjes van de dag: Oké, sowieso bokkepootjes. Ik had Marianne gevraagd of er een vraag over koekjes was, zij zei nee. Maar er is dus een vraag over koekjes en ik heb hem! Ik eet nu bokkepootjes, by the way.


Marianne vraagt zich af: Of ze mee zou kunnen doen in een film of serie. Het lijkt me zo leuk en ik kan wel acteren.. Alleen soms klap ik dicht op school als we drama hebben. Terwijl het ergens anders wel lukt. Aankomende zomer zijn audities voor een nieuwe Carry Slee film. So, ik twijfel om een kansje te wagen. Ik heb eigenlijk niks te verliezen.
Daisy vindt het asociaal: Dat mensen zomaar afval op straat gooien terwijl het maar een kleine moeite is om even naar de prullenbak te lopen.
Marianne heeft dit kledingstuk herontdekt: Felgekleurde sweaters. Ik droeg ze veel in de brugklas. Daarna heb ik een tijdje gedacht dat ze 'te kinderachtig' waren, maar nu draag ik ze weer. Niks kinderachtig, gewoon lekker vrolijk.
Daisy's voorwerp of gereedschap: Pen! ( Marianne vindt dit natuurlijk de beste keuze.) Een pen gebruik ik het meest, het is gewoon handig om altijd iets op te kunnen schrijven.
Marianne heeft respect voor: Mensen die vrijwilligerswerk doen, hele goede daden verrichten zonder er iets voor terug te willen. Dat zijn een beetje voorbeelden voor mij.


Daisy's ergernis: Wanneer je lekker warm onder de douche staat en je er eigenlijk niet onder vandaan wilt omdat het dan gewoon heel erg koud is. 
Marianne had zo gehoopt: Ik had gehoopt dat er geen courgettes door de macaroni zaten, want dat is één van de dingen waarvan ik echt van kan kokhalzen. Zo vies vind ik ze. Maar ze zaten er dus wel door. Jakkes.
Daisy denkt vaak aan: Hoe het zou zijn als je dood bent en of dode dierbaren mij nu kunnen zien.
Oh ja, Marianne wil nog toevoegen: Hakuna matata!

Goed, dit was het voor vandaag. Ik vond het persoonlijk leuk om weer eens een item samen te doen met Daisy.  Zij vond het ook gezellig en veel te lang geleden. We wensen je nog een fijne avond en dan zeg ik: Tot morgen!



maandag 22 juni 2015

De blog top drie

Heey allemaal! Ik heb vandaag een drukke maar ook leuke dag gehad. Vandaag heb ik stage gelopen in maar liefst drie groepen. Van 08.15 tot 11.15 in groep 7, van 11.15 tot 14.00 in groep 4 en tussen de middag eventjes in groep 1. Ik heb dus onderbouw, middenbouw en bovenbouw meegemaakt. Het is erg leuk om die verschillen te zien. Ook vind ik het interessant om verschillende leerkrachten te zien lesgeven. Ieder doet het weer heel anders. Mijn dag was leuk, maar ook heel erg druk. Toen ik thuiskwam zag ik op mijn mail dat.... ik over ben naar het tweede jaar Onderwijsassistent! Ik ben zo blij. Na de zomer ben ik gewoon een tweedejaars. :) Deze week ga ik op kennismaking op mijn nieuwe stage en volgende week begint dan de vakantie echt, echt, echt. Wat ik vandaag ga doen is het volgende. Een tijdje geleden vond ik op de blog van Sylvia de 'blog top drie' - tag. Deze tag heb ik nog nooit gedaan en de vragen spreken me erg aan. So, well... Let's do this!


Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Een laptop of computer.. Dat klinkt vrij logisch, maar toch. Sommige mensen kunnen hele stukken tekst typen op hun telefoon of hun tablet. Ik kan dat niet. Ik heb een computer of laptop nodig om te bloggen. Een groot beeldscherm en een toetsenbord. Oh ja, en een muis. Want met het touchscreen van de laptop heb ik altijd ruzie. En verder? Muziek. Ik blog vaak met oortjes in, om me compleet af te sluiten. Soms heb ik slechte concentratie en als er dan om me heen gepraat word, lukt het bloggen niet zo goed.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Ten eerste moet een blog een about pagina hebben. Ik vind het fijn om te kunnen kijken wie de persoon achter een blog is. Ook moet er op een blog een duidelijke eigen stijl aanwezig zijn. Iedereen heeft zijn eigen 'schrijfstijl' en dingetjes die typisch hem of haar zijn. Zo begin ik bijna ieder item met 'heey allemaal' en gebruik ik ook vaak de term 'let's do this'. Toevallig ook beide in dit artikel, haha. Ja mensen, ik ben mij ervan bewust. :P Een derde ding is doorzettingsvermogen. Om te bloggen heb je doorzettingsvermogen nodig. Ik kom soms blogs tegen waarbij de schrijver na een paar weken weer gestopt is. De eerste artikelen staan dan vol enthousiasme maar langzaam verdwijnt dat. Bloggen is net als veel andere dingen door zetten. Het is niet één keer knippen met je vingers en je hebt iedere dag een artikel. Nee, daarvoor moet je zitten. Ik schrijf een artikel in een uur. Maar dat uur heb ik ook wel nodig. En er zijn wel eens dagen dat ik denk 'het lukt niet' of 'ik ben te moe na deze drukke dag' maar zoals ik al zei: Doorzettingsvermogen. Dat mag niet ontbreken op een blog.


Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Pfoe.. Dat is een lastige. Ik schrijf, denk ik, het liefst over mijn eigen leven, het leven in het algemeen en Disney. Dat zijn drie hele ruime begrippen. Mijn eigen leven, dat is vrij duidelijk. Daarbij hoort mijn opleiding en andere dingen die ik meemaak. Het leven in het algemeen, daarbij kun je denken aan liefde, vriendschap, verdriet e.t.c. En Disney ja.. Ik hou van Disney.. :) Oh, ik blog ook graag over sprookjesachtige, licht spirituele en magische dingen. Dat linkt weer wat aan mijn Disney liefde, I guess.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Let's take a look. Daar heb ik een heel handig overzicht voor. Op dit moment zijn de populairste artikelen:
Zomer op ItsAllAboutMarly : Het eerste artikel na mijn stop van een maand.
Dingen die ik het afgelopen schooljaar geleerd heb : Mijn artikel van gisteren waar ik erg trots op ben. Whoop whoop! In de top 3. ^^
- Schrijveloerus tag : Ook een recent artikel. :)

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Ik wil met mijn blog een voorbeeld zijn voor kinderen en jongeren. De boodschap die ik wil meegeven is: "Wees jezelf, doe wat je leuk vind om te doen. Je straalt pas echte schoonheid uit wanneer je gelukkig bent. En dat kan weer alleen door jezelf te zijn." Verder wil ik met mijn blog uitstralen dat je dingen kunt als je ervoor gaat. Ik heb altijd een eigen site of blog gewild. En nu heb ik die.. Het is misschien niet de bekendste blog maar daar gaat het niet om. Ik ben er zo ongelofelijk blij mee. Hiermee kom ik meteen bij het derde wat ik wil uitstralen. Ik wil in mijn artikelen uitstralen hoe leuk ik het vind om te schrijven. Ik hoop dat mijn artikelen net zo fijn zijn om te lezen als ik het vind om ze te schrijven.


Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Eigenlijk alleen via Facebook, haha. Ook onder de naam ItsAllAboutMarly ben ik op Facebook te vinden. Ik doe niet zoveel aan andere social media waarop ik mijn blog zou kunnen delen. Oh ja, en natuurlijk automatisch via google+. Aangezien mijn blogspot account daaraan gekoppeld zit. 

Wat zijn drie voor of nadelen aan bloggen?
Voordelen: Het is superleuk als je van schrijven houdt. Je kunt zelf een eigen kleine plekje creëren op internet. Je kunt er leuke reacties op krijgen en bloggen is een hobby die te combineren valt met vele andere hobby's. Nadelen: Het is soms moeilijk in te plannen met allemaal andere dingen. Het kost veel tijd. Een uur schrijven, ideeën bedenken, uitwerken, afbeeldingen zoeken of maken, afspraken maken als je een artikel samen maakt, e.t.c. Een derde nadeel weet ik eigenlijk niet te bedenken.

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Een derde favoriet heb ik (nog) niet.


Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Wees jezelf. Alleen dan kun je iets fantastischs neerzetten en weet je zeker dat je niet iemand kopieert. Bedenk voor jezelf goed de voor en de nadelen van bloggen voor je eraan begint. Bloggen lijkt heel simpel. Je typt toch gewoon iets? Nou, nee. Inspiratie, creativiteit.. Dat moet je hebben. Je moet zoveel van schrijven houden dat je iedere dag als het ware een heel 'verslag' wilt schrijven. Als derde en laatste tip zeg ik: Blog over wat je zelf leuk vind, niet over een thema omdat men daar veel over blogt. Oh ja, kijk ook eventjes bij de tips van Sylvia, die vind ik ook erg goed en zo waar!

Dit was het voor vandaag. Ik hoop dat dit artikel net zo leuk was om te lezen als om te schrijven. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond en dan zeg ik: Tot morgen!







zondag 21 juni 2015

Dingen die ik het afgelopen schooljaar geleerd heb

Heey allemaal! Omdat het schooljaar nu bijna echt afgelopen is, leek het me leuk om eventjes er bij stil te staan wat ik nu eigenlijk geleerd heb. Hiermee bedoel ik niet de definitie van pedagogiek of het aantal maanden wanneer een kind kan lopen.. Nee, ik bedoel de dingen die ik over mezelf heb geleerd het afgelopen schooljaar. Mijn 'levenslessen'. Vandaag ga ik eventjes heel filosofisch doen op ItsAllAboutMarly. Als je er niet van houdt, raad ik je aan niet verder te lezen. :p Here we go.

#1. Ik heb geleerd dat mensen je het allerleukst vinden wanneer je jezelf bent
Zelf vind ik het een beetje laat om daar op je zeventiende achter te komen maar beter laat dan niet. Aan het begin van het schooljaar kwam ik in een nieuwe klas. Ik kende niemand en wist niet goed wat ik moest zeggen of hoe ik moest doen. Eigenlijk kende iedereen elkaar nog niet, we startten allemaal met dezelfde opleiding maar verder? Iedereen was op zoek naar zijn of haar plekje in de klas. Ik ben wel eens heel stil in een klas geweest, ik heb wel eens ergens heel veel gepraat maar nu ben ik op school echt mezelf. En wanneer je jezelf bent vinden mensen je het leukst. Waarom? Omdat je dan je eigen unieke afdruk achterlaat. En niet een voorbedachte of geforceerde versie van jezelf.


#2. Feedback is om van te leren, maar laat je er ook niet compleet door omver blazen
Vroeger, vorig jaar nog, kon ik best wel slecht tegen kritiek. Ik voelde me aangevallen of ik trok me er te veel van aan. Nu weet ik dat kritiek ook opbouwend kan zijn (feedback), en dat je juist van kritiek beter kunt worden. Dit werd altijd wel gezegd, maar ik moest zelf ervaren dat goedbedoelde kritiek me verder kon brengen. Ook weet ik kritiek nu op waarde te schatten. Ik weet wanneer ik iets met een opmerking kan en wanneer niet. Wanneer iemand me bekritiseerd zonder het verhaal goed te kunnen onderbouwen, trek ik me daar niet veel van aan.

#3. Ik heb geleerd om te denken vanuit mezelf
En dat is niet egoïstisch! Nee, ik heb geleerd om te denken vanuit wat het beste is voor mij. Vroeger zette ik vaak anderen voor mezelf. Mijn hele stemming werd beïnvloed door de woorden van een ander. Mijn hele dag was verpest door het slechte humeur van een ander. Maar dat, dat is niet langer zo. Ik maak nu beslissingen op basis van wat goed is voor mij. Wie ben ik? Ik ben Marianne. Waar word ik gelukkig van? Wat maakt me juist ongelukkig? Wat wil ik worden? Wat wil ik zijn? 


#4. Het is super leuk om een zogenaamde 'boy best friend' te hebben!
In tijdschriften wordt de term zo vaak genoemd: 'Boy best friend'.  Een beste vriend, waar je close mee bent maar verder niks. En zo'n beste vriend heb ik in mijn klas zitten. We trekken veel samen op, hebben eigenlijk nooit ruzie, hebben ook beide zat andere mensen waarmee we goed kunnen en kunnen alles bij elkaar kwijt. Ik heb nog nooit zo'n hechte vriendschap gehad met een jongen. Ooit vroeg me een meisje aan me of mijn beste vriend en ik misschien iets met elkaar hadden. Waarop we beide verontwaardigd 'nee' antwoorden. :P Begrijp me niet verkeerd; We vinden elkaar geweldig als persoon. Maar aan een liefdesrelatie moeten we NIET denken. 

#5. School is (nog) leuker wanneer je iets doet wat je echt heel erg leuk vind
Ik vind school leuk. Ik ontken het niet. Natuurlijk heb ik ook wel eens van die dagen waarop ik denk 'gatver' maar ik vind dat we ons ervan bewust moeten zijn wat voor voorrecht het is om naar school te kunnen. Iedereen wordt geboren als een afhankelijke baby. Wij groeien op in een land waar het gewoon is om naar school te gaan en een basis aan kennis te verzamelen voor ons verdere leven. Maar niet overal is het normaal. Er zijn zoveel kinderen die niet eens leren schrijven. Dat is een hard besef voor me. Er zijn in ontwikkelingslanden misschien wel kinderen met een passie voor schrijven die nooit de kans krijgen om een verhaal op papier te zetten. Of zelfs maar een zin.. Ik heb hier de kans om naar school te gaan en ik heb ook de kans om te doen wat ik leuk vind. En dat maakt school nog leuker. Ik heb vakken die ik interessant vind, ik vind stage leuk en ik kan veel creatieve dingen doen. :) Echt mijn opleiding.

Goed, dit waren vijf dingen die ik afgelopen schooljaar heb geleerd en graag wilde delen in een artikel. Ik ben dankbaar voor het afgelopen schooljaar en deze vijf bovenstaande dingen. :) Ik hoop dat jullie ook iets bijzonders hebben geleerd naast de lesstof. 

Lieve lezers, ik wens jullie nog een fijne avond.



zaterdag 20 juni 2015

Schrijveloerus TAG

Heey allemaal! Vandaag ga ik schrijven over schrijven. Mijn grootste droom is nog steeds om mijn eigen boek uit te geven en in het dagelijks leven schrijf ik veel. Daarom stond de 'schrijveloerus TAG' bedacht door Lisette Jonkman al een tijdje op mijn lijstje. Op het moment ben ik best vrolijk. Weken van vakantie staan voor de deur, zoveel tijd om te schrijven.. Bovendien zijn mijn lieve ouders vandaag 19 jaar getrouwd. Dit hebben we gevierd door lekker te eten. Ik zit op het moment nog steeds propvol en kan even niet aan eten denken. (Het artikel van vandaag staat dan ook niet voor niks op geen enkele manier in verbinding met eten. c;) Vandaag heb ik verder niet zoveel gedaan. Ik heb getekend en opgeruimd, maar voor de rest vooral geluierd. Nu zit ik met volle maag weer aan de keukentafel om een beetje schrijveloerus te worden. Let's do this! :)


Waarom schrijf je wat je schrijft?
Goed; Allereerst eventjes op een rijtje zetten wat ik op dit moment schrijf. Dat is mijn blog en mijn verhaal waarover ik nog niet teveel wil vertellen. Ik blog omdat ik het leuk vind om te doen. Ik vind het fijn om mijn eigen plekje op het web te hebben, mijn eigen kleine wereldje. Mar haar kleine afdruk in dit universum van websites en blogs. En mijn verhaal schrijf ik omdat ik ook graag iets voor mezelf wilde schrijven, gewoon 'ouderwets' op papier. Ik heb er een mooi opschrijfboekje voor gekocht. Dit verhaal laat ik alleen aan mijn moeder en zusje lezen. Ik had een idee en ik begon te schrijven. Het leuke aan schrijven in het algemeen vind ik het bedenken van dingen. Je kunt alle kanten op in je verhaal. Schrijven is een vak dat je meestal alleen doet en toch voel ik me nooit alleen als ik schrijf. Juist niet. Dat is het bijzondere. Ik voel me heel fijn als ik schrijf.

In welk genre schrijf je?
Op mijn blog schrijf ik werkelijk waar van alles. Daar kan ik geen genre aan verbinden. Ik schrijf over fantasy dingen, over hele realistische en alles daar tussen in. Mijn verhaal ben ik nog maar net begonnen.. Wel is het nu al overduidelijk dat het fantasy is. Of er een romantisch aspect inkomt, weet ik nog niet. Het wordt in ieder geval geen romantisch sprookje waarin alles voorspelbaar is. Nee, ik wil een onverwachts plot schrijven.


Zie je jezelf in de toekomst ooit een uitstapje maken naar een ander genre?
Er vanuit gaand dat ik bij fantasy zit.. Jawel. Ik vind het ook best leuk om realistische dingen te schrijven, dat blijkt ook wel hier op ItsAllAboutMarly. Het lijkt me ook wel leuk om later boeken te schrijven over mijn tienerjaren. Net zoals Francine Omen bijvoorbeeld. Met advies voor tienermeiden om zich door deze pittige jaren heen te slaan. Dat lijkt me best een goed plan.

Wie inspireerde je om te gaan schrijven (of te blijven schrijven)?
Eigenlijk schreef ik al verhaaltjes vanaf het moment dat ik verschillende woorden achter elkaar kon plakken. De juf van groep 4 heeft mij geïnspireerd om echt iets te gaan doen met schrijven. Ik weet nog wel dat ik op de gang achter een muurtje stond terwijl zij met mijn moeder praatte. "Wanneer Marianne verhaaltjes schrijft, zie ik ze echt voor me. Als er later een boek van haar in de winkel komt, dan ga ik het kopen."  In je kinderjaren worden er zoveel dingen tegen je gezegd.. Sommige dingen gaan compleet bij je langs, maar sommigen slaan in en blijven voor altijd in je herinneringen gekerfd zitten. En daar is dit eentje van. Deze opmerking heeft mij een duwtje gegeven in de goede richting. Ik heb altijd van schrijven gehouden en vanaf dat moment ook altijd gedacht dat ik het goed kon. Door dat compliment ben ik mezelf er verder in gaan ontwikkelen en ben ik het blijven doen. Dank u wel juf Corry.


Wie is je favoriete door jou zelfbedachte personage?
Pfffff... Ik heb heel veel verhaaltjes geschreven of in mijn hoofd bedacht. Ik denk dat mijn favoriete personage Roos is. Roos komt van een verhaaltje van toen ik een jaar of tien was. Ik heb dit verhaaltje in mijn hoofd bedacht en nooit uitgewerkt. Toch weet ik het nog precies. Het ging over een verwaande zangeres met een aardig zusje. Het zusje had ook talent maar hier werd veel minder aandacht aan besteed. Roos was de beste vriendin van het zusje. Ze had een enorm mooie stem, droeg bloemen in haar haar, had roze als lievelingskleur en was altijd lief en vrolijk tegen anderen. Roos was een soort voorbeeld- personage voor me. 

In welk lettertype werk je het liefst?
Ik typ al mijn verslagen in Arial 10. Titels zet ik er meestal boven met Segoe print 11. Dat is wat ik op dit moment mooi vind, maar dit verandert zo nu en dan ook weer.

In welk lettertype zou je nooit werken?
Ik heb niet echt een lettertype waar ik een hekel aan heb, omdat ik niet vaak een nieuwe uitprobeer. Wel weet ik van mezelf dat ik nooit met grote letters zou werken. Er zijn mensen die hun verslagen graag typen in een vrij groot ingesteld lettertype, maar daar houd ik persoonlijk van. Klein, maar fijn vind ik veel mooier in mijn verslagen.


Welk boek zou je zelf geschreven willen hebben?
Harry Potter? Ik zou willen dat ik dat allemaal had bedacht. Het zit zo goed in elkaar, al die kleine details. Verder zou ik best de selectie- serie geschreven willen hebben. Sprookjesachtig maar toch niet te cliché. De hoofdpersonage is een zelfstandig en pittig type. Dat past wel bij me. En die jurken op de voorkanten van de boeken.. Wauw.

Wie is de eerste die jouw verhalen leest (behalve jijzelf natuurlijk)?
Mijn moeder. Ik lees mijn verhalen altijd aan haar voor. Ze is er dol op. En daarna is mijn zusje de eerste die ze te lezen krijgt. Zij schrijft zelf ook en we geven elkaar feedback.

Heb je wel eens meegedaan aan een schrijfwedstrijd? Zo ja, hoe was dat?
Ik heb één keer meegedaan aan een schrijfwedstrijd van de bibliotheek. Alleen; Het verhaal was een soort fanfictie op een bestaande film, maar dan behoorlijk slecht en ik was veel jonger. Ik heb die wedstrijd dan ook niet gewonnen. Wat ik zelf best goed kan begrijpen. Het winnen van een schrijfwedstrijd lijkt me wel gaaf, alleen ik ben zo ontzettend slecht in het houden aan een bepaald limiet woorden.. 


Hoeveel verhalen zwerven er op dit moment door je hoofd heen?
Drie of vier? Het verhaal waaraan ik momenteel schrijf, een fanfictie van de selectie serie, een realistisch verhaal en nog een fantasy verhaal vanuit de slechterik. Allemaal ideeën die ik graag wil uitwerken, maar één tegelijk is de regel! Anders loopt alles door elkaar en worden het weer allemaal van die halve verhalen. Dat wil ik niet. Ik wil deze keer weer een verhaal afschrijven. Daarom zet ik al mijn andere ideeën even aan de kant. Tenzij het kleine ideetjes zijn die van toepassing kunnen zijn in het verhaal waar ik nu aan werk.

Wat is jouw schrijfvalkuil?
Ik ben heel goed in het bedenken van leuke en goede ideeën maar neem niet altijd de tijd om ze goed uit te werken. En dan blijft een idee liggen. Ook is plannen van schrijven betreft nog wel eens een crime. Met bloggen gaat dat plannen gelukkig een stuk beter. Ik plan het nu zo, dat wanneer ik 's avonds wegga er aan het einde van de middag sowieso een artikel online staat. Maar met mijn eigen verhaal schrijf ik soms juist een heel stuk en dan weer dagenlang niet. Well, in de zomervakantie is het de bedoeling om meer te schrijven en er ook een soort vast ritme in te ontwikkelen.

Goed, dit waren alle vragen alweer! Ik vond dit een heerlijk artikel om te maken. Waarom? Ik heb gewoon een heel artikel kunnen schrijven over wat ik het liefste doe: Schrijven. En wie vind het nou niet leuk om eeuwen over zijn of haar grote passie te praten? 

Ik wens jullie allemaal nog een fijne zaterdagavond en dan zien wij elkaar morgen weer. c: